המלצות קולינאריות בשכונת אקסרכיה – אמנון גופר טועם ומדווח

אקסרחיה, שכונה לא קלה למבקריה, אך מסתירה ברחובותיה את מה שתייר מזדמן לא ידע אלא אם יקחוהו אל חיקה ואחר כך אל ליבה.

אקסרחיה מעוז הסטודנטים האנרכיסטים, הפיל-הלנים, הבוהמיינים ופליטי עולם הרשע או העוני, אוצרת בעורקיה את דמה הצעיר של אתונה המשתנה.

הכתבה הזו תיתן לכם אפשרות לנווט את תיאבונכם בין הטברנות של שכונת אקסרכיה. 

ייתכן שזו תמונה של ‏‏אדם אחד‏ ו‏טקסט‏‏

AMA LAXEI – הטלה המעושן, הטעים שאכלתי באתונה

בשולי השכונה, בגבול הדק שבין האפלה לאור נמצאת מסעדת AMA LAXEI. בחצר בית ספר ישן שנבנה ב 1836 ובתוך אולם הכניסה נמצאת המסעדה שעוצבה מחדש בשנה האחרונה, אך קיימת במקום כבר משנות השבעים.

פשטות עיצובית, שקטה ומרגיעה, על השולחן מפת נייר חומה ועליה סכום עטוף בקפידה וצלחות אמייל צבעוניות ואיכותיות. תמונות שחור לבן מעטרות את הקיר ואפילו סקסופון ישן הוצב כתפאורה. המקום עוצב תוך שימור אווירת הכפר כנראה על ידי מי שמבין בסביבה אנושית וגסטרונומית שידע להותיר אפילו את רצפת הבטון הישנה והחבוטה של בית הספר.

זו לא מסעדה יוונית קלאסית, יש כאן את טעמי הכפר המסורתיים וכמה פרשנויות מודרניות, עם חומרים ומוצרים המגיעים מחוץ לאתונה.

אין מנות עיקריות, כל המנות הן סוג של Meze ואינן יקרות אך גדולות דיין להשביע. יין מקומי או בירה מוגשים בכלים הישנים והטובים, פשטות זה הטעם של יוון.

הזמנתי בשר טלה מעושן, עם עלי מנגולד וחומוס שהגיע במחבט חם וטעם העישון העדין עדיין אחז בבשר הטלה. היה זה תענוג עילאי. כל המנות האחרותהיו מעולות, אך ליד הטלה הטוב, פחדתי לפזול אפילו על המנות האחרות והיו שם תמנון על הגריל, פאווה, סוגי גבינות מטוגנות בנוסח כפרי האיים זקינטוס, כרתים ועוד, חצילים ברוטב ורשימת יינות אין סופית.

עם החשבון שהיה סביר ביותר (20 יורו 2 מנות + בירה) קיבלתי גם שוט שקוף וטעים של מסטיקה.

מושלם!!!

אם תשאלו אותי, אחת הטברנות המפתיעות והלא קלאסיות באתונה.

איפה: Kallidromiou 69 | Exarcheia

אתר המסעדה: https://web.facebook.com/amalaxeiresto/timeline?_rdc=1&_rdr

בקיץ יושבים בגינה.

אין תיאור זמין לתמונה.

רוזליה – אוכל אמיתי וטוב, נטו!!!

אני מופתע מהאיכויות שמתגלות לי בשכונת אקסרכיה. ומראש אני אומר כאן – זה לא המקום הכי קל לטיול באתונה…  אך בשנה האחרונה השכונה מקבלת אל תוכה אנשי רוח ובוהמה ואפילו תעשיית ה Airbnb עושה לנו כאן כנפיים.

אבל בכיכר אקסרכיה עוד בוערת אש, זו האש שהדליקו זרים נטולי בית כדי להתחמם בלילות הקרים, ואש המאבק העיקש שמתנהל עדין בין קבוצות מחתרתיות אנרכיסטיות כנגד סמלי שלטון.

ליד כיכר אקסרכיה בסמטא צדדית ומרוצפת אבן צהובה נמצאת הטברנה רוזליה (Rozalia).

