המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 7

הפעם יצאתי לטעום בשתי מסעדות ייחודיות, האחת באוריינטציה אנאטולית, השניה שומרת על המטבח היווני מסורתי אבל מעלה אותו קומה אחת מעבר למשולש הזהב "סלט יווני, צזיקי וקבב" ובטברנה קטנה ושכוחת אל שיודעת לעשות רק דבר אחד – צלעות חזיר.

צאו לדרך…

Misafir – ארבע דורות של אירוח

בפאתי כיכר מונסטראקי, על רחוב ארמו הסואן, מסורת משפחתית המגיעה בנדודיה מאסיה הקטנה, הביאה לאתונה את המטבח האנאטולי, ארמני, טורקי ונותנת גם למטבח היווני והאיטלקי מקום של כבוד.
'מיסאפיר' Misafir – בתרגום מטורקית זהו 'עובר אורח' המביא איתו במסעותיו את טעמי הדרך בה חלף… אבל מביא גם את טעמו שלו… את שורשיו הקולינרייים…

מסעדת מיסאפיר חולקת שני אגפים וקומה שלמה על רחוב ארמו. האחד מתמחה במטבח היווני, קבבים, גירוס וכל השאר, והאגף השני חובק טאבון גדול מימדים המוציא מתוך לועו את מיטב מאפי אסיה הקטנה – גוזלמה, בורק, צ'י בורק, לחמג'ון, ספיחה ועוד….

אני התעמקתי במטבח האנאטולי אבל גיליתי שגם למטבח האיטלקי נותנים כאן כבוד (הפונגי שלהם מעולה)

בקומה השניה – אפשר לשבת עם נוף האקרופוליס ונרגילות המונחות במרכז השולחן להנאת האורחים.

ניסיתי את המנות האחרונות – הזמנתי עוגה שאת שמה אינני זוכר – אבל התמונה כאן מדברת בפני עצמה…

את כל התהליך שעובר האוכל ניתן לראות במטבח הפתוח בקומה הראשונה…

הערה: השירות בקומה העליונה לא מבריק –מקרה, או אולי כי האוכל מגיע מלמטה.

מחירים: עממי

כתובת: רחוב ארמו 93 חמישים מטר מכיכר מונסטראקי אחרי חנות הצעצועים הגדולה

לרדת לחזיר על הצלעות – Telis

מדובר כאן בטברנה שאין בה כלום ויש בה הכל –  ערימה של צלעות חזיר במקרר. בעל הבית תותח 'על האש'. גריל פחמי עץ. סלט יווני. צזיקי ופלפלים חריפים.

אין שום דבר אחר וגם לא סוגי בשר אחרים

מה מקבלים:
צלחת עם ערימת צלעות חזיר ומצע של צ'יפס – 5 – 6 צלעות.

"על יד" הצלעות מקובל להזמין סלט יווני + צזיקי + מגש פח של חצילים ופלפלים מטוגנים וקצת חריפים…

וכמובן – אוזו או בירה.

היכן: רחוב Evripidou 86 במרחק 200 מטר מחנות הנקניקים miran במורד הרחוב.

שימו לב: יש שתי טברנות Telis אחת נוגעת בשניה וקשה להבחין בהבדל ביניהן. (אותו שם אותו לוגו)

אתם תלכו על הגדולה והראשונה מימין. אל תתבלבלו….

בתיאבון!

https://steak-house-386.business.site

Tzitzikas kai Mermigas – מסעדה אנינה בפלאקה

במקום בו נפגשת הפילוסופיה הקולינרית החדשה, עם מסורות ישנות, חומרי גלם טובים ויד טובה של שף אפשר להביא לעולם אוכל טוב גם במחיר סביר.

המסעדות העממיות ברובע פלאקה, מפנות את פניהן אל קהל התיירים החולף לפתחן, המסעדות האיכותיות יותר, מבקשות שתבוא מוכן לסטות קצת מהמסלול הקולינרי הנדוש והקלאסי ותצא לרעות קצת בשדות אנינים יותר, עם מיקוד אל איכות האוכל המוגש וחווית המשתמש.

כזו היא מסעדת Tzitzikas kai Mermigas, מצליחה להפתיע במנות איכותיות ותפאורה שמיטיבה עם הסועדים בין כתליה, תוך הבנה שהמצב הכלכלי ביוון עדיין מחייב מחירים הגונים.

הזמנו מקום לארוחת ערב (מומלץ להזמין מקום, למרות שאפשר לפעמים למצוא שולחן זוגי פנוי). המסעדה היתה הומה מפה לפה. ישבנו בחלקה הפנימי של המסעדה כשהתפאורה הייחודית והאסתטית ליטפה אותנו מכל עבר. המלצר הגיע תוך שניות, הניח מולנו את התפריט, המליץ על ארוחה ב'פיקס פרייס' ואנחנו התמסרנו…

עלות הארוחה 19 יורו (לא כולל תשר) ומבחר מנות עשיר על פי הסדר – מנת פתיחה, מנת ביניים, עיקרית ואחרונה.
הבעיה הראשונה, היתה לאתר את הסכו"ם, אבל אז הסתבר לנו, שזה חלק מהמשחק והסכו"ם היה מונח במגירת שולחן העץ עליו ישבנו.

המנות הגיעו בתזמון נכון, מלוות ב'יין הבית' (חצי ליטר לבן) שביקשנו להוסיף לשולחן, ובניצוחו של מלצר מיומן וחייכן שלא חסך ב'ווידוא הנאה' כל כמה דקות.

את חומרי הגלם מביאה המסעדה ממחוזות יוון השונים – האיים נקסוס וקיוס, חבל מאני שבפולופונז ושאר חבלי ארץ, יחד עם שלשת השפים העובדים בה במשמרות קשות של עבודה איכותית (ניתן לראות את עבודת המטבח מהדלפק) מביאים את מלוא התמורה לתפריט המגוון המוצע לסועד.
נפרדנו לשלום, לא לפני שהמלצר הניח על השולחן שתי כוסות דז'סטיף בנוסח יוון – אוזו!

לסיכום: מומלץ למי שבא לו לצאת ממעגל הקסמים המגנטי של "סלט יווני, צזיקי וקבב" ורוצה עוד ממשהו אחר…

איך מגיעים: רחוב Metropoleus 12 – 14. ואל תתבלבלו עם המסעדה הצמודה אליה שנראית כמעט אותו דבר….

3 דקות מכיכר סינטגמה.

לסיכום: אתם מוזמנים לטיול קולינרי באתונה בהדרכתי ולטעום מכל קשת הטעמים של המטבח היווני, או לצאת איתי לסוף שבוע של תרבות מוזיקה וקולינריה בטברנות והמועדונים של אתונה, שבהם גם נטעם וגם נרקוד. (טיול טברנות)

בטיול אל אוצרות התרבות של אתונה, מקבלים המטיילים איתי טיפים על הטברנות הכי טובות באתונה…

ניתן להכנס לדף הפייסבוק שלי ולקבל מענה לכל שאלה הקשורה לטיול באתונה.

 

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

נגיעות קולינריות בשכונת פטרלונה

כאילו יד נעלמה הניחה בצפיפות לא ברורה את העולם הקולינארי היווני ברחוב אחד ובסמטא סמוכה בשכונת פטרלונה, למרגלות גבעת פיליפפוס, […]

טברנות באתונה – המטבח של שכונת קוקאקי חלק ראשון

שכונת קוקאקי – כתר ויהלומים. זהו שיר הלל על יופיה של שכונה שתכבוש את ליבו של כל רומנטיקן. אנשים מאירי […]

שתי טברנות וממתקיה – מדריך באתונה – המלצה ממומחה

איזור כיכר אומוניה ובעיקר הסמטאות הצפוניות לו, הוא מקום מפלט לסוחרים ואנשי העסקים של מרכז העיר הישן והוותיק, סוחרים שעדיין […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן