המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח

את חיי באתונה, אני חולק בין אהבתי לאנשים, לתרבות, למוזיקה ולמטבח היווני.

את אהבותי אלה, אני שמח לחלוק עם הגולשים והבאים לטייל באתונה. מנסה לקחתכם למקומות שאינם בלב הסצנה התיירותית, מקומות שבשוליים אבל שווים את הזמן שתשקיעו להגיע אליהם.

והפעם – טברנה אחת מיוחדת ומסעדה מכסיקנית

רוזליה – אוכל אמיתי וטוב, נטו!!!
אני מופתע מהאיכויות שמתגלות לי בשכונת אקסרכיה. ומראש אני אומר / כותב כאן – זה לא המקום הכי קל לטיול באתונה, אך בשנים האחרונות השכונה מקבלת אל תוכה אנשי רוח ובוהמה ואפילו תעשיית ה Airbnb עושה לנו כאן כנפיים.
בכיכר אקסרכיה עדיין בוערת אש, אש המאבק העיקש שמתנהל עדיין בין קבוצות מחתרתיות אנרכיסטיות כנגד סמלי שלטון!
אבל…
ליד כיכר אקסרכיה בסמטא צדדית ומרוצפת אבן צהובה נמצאת הטברנה רוזליה (Rozalia).
על המדרכה בחוץ גפן עבת גזע מטפסת אל גג הסוכך, שני עצי זית לפתח הדלת וחלל גדול עם תקרה מוגבהת מקבל את פני האורחים.
כדי להגדיר היטב לאן אתם הולכים, אומר משפט אחד – כאן אל תזמינו סלט יווני (לא שאין, אבל יש יותר ממנו)… – מסעדת רוזליה מתמחה בתבשילים ומעשי קדרה, וברוח זו בואו אליה.
מה הזמנתי:
עגל מבושל על פסטה יוונית (דומה לפתיתים), אם שכבת גבינה דקיקה וקצות עלי פטרוזיליה מבושלים על מחבת ברזל בתנור הבית, כוס יין לבן, צלחת ירקות מוחמצים ופאווה.
על מגש יביא לכם המלצר מגש מזטים קטנים כמתאבנים קרים לבחירה מכל הקשת הים תיכונית – מסלט פאטוש לפאווה, חומוס גס, אנשובי או תמנון מוחמצים ועוד… רק תבחרו.
מנה אחרונה קיבלתי על חשבון הבית – עוגת סולת עדינה ומסורתית ורול בקלווה פריך ועדין רווי דבש פיסטוק ואגוזים.
האווירה נעימה וחמה, השירות מעולה! מנות נדיבות! המלצרים מקצועיים!!!
מקום: Valtetsiou 59, אקסרחיה – צמוד לפארק אקסרחיון.
רוזליה - טברנה מהשורה הראשונה
מגש מזטים ברוזליה

אתונה זה לא רק סלט יווני – Mamacita המכסיקנית

בשנים האחרונות מסעדות "זרות" פותחות שעריהן למטיילים ומעטות מצליחות לדייק את טעמן.

פריחת המסעדות האתניות באתונה החלה לפני שנים מעטות. מדינה שמרנית כמו יוון שתושביה רואים באוכל חלק מהתרבות ההלנית, יקשה עליה לעבור למטבח אחר…

אבל באתונה החלה פורחת בשנים האחרונות סצנה קולינארית אתנית של מסעדות ומזנונים שהאוכל היווני איננו בתפריט.

הריכוז הגדול של המסעדות הוא סביב רחובות Voulis ו Nikis הנמצאים לא רחוק מכיכר סינטגמה ומטפסים אל תוככי הפלקה.

הקהל היווני הצעיר מהמעמד הבינוני אוהב את המטבח הזר והוא גודש את המסעדות בערבים ובסופי שבוע.

מסעדת Mamacita שמאחרי מלון אלקטרה מטרופוליס פתחה את שעריה השבוע. עוד אחת המתווספת לאוסף הקולינארי הזר באיזור.

אין ספק שיד אומן עיצבה את המסעדה. צבעים חדים המזכירים קצת את פרידה קאלו וגם דמות נשית צבעונית, המוסיפה קצת מניחוח ציוריה של פרידה הבוחנים את זהותה הגנאולוגית ואת המעבר שלה מילדה לאישה…

המסעדה מלאה מפה לפה, התפאורה מושלמת, השירות מהיר ואיכותי ובעניין האוכל – אין ספק שאתונה קיבלה מתנה איכות קולינארית חדשה – את המטבח המכסיקני על שפע טעמיו, תבליניו, מאפיו ואפילו משקאותיו המוגשים בסגנון מיוחד….

הערה קטנה: בשנה האחרונה הוחלף השף של המסעדה בשף הודי – ומשום מה התבלינים ההודים התחילו לקבל ביטוי במנות המכסיקניות – למי שמבין – זו בעיה!!!

אני ממליץ בכל פה…

מיקום: Apollonos 9Β, מאחרי מלון אלקטרה מטרופוליס.

לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונהכנסו כאן

טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן

טיולי סוף השבוע אל הטברנות, המוזיקה והתרבות היוונית נתארח בחלק מהמסעדות עליהן אני כותב בפוסטים שלי.

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

טיפ, תשר, בקשיש – קצת היסטוריה ומה נהוג באתונה

מגיעים לארץ זרה ומיד עולה השאלה – כמה נהוג להשאיר תשר? לעניין התשר יש היסטוריה רחוקה ששורשיה נעוצים עוד בתקופה […]

באתונה כדאי שתדעו – הכל על משקאות יווניים – יאמאס!!! לחיים!!!

יאמאס, זה לחיים ביוונית, וקריאות היאמאס נשמעות היטב בחללן של הטברנות ברחבי יוון… במיתולוגיה היוונית מקבלים האלים שני סוגי מזון […]

טברנה שכונתית בפטרלונה – אוכל יווני ביתי…

המשולש התיירותי הקלאסי שכולל את שכונות פלאקה ופסירי יכול לקבל גם תנועה סקרנית ממנו החוצה… שתיים שלש תחנות והכל מקבל […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן