בעולמה הקולינארי של יוון יש שני סוגי קפה – 'הלניקו קפה' ו'פראפה'.
הלניקו קפה (בתרגום לעברית – קפה יווני) הוא למעשה קפה שחור מבושל, על אש גלויה או בתוך רמץ.
בינו לבין הקפה הטורקי המוכר לנו אין כל הבדל, אך ביוון הס מלהזכיר את עניין הקפה הטורקי, עקב המאבק רב השנים על הכבוד היווני או יותר נכון על העצמאות היוונית והנסיון המתמשך לנתק כל קשר מאחת התקופות האפלות של יוון – ההפסד הצורב לטורקים במלחמת העצמאות היוונית והיריבות התרבותית העמוקה בין שתי האומות.
ה'פראפה' הוא משקה קר קיצי ופופולרי עשוי מגרגרי קפה שיובשו בריסוס, רווי בקפהאין ומוקצף עם קרח, חלב וסוכר. את הפראפה שותים בכוסות זכוכית גדולות.
בשנים האחרונות בתי הקפה מתחילים להתמחות בהגשת קפה איכותי ובסגנונות מודרניים בהשפעה אירופאית מודרנית, אך מעט מאד מקומות יודעים לרדת לרזולוציות המוכרות לנו מבתי הקפה בארץ ("קפה על חלב, מפורק וכו'…).
קפוצ'ינו – את הקפוצ'ינו היוונים נוהגים להמתיק אוטומטת בשתי כפיות סוכר – יש להקפיד להזהיר מראש, או לאמר ביוונית – קפוצ'ינו סקטו (Capuchino Sketo).
זגפרדו קפה – קפוצ'ינו קר וחזק בכוס גדולה עם קוביות קרח וקש (משקה קיצי)
המקום הכי טוב ללגימת קפה איכותי באתונה הוא בבית הקפה MOKKA שנמצא בשולי שוק הבשר על רחוב ATHENS
זהו בית קפה הסמוך למפעל הקפה המשפחתי שהיום מנוהל על ידי דור רביעי למשפחת Samurkas היוונית שהחלה את דרכה בניהול ובעלות על רשת בתי קפה כבר בשנת 1922.
את הקפה היווני תקבלו אחרי שיחממו את המשקה בתוך רמץ לכדי רתיחה ויגישו לכם אותו בפינג'אן נחושת קטן.
המקום אהוב עלי בעיקר בימי שבת ומשום קרבתו אל השוק הסואן… ניתן לשבת בחוץ ולחוש את אווירת הרחוב האתונאי.
איך מגיעים: רחוב Athens 44 צמוד לשוק הבשר.
מקומות מומלצים לשתיית קפה, ניתן למצוא בבלוג שלי – בתי הקפה המומלצים על ידי באתונה – ראו באתר
במהלך הטיול הקולינארי באתונה נעצור ללגום קפה במקום ונראה את תהליך ההכנה.
במהלך הטיול לאוצרות התרבות של אתונה ניכנס לבית קפה ייחודי ובו נטעם זגפרדו קפה.