המלצות קולינאריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 3

אקסרחיה, שכונה לא קלה למבקריה, אך מסתירה ברחובותיה את מה שתייר מזדמן לא ידע אלא אם יקחוהו אל חיקה ואחר כך אל ליבה….

אקסרחיה מעוז הסטודנטים האנרכיסטים, הפיל-הלנים, הבוהמיינים ופליטי עולם הרשע או העוני, אוצרת בעורקיה את דמה הצעיר של אתונה המשתנה…

AMA LAXEI – הטלה המעושן, הטעים שאכלתי בחיי

בשולי השכונה, בגבול הדק שבין האפלה לאור נמצאת מסעדת AMA LAXEI. בחצר בית ספר ישן שנבנה ב 1836 ובתוך אולם הכניסה נמצאת המסעדה שעוצבה מחדש בשנה האחרונה, אך קיימת במקום כבר משנות השבעים…

פשטות עיצובית, שקטה ומרגיעה, על השולחן מפת נייר חומה ועליה סכום עטוף בקפידה וצלחות אמייל צבעוניות ואיכותיות. תמונות שחור לבן מעטרות את הקיר ואפילו סקסופון ישן הוצב כתפאורה. המקום עוצב תוך שימור אווירת הכפר כנראה על ידי מי שמבין בסביבה אנושית וגסטרונומית שידע להותיר אפילו את רצפת הבטון הישנה והחבוטה של בית הספר…

זו לא מסעדה יוונית קלאסית, יש כאן את טעמי הכפר המסורתיים וכמה פרשנויות מודרניות, עם חומרים ומוצרים המגיעים מחוץ לאתונה.

אין מנות עיקריות… כל המנות הן סוג של Meze ואינן יקרות… אך גדולות דיין להשביע… יין מקומי או בירה מוגשים בכלים הישנים והטובים… פשטות זה הטעם של יוון…

הזמנתי בשר טלה מעושן, עם עלי מנגולד וחומוס…. שהגיע במחבט חם…טעם העישון העדין עדיין אחז בבשר הטלה… היה זה תענוג עילאי…. כל המנות האחרותהיו מעולות, אך ליד הטלה הטוב, פחדתי לפזול אפילו על המנות האחרות… והיו שם תמנון על הגריל, פאווה, סוגי גבינות מטוגנות בנוסח כפרי האיים זקינטוס, כרתים ועוד…, חצילים ברוטב ורשימת יינות אין סופית…

עם החשבון שהיה סביר ביותר (15 יורו 2 מנות + בירה) קיבלתי גם שוט שקוף וטעים של מסטיקה.

מושלם!!!

אם תשאלו אותי, אחת הטברנות המפתיעות והלא קלאסיות באתונה…

איפה: Kallidromiou 69 | Exarcheia

אתר המסעדה: https://web.facebook.com/amalaxeiresto/timeline?_rdc=1&_rdr

בקיץ יושבים בגינה…

זיסיס Zisis – מסורת משפחתית בקונוס נייר

בשנות החמישים של המאה שעברה, בעיר וולוס, מאחרי שוק הדגים, נהגו זיסיס ואשתו אורניה, להניח על שולחנם את דגת הים ולהגישה לחברים בתוך קונוס נייר….(אולי חסכו בשטיפת כלים)

היום הנכד הצעיר ממשיך את מסורת סבו ומגיש את הדגים בתוך קונוס נייר לבן ונאה בתוספת סלט או רוטב כשתמונת הסבא מתנוססת מעל.

בתוך המסעדה, הדגים ופרי הים הטריים מונחים על מגשי זכוכית קרים, אפשרלבחור קונוס עם מילוי מכל סוגי הדגים כמעט… או לאכול ארוחה בצלחת המוגשת בנדיבות ואסתטיות לשולחנכם…

מתוך 12 אפשרויות הבחירה, הזמנתי קונוס קלמרי בישיבה בחוץ. תוך דקות הוא הוגש לשולחן במתקן עץ קטן, כשהקלמרי המטוגן והטרי מסיר מעליו את שמן הטיגון העדין, הנוטף אל הסלט החמצמץ שבקצה החרוט…

בתיאבון…

איפה: ‏‎Athinaidos3‎‏ – 2 דקות הליכה ממונסטראקי / ארמו
‏כמה עולה: 4.5 יורו לקונוס כולל כוס מים לרוויה
האתר לפניכם: https://web.facebook.com/zisisfish/

בטיול הלילי לאקסרחיה במהלך סופי השבוע לטברנות, המוזיקה והתרבות היוונית נבחן את המהפך הקולינארי שעוברת אתונה.

המטיילים איתי בטיול מודרך בעברית באתונה מקבלים טיפים למעדות ופינות קולינארית ברחבי העיר

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

מלונות בוטיק קטנים ומרכזיים באתונה – המלצת המומחה

מלונות באתונה הפכו להיות עניין מורכב ויקר. גלישה ועיון בכל קבוצות המידע, העדכון, הקהילות ויודעי הדבר על אתונה, מגלה שהבעיה […]

המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 5

מטעמי המטבח היווני אינם נותנים לי מנוח… יצאתי לטעום ולא היה רגע אחד משעמם… הפעם נצא אל המאפיות הקטנות והמשפחתיות, […]

שוק פשפשים הכי טוב באתונה to pazari rakosyllekto

מרחק קצר מלב העיר מתקיים שוק הפשפשים הכי סוער והכי אמיתי שיש באתונה… השוק מתנהל כל יום ראשון באיזור תעשיה […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן