בשני רחובות מקבילים פורחת בשנה האחרונה סצנה קולינרית של בתי מאפה, בתי קפה,ברים ומסעדות קטנות וייחודיות. רחוב Kolokotroni ורחוב Pericles שני רחובות הנושקים כמעט לסצנת הקניות של רחוב ארמו, אך העובדה שהאיזור רווי במשרדים ועסקים שאנרגיה צעירה זורמת בהם, היא שדוחפת את הפריחה הקולינרית עליה אספר בפוסט הזה ובפוסטים הבאים.
הפעם נטעם קצת ממטעמיו של כל אחד משני הרחובות… ובקרוב נוסיף עליהם…
Etnico – מטבח אוניברסלי
ללא כל יחסי ציבור, למעט ריח האוכל היוצא לרחוב, כובשת 'אתניקו' את רחוב העסקים והחנויות 'קולוקוטורני'. הרעיון להביא לאתונה את טעמי העולם ולמצוא כמובן את התמהיל הנכון שייתן הכל בתוך מאפה עגול, מרובע או שטוח, בטעם חריף או מתקתק, מר, מתוק,מלוח או חמוץ… אתניקו נותן נגיעות של אוכל בהשראת המטבח העולמי ומתאים גם לצמחונים ולטבעונים.
פלאפל מגולגל בפיתה יוונית, בוריטו מכסיקני, טנדורי עוף הודי או פקיסטני ועוד… אבל בעיקר נגיעות מכסיקניות, עם מבחר מעולה של מיצים ובירה.
בפינת הרחוב, עם מספר שולחנות מוגבהים ומנות המוגשות בחלקן על מגשי עץ אתניקו נותנת לסועדים בדיוק את מה שכתוב על השלט – מטבח עולמי אלטרנטיבי…
מיקום: Kolokotroni 22
Street Souvlaki
החברה היוונית המודרנית לא מצליחה וגם לא תצליח לנתק עצמה משורשיה העמוקים. והסובלאקי הוא שורש עמוק בתרבות הקולינארית העשירה של יוון, פשטות הכנתו ומהירות הגשתו יחד עם מחירו העממי, הם הסוד שבהצלחה… ובעידן של משברים כלכלים הסופלאקי הוא מענה לאוכל מהיר וזול. (ראו כתבה שלי בהארץ https://www.haaretz.co.il/travel/greece/1.6489863)
במקרה של Street Souvlaki נוספו כאן טעמים ותוספות חדשות לצד הקלאסיות וזה מה שהופך את הסופלאקיה הזו למעניינת.
הבר הפתוח והמעוצב, הקירות המקושטים בטוב טעם, הצוות הצעיר, השולחנות וכהסאות על המדרכה וציור הקיר של שלשה חזרירים שמנמנים משתעשעים בעבודה חקלאית נותנים למקום אווירה רעננה ונינוחה…
מיקום: Kolokotroni 30
Koulour Koulour – אמנות הבייגלה…
קולורי ביוונית, כעך בעברית ובייגל'ה באשכנזית…
ברחוב פריקלס 56 נפתחה מאפיית בייגלך חדשה שעיצוב חזיתה משך את תשומת ליבי…
הכעך היווני נקרא – קולורי והוא מצופה בדרך כלל ביד נדיבה של שומשום.
אל תצפו לרכות הבצק בפנים כמקובל במחוזותינו, אלא דווקא לגבול הדק שבין טוסט לבצק פריך….
בחלון הפנימי, ניתן לראות את יאניס במיומנות מדהימה מכין את הקולרוי
בתיאבון…
מיקום: Perikleous 56
To Neoklassiko – כל מה שמסתובב וכל מה שמהיר
מדובר באחת הסופלאקיות האהובות עלי. בגלל הצוות הצעיר, הרוח הקלילה ומטבח מהיר כברק.
את כל מה שרציתם במטבח היווני הקלאסי תמצאו כאן, כשבמרכז הבמה עומדים הסופלאקי והגירוס. בתפריט מהדרים עם סלטים מעולים, ממולאים עסיסיים ושאר מאכלים שהבשר במרכזם.
הכי עממי, הכי נקי והכי ידידותי…
מיקום: Perikles פינת Lekka
Barley Cargo – הבירה אומרת את דברה
כדי ליהנות מבירה טובה, אתה זקוק לשלשה מרכיבים: בר בסגנון מזמין, אווירה תוססת כבירה, ואפשרויות בחירה אינסופיות של המשקה הצהבהב אדמדם הזה…
כבר מבחוץ נדלקתי. כסאות ושולחנות העץ הגס, קיר המדפים עם מעל 230 סוגי בירות מהעולם ועוד 70 סוגי בירות יווניות. 17 ברזי בירה על הבר והמוזיקה שברקע, כל אלה היו בשבילי קריאת הכוון לחווית אלכוהול איכותית.
המגמה ההולכת ותופסת תאוצה של ייצור בירות בוטיק ייחודיות ברחבי העולם וביוון, הביאה את מריוס Mantzoukis ו Nectarios Kefalas בשנת 2012 להקים את הבר המיוחד הזה, שארגזי עץ פתוחים, חביות אלומיניות ותפאורת בקבוקים נותנים לו את הכבוד הראוי בין צעירי השכונה ואתונה. תוסיפו לזה את המחירים הנוחים והמטבח המקומי המאפשר לקבל מזטים בסיסיים ונטולי שאיפות, כל אלה כולם הם המתכון לחווית השתייה המצפה לכם.
מיקום: : Kolokotroni 6
לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן
טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן
בטיולינו באתונה, נטעם בירה איכותית במבשלה פרטית ומיני מאפה שונים, נפגוש יינן ונטעם יין מקומי.