בשעות שמרכז אתונה סוער מתנועת התיירים ורועש מתנועה אינסופית של מכוניות ואנשים, ישנן שכונות שעדיין ניתן להנות מסוג מסויים של רוגע עירוני נטול המולה ותנועה, אך מלא חן הייחודי לו ולתושביו ומאפשר רגעי חסד של שקט יחסי, אוכל טוב וקצת תרבות… כזו היא שכונת קיפסלי הנמצאת מרחק 10 דקות נסיעה מלב העיר.
אני הלכתי לשכונת קיפסלי ברגל… חצי שעה של הליכה והנאה מחינה של העיר ורובעיה, נכנס מדי פעם לרחוב צדדי או חנות גדולה, עוצר לקפה ואפילו מבקר במוזיאון על הדרך… אבל אפשר גם לקחת מונית ולהגיע ללב העניינים – רחוב או שדרת Fokionos Negri
ההסטוריה והארכיטקטורה ששל השכונה מעניינים לא פחות משאר אוצרותיה.
השכונה היתה רחוקה מלב העיר, סוג של איזור כפרי ובמרחביו הפתוחים היו מפוזרים אחוזותיהם ובתיהם של אמידי העיר, גנרלים, פוליטיקאים ואמנים ולאט לאט בתהליך אורבני החל מתחילת המאה עשרים קיפסלי הופכת להיות חלק מהמטרופולין של העיר.
הפיתוח המואץ החל מ1930 הביא לקיפסלי סגנונות בניה ואדריכלות מרתקים, ששינו את פני השכונה לאוסף אקלקטי של מבנים ניאוקלאסיים, עם סגנוונות והשפעות בינלאומיות מודרניזם, בהואהוס ועוד… קיפסלי הופכת להיות רובע יוקרתי באתונה שבו גר המעמד הבינוני גבוה.
בלב השכונה תוכננה כיכר גדולה וממנה יוצאת שדרה רחבה וארוכה של גינות ועצי נוי עם פינות ישיבה, זהו רחוב Fokionos Negri
עד שנות השבעים השכונה היתה לב חיי התרבות התוססים של העיר, הרבה תיאטראות, בתי קולנוע, ברים ויחד איתם איזורי מסחר וקניות שהפכו אותה לאבן שואבת לתושבי העיר.
בשנות השישים השכונה יורדת קצת ממעמדה ותושביה נודדים יותר צפונה מותירים מאחריהם בתים גבוהי קומה הפונים אל הכיכר והשדרה, אבל עדיין קיפסלי היא שכונה תוססת ומדליקה עם תושבים וותיקים וצעירים כאחד הגודשים את השדרה ובתי הקפה שסביבה.
בקיפסלי יש תחושה שונה מאוד ממרכז אתונה, שכן זהו אזור עם מעט תיירים ואוכלוסייה מקומית גדולה שעוסקת בעסקי היומיום. הייתי מגדיר את קיפסלי כאיזור מעורב אתני.. הרבה ייוונים וגם אלבנים, קהילה אפריקנית, רוסים, אוקראינים ועוד…
איפה לאכול, לשתות, לקנות ולבלות בשכונת קיפסלי תוכלו למצוא בדף הפייסבוק שלי "אתונה –טיולים ומידע עם אמנון גופר" https://www.facebook.com/groups/371467000472189
איך להגיע – בהליכה רגלית חווייתית
השכונה נמצאת מצפון לכיכר אומוניה שזו נקודת ההתחלה.
אני הלכתי רגלית דרך רחוב Patision הרחב והגדול היוצא מכיכר 'אומוניה'. זהו רחוב מרכזי וסואן המחבר את צפון העיר למרכזה. משני צדדיו חנויות ובתי מסחר לבגדים, נעליים וכמובן כל המותגים הידועים.
אחרי כ 400 מטר תפגשו מימינכם את המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי – אתר חובה לדעתי, מאחריו נמצאת שכונת הצעירים הנקראת גם אנרכיסטית, אקסרכיה. אחרי עוד 250 מטר אתם חוצים את רחוב אלכסנדרוס ומימינכם גן הגיבורים האתונאי ששווה ביקור בפני עצמו.
המשיכו ישר ומימין תפגשו את רחוב Fokionos Negri הפונה ימינה (בתי קפה קטנים כבר יש לפני הפניה ימינה – קפה SPITIKO הוותיק מ 1964). אחרי 250 מטר תפשו בשדרה… עכשיו צריך לבחור צד… תתחילו בצד הימני הרווי בתי קפה וטברנות מכל הסוגים וחזרו מהצד השני. ובדרך אל תשכחו להכנס למבנה המיוחד שהוקם באמצע המאה שעברה והוא החל דרכו כשוק העירוני של השכונה והיום כבר הפך פניו. Kypseli Municipal Market
רוצים עוד מידע על אתונה – כנסו לדף שלי בפייס – בקשו חברות ותקבלו מידע עדכני על כל אתרי הבילוי והתרבות בעיר
בטיול הקולינרי המודרך בעברית אני מספר על מאכל ייחודי ששכונת קיפסלי מתמחה בו.
בטיול המודרך בעברית באתונה – המטיילים מקבלים טיפים למסעדות ומועדונים בקיפסלי.
טיול הטברנות היוצא כל חורף לאתונה מתחיל את הלילה הראשון בטברנה ייחודית עם הרכב מוזיקלי בשכונת קיפסלי.