יש רגע אחד במהלך הטיול באתונה בו פוגש המטייל את עולמו היהודי דווקא דרך אויבו המר…
אדריאנוס קיסר, האיש שהחריב ומחק את בית המקדש, ששינה את שמה של ירושלים ל'איליה קפיטולינה' שהטיל גזרות כרת על אומת ישראל, דווקא בתקופתו ועם הגעתו לאתונה נבנה אחד הפרוייקטים הגדולים של העת העתיקה – המקדש לזיאוס
ארבע מאות שנה ניסו לבנות את המקדש לזיאוס ולא הצליחו. כישלונות ניהוליים, פשיטות רגל כלכליות ומאבקי כח היו המכשול…. עד שהגיע אדריאנוס קיסר רומא ונעשה בית ספר לעולם…
קשת אדריאנוס ממוקמת על הדרך העתיקה והגבול שבין עיר האלים (האקרופוליס) לעיר הרומאית החדשה ומקדשו של זיאוס, היא נבנתה במאה השניה לספירה כשער הניצחון לאדריאנוס, שתקופת שלטונו המשגשגת הביאה עמה את פריחת האומנויות, הציור, הפיסול, הכתיבה והאדריכלות.
אנקדוטה מעניינת המאפשרת להבין עד כמה אדריאנוס אהב את עצמו, היא הכיתוב על השער: בצידה האחת מופיע הכיתוב "זוהי אתונה, העיר העתיקה של תסאוס" ואילו בצידו השני, הפונה לעיר החדשה, נכתב "זוהי אתונה עירו של אדריאנוס"
שער אדריאנוס נמצא מחוץ למתחם מקדש זיאוס המחייב כרטיסי כניסה. את המקדש ניתן לראות מאיזור השער, אך המעוניינים יכולים להכנס לביקור (12 יורו) בכניסה הראשית למתחם.
מקדש זיאוס, הקרוי מקדש 'זיאוס האולימפי' הוא יצירה אדריכלית ייחודית לתקופתה. בנייתו החלה במאה השישית לפנה"ס, עד שהושלמה בנייתו על ידי אדריאנוס בשנת 131 לספירה. מתוך 104 העמודים שהיו בו נותרו רק 17 ועמוד אחד נפל עקב רוחות עזות בשנת 1852
העובדה שהמקדש איננו מוקף חומה, מצביע על כך שיוון בעת ההיא היתה במלוא עוצמתה. והמקדש נמצא על הציר היוצא מהאקרופוליס ועובר דרך שער אדריאנוס.
למטיילים איתי בטיול טברנות באתונה, נגיע אל שער אדריאנוס, אחרי מסע מדיטטיבי בגני זאפיון.
צילום: אני ממליץ להצטלם למרגלות השער כשחומת האקרופוליס והדגל היווני נראים ברקע.
הכתובת: Leoforos Vasilissis Olgas & Amalias
ניתן להגיע ברכבת תחתית – קו M2 בתחנת AKROPOLI
לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן
טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן