המלצות קולינאריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 1

את חיי באתונה, אני חולק בין אהבתי לאנשים, לתרבות, למוזיקה ולמטבח היווני.

את אהבותי אלה, אני שמח לחלוק עם הגולשים והבאים לטייל באתונה. מנסה לקחתכם למקומות שאינם בלב הסצנה התיירותית, מקומות שבשוליים אבל שווים את הזמן שתשקיעו להגיע אליהם.

והפעם – טברנה אחת ומסעדה מכסיקנית

קלדרימי Kalderimi טברנה משפחתית

הטברנה נסגרה!!!!!!

בפינת רחוב, מאחרי כנסיית תיאודורה הקדושה (Agia Teodora) ובשולי שכונת פסירי, מסתתרת טברנה הנאמנה למסורת המטבח היווני…

מדובר בטברנה משפחתית וותיקה, שזקני אתונה שומרים לה אמונים מזה עשרות שנים, והם גם רוב הקהל שלה יחד עם מביני עניין מהאזור…

תמונה יכולה לכלול: ‏‏אדם אחד‏, ‏‏בתוך מבנה‏‏‏

ב’קלדרימי’ המטבח הוא יווני מסורתי ואותנטי בלי הרבה משחקים… מתבשילי קדרה ועד דגים ושאר מאכלי יבשה וים.

בקיץ, לסיום הארוחה תבקשו ‘קארפוזי’ (אבטיח) שיצנן לכם את החום האתונאי… ובחורף, יביאו לכם גם בלי שתבקשו את עוגת הסולת היוונית המסורתית.

השירות מעולה, המבחר אינסופי והמחירים הכי עממיים שיש… (בגלל זה הזקנים חוזרים אליה)

לא צריך להזמין מקום… צריך להתפלל שיהיה מקום!

מיקום: כיכר Agion Theodoron

כתובת: 1 Skoulenion
טלפון: 2103310049

 

אתונה זה לא רק סלט יווני – Mamacita המכסיקנית

ביוני השנה, נפתחה מסעדה מכסיקנית חדשה והיחידה המוכרת לי במרכז אתונה.

פריחת המסעדות האתניות באתונה החלה לפני שנים מעטות. מדינה שמרנית כמו יוון שתושביה רואים באוכל חלק מהתרבות ההלנית, יקשה עליה לעבור למטבח אחר…

אבל באתונה החלה פורחת בשנים האחרונות סצנה קולינארית אתנית של מסעדות ומזנונים שהאוכל היווני איננו בתפריט.

הריכוז הגדול של המסעדות הוא סביב רחובות Voulis ו Nikis הנמצאים לא רחוק מכיכר סינטגמה ומטפסים אל תוככי הפלקה.

הקהל היווני הצעיר מהמעמד הבינוני אוהב את המטבח הזר והוא גודש את המסעדות בערבים ובסופי שבוע.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏2‏ אנשים‏

מסעדת Mamacita שמאחרי מלון אלקטרה מטרופוליס פתחה את שעריה השבוע. עוד אחת המתווספת לאוסף הקולינארי הזר באיזור.

אין ספק שיד אומן עיצבה את המסעדה. צבעים חדים המזכירים קצת את פרידה קאלו וגם דמות נשית צבעונית, המוסיפה קצת מניחוח ציוריה של פרידה הבוחנים את זהותה הגנאולוגית ואת המעבר שלה מילדה לאישה…

המסעדה מלאה מפה לפה, התפאורה מושלמת, השירות מהיר ואיכותי ובעניין האוכל – אין ספק שאתונה קיבלה מתנה איכות קולינארית חדשה – את המטבח המכסיקני על שפע טעמיו, תבליניו, מאפיו ואפילו משקאותיו המוגשים בסגנון מיוחד….

אני ממליץ בכל פה…

מיקום: Apollonos 9Β, מאחרי מלון אלקטרה מטרופוליס.

לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונהכנסו כאן

טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן

טיולי סוף השבוע אל הטברנות, המוזיקה והתרבות היוונית נתארח בחלק מהמסעדות עליהן אני כותב בפוסטים שלי.

על המדריך אמנון גופר

אמנון גופר, טייל, מורה דרך מוסמך, מומחה לטיולי תרבות, מוסיקה וקולינריה באתונה.

מחבר ספרי טיולים, מגיש תוכניות רדיו, כותב טורים וכתבות שפורסמו במיטב עיתוני וירחוני המסע ותרבות הטיול בארץ.

מתמחה בעשר השנים האחרונות בסצנה התרבותית, המוסיקאלית והקולינארית באתונה. מדריך ומלווה טיולי סוף שבוע חווייתיים בלב הבירה היוונית…

גופר, תושב כפר ורדים, בוגר החוג להיסטוריה באוניברסיטת ת”א, סיים 22 שנות שירות צבאי בדרגת סא”ל, ולאחר מכן יצא לשליחות בדרום אמריקה. לאחר שובו לישראל ניהל תחנת רדיו אזורית והחל להדריך בארץ וביוון בעקבות אהבתו לתרבות הטיול וסיפורי הפולקלור…

טיולים באתונה -
אמנון גופר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן