סופלאקי באתונה – המקומות הכי שווים בעיר

מה שהתחיל כנראה באיים הקיקלאדים, כשאיכרים צלו בשר על גבי שיפוד ברזל גס בין שני אבנים וגחלים לוהטות, הופך לימים להיות מאכל מסורתי של האומה היוונית כולה…
המטבח היווני נאבק בין המסורתי לחדש, בין אירופה ושלל מטבחיה לבין יוון ומסורת האוכל הייחודית לה, הכובלת אותה לעברה.
אני מטבעי נמשך למסורתי הישן והטוב. אוהב את השמן הנוטף ממנת הסופלאקי שלי, מטעמו המפולפל של בשר הכבש או החזיר המונח על פיתה שטוחה וכרוך יחד עם עגבניה חרוכה קלות, כמה טבעות בצל סגול, לעיתים מוסיפים עשבי טיבול, פלפל שחור ומלח…המהדרים סוחטים חצי לימון או קצת יוגורט על המנה לפני שיארזו לדרך…
המלצה שלי, לאכול סופלאקי בעמידה… שיפוד אחד טוב לא יחליף ארוחה, אבל ימלא אתכם שמחה…
אתונה מוצפת בסופלאקיות, ולנוחותכם הנה כמה אושיות סופלאקי בעיר, חלקן לא מוכרות, אך אני נוהג לעיתים לנגוס גם בהן סופלאקי:
Costa’s – הוא נחשב לאחת מאבני החושן של הסופלקיות – Agia Irinis Square 2 | – לעיתים התור ארוך, אבל המאמץ שווה.
סופלקיה בלי שם – יש פשטות, עממיות ויאמי – בסמטא צדדית Αθανασίου Αξαρλιάν לא רחוק מכיכר סינטגמה ורחוב Ermou – יושבים בחוץ על שולחן מוגבה (יש רק אחד), נושמים קצת עשן סופלאקי ובסוף זה מגיע – הכי עממי שיש.
TO Neokllasiko – “בית הסופלאקי והקבב” – חבורה צעירה מתזמנת את כל הסצנה הקולינארית במהירות, יעילות ובמחירים עממים. סופלאקי מעולה והמון מנות נוספות מדליקות ומהירות – לא רחוק מסינטגמה Karagiorgi Serbias 20
Thanasis kebab – מנהג נקוט אצל הישראלים עם הגעתם לאתונה “להרביץ קבב או סופלאקי אצל טאנאסיס” בצמוד לכיכר מונסטראקי – מכיוון שחצי רחוב הוא מסעדת טאנאסיס, אני ממליץ להכנס לתוך המטבח בדלת הכי קרובה לכיכר. ושם מול הגריל וצוות הטבחים תראו איך עושים “סופלאקי אמיתי”. – Mitropoleos על יד כיכר מונסטראקי
Souvlaki Leivadia – בלוק אחד מכיכר אומוניה נמצאת הסופלקיה המיוחדת הזו מהוותיקות בשכונה, שנפתחה לפני 50 שנה ומגיעים אליה בעלי החנויות וסוחרים של איזור אומוניה. מנת הדגל המומלצת היא pork Kalamaki . המסעדה משתמשת בגריל מסורתי ומגישה לחם כפרי וייחודי ללא מגבלה. מיקום כיכר Kaniggos sqr,- רחוב אחד מאומוניה
סיפור מעניין – בעניין שם הסופלקיה (Leivadia) , גיליתי שבשנת 1951 בכפר בשם זה נוסדה הסופלקיה הממוסדת הראשונה.

במהלך סופי השבוע המוזיקליים והקולינארים וטיולי הטברנות באתונה נטעם גם מסופלאקי שמיימי במקום השמור רק למטיילי.

לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן

טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים כנסו כאן

על המדריך אמנון גופר

אמנון גופר, טייל, מורה דרך מוסמך, מומחה לטיולי תרבות, מוסיקה וקולינריה באתונה.

מחבר ספרי טיולים, מגיש תוכניות רדיו, כותב טורים וכתבות שפורסמו במיטב עיתוני וירחוני המסע ותרבות הטיול בארץ.

מתמחה בעשר השנים האחרונות בסצנה התרבותית, המוסיקאלית והקולינארית באתונה. מדריך ומלווה טיולי סוף שבוע חווייתיים בלב הבירה היוונית…

גופר, תושב כפר ורדים, בוגר החוג להיסטוריה באוניברסיטת ת”א, סיים 22 שנות שירות צבאי בדרגת סא”ל, ולאחר מכן יצא לשליחות בדרום אמריקה. לאחר שובו לישראל ניהל תחנת רדיו אזורית והחל להדריך בארץ וביוון בעקבות אהבתו לתרבות הטיול וסיפורי הפולקלור…

טיולים באתונה -
אמנון גופר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן