ממש ליד הקופות, במעלה השביל המוביל לאקרופוליס, גרם מדרגות קצר ייקח אתכם אל גבעת סלעים קרחת, קטנה אך מיוחדת.
בליל ירח של חודש אוגוסט כשהגעתי לכאן, ישבו על הגבעה זוגות רבים, מצחקקים, לוגמים יין, אפילו היו כמה שהדליקו נרות.
מי מבין האנשים היושבים כאן וצופים על על הנוף יודע שכאן נשפטו למוות רוצחים ומאהבים אמיתיים ומיתולוגים בראשית ימיה של יוון…
פאגוס ( (Pagosבתרגום מיוונית משמעותו "חתיכת אבן גדולה", האם לשם יש קשר למקדש ה'אריניות' המצוי במורד ההר שבין כתליו מצאו מחסה ומקלט פושעים ורוצחים (בסגנון עיר מקלט) אין איש יודע.
מחקרים מראים שבימי יוון הקלאסית (לפני המאה החמישית לפנה"ס) ישבה כאן מועצת החכמים שהשתתפו בה אנשי ציבור בכירים והיוו יחדיו את הגוף המשפטי האריסטוקראטי שניתן להגדירו כבית המשפט הגבוה של יוון. המיתולוגיה היוונית מוסיפה גם שעל גבעת אראופגוס היה אמור להישפט 'ארס' אל המלחמה על רצח בנו של פוסידון.
הסיפור ההיסטורי והמיתולוגי של הגבעה, מתגמד אל מול הנוף הנשקף ממנה. מתחתינו שכונת פלאקה התיירותית וממנה ואילך נראים כל שכונותיה הצפוניות של אתונה. גבעת הליקאביטוס בולטת מתוך הנוף האורבאני, ממש מימין מרחק 200 מטר נראה שערו של מקדש אתנה וכמובן חומות האקרופוליס ובקוו האופק במזרח ובמערב ניתן לראות את רכסי ההרים הסוגרים על 'אטיקה'.
איך מגיעים:
מדובר בפינה נגישה במשך כל היום והלילה וללא תשלום. מומלץ לטפס במדרגות ולהזהר לא להחליק על משטח הסלעים.
אפשר להגיע דרך הטיילת של מלינה מרקיורי, המקום נמצא 150 מטר צפונית לקופות הכניסה לאקרופוליס. יש שילוט וגרם מדרגות ברור.
מומלץ לטפס על הגבעונת אחרי הסיור באקרופוליס ולרדת ממנה בשביל הצר לכוון הפלאקה ולא לוותר על ביקור בסטואה.
אתרים בקרבת מקום: האקרופוליס, תאטרון דיוניסוס, מוזיאון האקרופוליס, הסטואה.
במהלך סוף השבוע של טיול טברנות באתונה נחלוף על פני המקום והמעוניינים יוכלו אחר סיורינו המודרך במוזיאון האקרופוליס לטפס על משטח הסלעים וליהנות מהנוף.
ניתן לקבל המלצות על אתרים נוספים באתונה דרך האתר של אמנון גופר או במהלך טיול מודרך באתונה בשפה העברית היוצא מדי יום בשעה 10:30 מכיכר סינטגמה.
לאלה המתכוונים להגיע לסוף שבוע הכולל טיסה ומלון, אני ממליץ על חבילת נופש באתונה עם חברת WTC המתמחים באתונה וביוון.
.