על המדרכה בחוץ גפן עבת גזע מטפסת אל גג הסוכך, שני עצי זית לפתח הדלת וחלל גדול עם תקרה מוגבהת מקבל את פני האורחים.

כדי להגדיר היטב לאן אתם הולכים, אומר משפט אחד – כאן אל תזמינו סלט יווני (לא שאין, אבל יש יותר ממנו) – מסעדת רוזליה מתמחה בתבשילים ומעשי קדרה, וברוח זו בואו אליה.

מה הזמנתי:

עגל מבושל על פסטה יוונית (דומה לפתיתים), אם שכבת גבינה דקיקה וקצות עלי פטרוזיליה מבושלים על מחבת ברזל בתנור הבית, כוס יין לבן, צלחת ירקות מוחמצים ופאווה.

על מגש יביא לכם המלצר מגש מזטים קטנים כמתאבנים קרים לבחירה מכל הקשת הים תיכונית – מסלט פאטוש לפאווה, חומוס גס, אנשובי או תמנון מוחמצים ועוד… רק תבחרו.

מנה אחרונה קיבלתי על חשבון הבית – עוגת סולת עדינה ומסורתית ורול בקלווה פריך ועדין רווי דבש פיסטוק ואגוזים.

האווירה נעימה וחמה, השירות מעולה! מנות נדיבות! המלצרים מקצועיים!!!

כמה עלה: 20 יורו (מנה עיקרית גדולה ודשנה, שתי מנות צד, כוס יין ומנה אחרונה)

מקום: Valtetsiou 59, אקסרחיה – צמוד לפארק אקסרחיון.

אין תיאור זמין לתמונה.

אטיטמוס – Atitamos – לאכול כמו בבית.
את שכונת אקסרכיה על אופיה הייחודי והסוער תיארתי כבר בשני בלוגים המספרים את חיי בשכונה ואת סודותיה הגלויים יותר, או פחות…
לא רחוק מכיכר אקסרכיון לכוון המוזיאון הארכיאולוגי קיימים משרדים קטנים של חברות שונות וכמובן מתגוררים גם חלק מאנשי השכונה הוותיקים והצעירים הממלאים את בתי הקפה והטברנות.
הטברנה אטיטמוס היא מעוז הביתיות.. כאן תאכלו אוכל מקומי נטול פוזות… כמו בבית, במטבח…
מנות ראשונות, סלטים טריים, זוקיני, חורטה, דגיגונים מוחמצים… מרק בית מצויין וכמובן על האש צלעות, נקניקיות עסיסיות וגולש ואפילו הוספנו … את הכל ליווינו כמובן עם בקבוק אוזו קטן שמלאנו פעמיים… ולסיום יצאנו לאכול במחלבה ייחודית שעליה אספר בפעם הבאה…
מומלץ בחום… בגלל האוכל, האווירה והמחירים העממיים…
רחוב: 2Καποδιστρίου פינת סולונוס – אקסרכיה. 5 דקות מאומוניה,
 

בטיול הלילי לאקסרחיה במהלך טיול הטברנות נבלה בטברנת מרתף מקומית ראו כאן

המטיילים איתי בטיול המודרך היומי היוצא כל בוקר מכיכר סינטגמה מקבלים טיפים למסעדות ופינות קולינארית ברחבי העיר – ראו כאן

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

האקרופוליס: איך מגיעים ומה עושים – כל מה שצריך לדעת

האקרופוליס (מיוונית: העיר העליונה) הוא השריד המרכזי של אתונה העתיקה. מדובר בגבעה מבוצרת שגובהה 150 מ' מעל פני הים ובשל […]

Myrtia – טברנה שכונתית – בשר ואווירה בניאה סמירני

התרחקו כמה תחנות מטרו מהמרכז הסואן ורווי התיירים ותגלו עולם יווני אחר… שכונת ניאה סמירני החלה דרכה כביתם של פליטי […]

אתונה – נגיעות קולינריות בשכונת קיפסלי – פוסט מספר 1 מתוך שלשה

תענוגות שכונת קיפסלי לוכדות אותך כמעט בכל פינת רחוב – בתי קפה, בארים, טברנות יווניות ומסעדות אתניות. אם אתה יליד […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן