להסתכל ליוונים בצלחת… – טיול קולינרי באתונה – חוויה רב חושית!

לטיול קולינרי בחו"ל, הוא הדרך הנכונה להכיר את המטבח המקומי, את תרבות האוכל, את הרגלי החיים של התושבים, תוך כדי הליכה ברחובות ובשווקים כשהסיפור ההיסטורי הוא רק  תפאורה לטעמים והריחות הבוקעים מבתי המאפה, בתי הקלייה, חביות היין, הגבינות הפיקנטיות, הירק, הפרי ומוצרי הבשר והדגה למיניהם…

הטיול הקולינרי נועד לשמח את המטייל. הוא נותן דרור לששת החושים המחפשים נגיעות קטנות של טעם וריח מלווים בקולות הסוחרים בשוק והצבעים החזקים של מטעמי המטבח וסביבתם.

ביוון העתיקה, לארוחה טובה קראו "סימפוזיון", שמשמעותו "לשתות יחדיו" היה זה משתה שכלל מופעי בידור, אך בעיקר טעימות רחבות לב ושתיה נטולת מעצורים…

אוכל מחבר אנשים, משפחה, חברים וזרים. הוא מביא איתו את ניחוחות העשב והירק בשדות ההרריים, את הגבינות משטחי המרעה, את הדגה מחופי הים ואת הבשר מהעמקים הפוריים…

אך מה שווה כל האוכל הנפלא הזה, אם לא מניחים לצדו כוס זכוכית צרה ושקופה עם אוזו או צ'יפורו שירוממו את נפשו של האדם ויהפכו את הסעודה למשתה שכולו שבת אחים גם יחד…

הטיול הקולינרי באתונה הוא מלאכת מחשבת שנארגה במשך שנים רבות לכדי יצירה של טעמים, סיפורים, מחשבות והגיגים על המטבח היווני, על החיים ביוון ועל הטעם הטוב של החיים…

את הטיול אני מוליך ביד אמונה כבר שנים רבות, מנסה להביא אליכם את בשורת המטבח, מאכלי הרחוב, המשקאות, הטעמים והריחות הבלתי נשכחים של אתונה.

נצא לטיול רגלי בלבה הפועם של הסצנה הקולינארית באתונה, בין שכונות שוליים, שווקים, בעלי מלאכה ומעל הכל סיפורה של החברה היוונית כפי שהוא משתקף בצלחת עוד לפני שהתנפצה…

שלש שעות וחצי של טעימות מהמטבח היווני, מלווים בסיפורי מסורות עתיקות יומין, מאפי גבינות וירק, מתוקים ומלוחים, נתארח בבתי עסק משפחתיים המייצרים נקניקים  מארמניה, מגדלי זיתים מהפולופונז, גבינות מאיזור המרעה ההררי, משקה עשוי מזגי הענבים, ספינג' יווני, יוגורט ודבש ממחלבות סלוניקי ועוד הפתעות….

הסיור מלווה בסיפורי פולקלור יווניים ופותח שער למהלכים במטבח הים תיכוני הסוער של יוון.

המטבח הכרתי
טעימת ערמונים

את הטיול ניתן להזמין לקבוצות, או להצטרף כבודדים במועדים הפתוחים גם לבודדים.

המעוניינים לקרוא את מסעותי הקולינריים באתונה מוזמנים לקרוא את הפוסטים שלי באתר www.greektrip.co.il

בסופי השבוע אל הסצנה התרבותית, מוזיקלית וקולינרית שאני מוציא לאתונה מתקיים סיור קולינארי גם אל תבשילי הקדרה של המטבח היווני. טיול טברנות כמו טיול טברנות…

לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונהכנסו כאן

טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן

מעוניינים להזמין טיול קולינרי לעצמכם? מעוניינים לצאת לטיול קבוצתי? – צרו קשר איתי דרך האתר, או במייל [email protected]

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

טיול קולינרי באתונה – שכונת אקסרכיה – לטעום בעמידה ולאכול בישיבה

שכונת אקסרכיה הצבעונית, על רבדיה השונים, האנושיים, התרבותיים והפוליטיים מזמנת למטייל ברחובותיה חוויה רב חושית שלעיתים אפילו קשה להכילה. על […]

שכונת קיסריאני – טיול אל התמימות והקולינריה…

הרוח הקיצית נשבה בין עלי ההדרים שבכיכר קייסריאני… מהכנסיה שממול יצאו המתפללים כנהר זורם ישר אל הכיכר… יום ראשון בצהרים, […]

אתונה – איפה לאכול בשכונת גאזי – המלצה קולינרית מספר 9

תקופה ארוכה גרתי בשכונת גאזי (Gazi), סופג אל תוכי את אופיה הייחודי והמטלטל בין שכונת פליטים מאסיה הקטנה שהגיעו בתחילת […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן