המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 6

בשני רחובות מקבילים פורחת בשנה האחרונה סצנה קולינרית של בתי מאפה, בתי קפה,ברים ומסעדות קטנות וייחודיות. רחוב  Kolokotroni   ורחוב Pericles שני רחובות הנושקים כמעט לסצנת הקניות של רחוב ארמו, אך העובדה שהאיזור רווי במשרדים ועסקים שאנרגיה צעירה זורמת בהם, היא שדוחפת את הפריחה הקולינרית עליה אספר בפוסט הזה ובפוסטים הבאים.

הפעם נטעם קצת ממטעמיו של כל אחד משני הרחובות… ובקרוב נוסיף עליהם…

Etnico – מטבח אוניברסלי

ללא כל יחסי ציבור, למעט ריח האוכל היוצא לרחוב, כובשת 'אתניקו' את רחוב העסקים והחנויות 'קולוקוטורני'. הרעיון להביא לאתונה את טעמי העולם ולמצוא כמובן את התמהיל הנכון שייתן הכל בתוך מאפה עגול, מרובע או שטוח, בטעם חריף או מתקתק, מר, מתוק,מלוח או חמוץ… אתניקו נותן נגיעות  של אוכל בהשראת המטבח העולמי ומתאים גם לצמחונים ולטבעונים.

פלאפל מגולגל בפיתה יוונית, בוריטו מכסיקני, טנדורי עוף הודי או פקיסטני ועוד… אבל בעיקר נגיעות מכסיקניות, עם מבחר מעולה של מיצים ובירה.

בפינת הרחוב, עם מספר שולחנות מוגבהים ומנות המוגשות בחלקן על מגשי עץ אתניקו נותנת לסועדים בדיוק את מה שכתוב על השלט – מטבח עולמי אלטרנטיבי…

מיקום:  Kolokotroni 22

Street Souvlaki 

החברה היוונית המודרנית לא מצליחה וגם לא תצליח לנתק עצמה משורשיה העמוקים. והסובלאקי הוא שורש עמוק בתרבות הקולינארית העשירה של יוון, פשטות הכנתו ומהירות הגשתו יחד עם מחירו העממי, הם הסוד שבהצלחה… ובעידן של משברים כלכלים הסופלאקי הוא מענה לאוכל מהיר וזול. (ראו כתבה שלי בהארץ https://www.haaretz.co.il/travel/greece/1.6489863)

במקרה של Street Souvlaki  נוספו כאן טעמים ותוספות חדשות לצד הקלאסיות וזה מה שהופך את הסופלאקיה הזו למעניינת.

הבר הפתוח והמעוצב, הקירות המקושטים בטוב טעם, הצוות הצעיר, השולחנות וכהסאות על המדרכה וציור הקיר של שלשה חזרירים שמנמנים משתעשעים בעבודה חקלאית נותנים למקום אווירה רעננה ונינוחה…

מיקום:  Kolokotroni 30

 Koulour Koulourאמנות הבייגלה

קולורי ביוונית, כעך בעברית ובייגל'ה באשכנזית…
ברחוב פריקלס 56 נפתחה מאפיית בייגלך חדשה שעיצוב חזיתה משך את תשומת ליבי…
הכעך היווני נקרא – קולורי והוא מצופה בדרך כלל ביד נדיבה של שומשום.
אל תצפו לרכות הבצק בפנים כמקובל במחוזותינו, אלא דווקא לגבול הדק שבין טוסט לבצק פריך….
בחלון הפנימי, ניתן לראות את יאניס במיומנות מדהימה מכין את הקולרוי
בתיאבון…

מיקום: Perikleous 56

To Neoklassiko – כל מה שמסתובב וכל מה שמהיר

מדובר באחת הסופלאקיות האהובות עלי. בגלל הצוות הצעיר, הרוח הקלילה ומטבח מהיר כברק.

את כל מה שרציתם במטבח היווני הקלאסי תמצאו כאן, כשבמרכז הבמה עומדים הסופלאקי והגירוס. בתפריט מהדרים עם סלטים מעולים, ממולאים עסיסיים ושאר מאכלים שהבשר במרכזם.

הכי עממי, הכי נקי והכי ידידותי…

מיקום: Perikles   פינת Lekka

Barley Cargo – הבירה אומרת את דברה

כדי ליהנות מבירה טובה, אתה זקוק לשלשה מרכיבים: בר בסגנון מזמין, אווירה תוססת כבירה, ואפשרויות בחירה אינסופיות של המשקה הצהבהב אדמדם הזה…

כבר מבחוץ נדלקתי. כסאות ושולחנות העץ הגס, קיר המדפים עם מעל 230 סוגי בירות מהעולם ועוד 70 סוגי בירות יווניות. 17 ברזי בירה על הבר והמוזיקה שברקע, כל אלה היו בשבילי קריאת הכוון לחווית אלכוהול איכותית.

המגמה ההולכת ותופסת תאוצה של ייצור בירות בוטיק ייחודיות ברחבי העולם וביוון, הביאה את מריוס Mantzoukis ו Nectarios Kefalas בשנת 2012 להקים את הבר המיוחד הזה,  שארגזי עץ פתוחים, חביות אלומיניות ותפאורת בקבוקים נותנים לו את הכבוד הראוי בין צעירי השכונה ואתונה. תוסיפו לזה את המחירים הנוחים והמטבח המקומי המאפשר לקבל מזטים בסיסיים ונטולי שאיפות, כל אלה כולם הם המתכון לחווית השתייה המצפה לכם.

מיקום: :  Kolokotroni 6

לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן

טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים כנסו כאן

בטיולינו באתונה, נטעם בירה איכותית במבשלה פרטית ומיני מאפה שונים, נפגוש יינן ונטעם יין מקומי.

אין תיאור זמין לתמונה.

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

הטיילת הנשכחת של פיראוס – טיול וטעימות – חלק ראשון

לשתי שכונות בפיראוס יש רצועת חוף רציפה שאיננה מופרעת בתנועת מעבורות הענק אך מאפשרות למטייל להנות מפיראוס הרגועה, זו הנושקת […]

חוויה בשכונת 'ניאה סמירני' Nea Smyrni – חלק ראשון – השכונה

את שכונת 'ניאה סמירני' גיליתי בסתיו שעבר, שעה שעלי התות כבר החלו מצהיבים והרוח העיפה אותם אל שולי המדרכה עמוסת […]

גבינת פטה – כל מה שצריך לדעת

כמה מילים על גבינת הפטה הכנת גבינות היא נוהג עתיק בארצות אגן הים התיכון, וייצור גבינה מחלב עזים או כבשים […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן