בשעה ששרפות ענק מכלות את החורש היווני ואתו כמה שכונות בפאתי אתונה, כדאי לתת את הדעת, מה הם התנאים לתוכם פרצה הדליקה, ומה יהיה בעקבותיה…
מחוז אטיקה משתרע במרחב שבין דרום הים האגאי במזרח וובדרום מזרח, ומחוז הפולופונס במערב.
מדובר בחבל ארץ שחלקו הארי ובעיקר המטרופולין אתונה, הוא בקעה הכלואה בין הים מדרום ושרשראות רכסי הרים ממזרח, מערב וצפון.
אם אגדיר את המבנה הגיאוגרפי במילה אחת – אמבטיה!!!
בתוך האמבטיה הזו "כלואים" ארבעה מיליון מתוך אחד עשר מיליון תושבי יוון, זהו האיזור המאוכלס ביותר במדינה…
ועכשיו מילה על אקולוגיה…
במחקרים ובדיקות שנעשו באתרים הארכיאולוגים באתונה, בעיקר האקרופוליס וסביבתו, הסתבר שרמת החומציות באוויר, גבוהה כדי כך שלאורך השנים, כורסמו אבני האתרים והמקדשים, נמחקו עיטורים וציורים גם בתוך המבנים ואפילו השיש שבאקרופוליס ובאתרים הסטוריים אחרים, החל להתמוסס בשל חומציות האוויר והגשמים.
לקראת האולימפיאדה באתונה 2004, נקטה הממשלה בצעדים דרסטיים להורדת הזיהום בעיר, בעיקר זיהום מכלי רכב וסגרה כמעט אזור שלם ורחובות רבים במרכז העיר לתנועת מכוניות, הלא הוא רובע התיירים – פלאקה. יחד עם זאת פותחה מערכת של רכבות חשמליות לעיר ולפרוורים שהורידה את מסת כלי הרכב במרכז האורבני של אתונה.
גם שדה התעופה הישן של אתונה, שהיה באיזור גליפדה, הועבר מזרחה מסיבות של זיהום סביבתי. במהלך המחצית השנייה של המאה ה – 20 החלה יוון לעבור ממדינה חקלאית לאומה מתועשת והזיהום בעיר גבר, אך אין ספק שהמדינה מנסה להלחם בבעיית הזיהום והמשמעויות הנוספות כמו בריאות הציבור והחיים בעיר יעסיקו אותם עוד שנים הרבה.
בשנים האחרונות, חל שיפור ברמת זיהום האוויר במטרופולין, אך כנראה שהשרפות שפרצו אמש (24 יולי 2018) יחזירו את המצב כמה שנים לאחור.
את "תקרת ענן הזיהום האפור" העומד מעל העיר נראה עוד הרבה שנים… וניתן לראותה בתמונה.
במהלך הטיול באתונה עם הדרכה בעברית, נעמוד על אחת הגבעות למרגלות האקרופוליס וקוו הערפיח הרובץ מעל העיר וסביבתה יכה אתכם בתדהמה.
אל תשכחו – מתחילים בקרוב את הטיולים המודרכים בעברית באתונה – נפגשים בכיכר…
פרטים ראו באתר www.greektrip.il
החל מחודש דצמבר מתחילים עם טיולי טברנות לאתונה. העונה מסתיימת באפריל.
פרטים ראו באתר www.gofer.co.il