טברנה מסורתית ואיכותית באקסרכיה

הפוסט הזה מיועד לאנשים שאוהבים אוכל טוב ומוכנים להתאמץ קצת כדי להגיע אליו.

רוזליה – אוכל אמיתי וטוב, נטו!!!

אני מופתע מהאיכויות שמתגלות לי בשכונת אקסרכיה. ומראש אני אומר כאן – זה לא המקום הכי קל לטיול באתונה…  אך בשנה האחרונה השכונה מקבלת אל תוכה אנשי רוח ובוהמה ואפילו תעשיית ה Airbnb עושה לנו כאן כנפיים.

אבל בכיכר אקסרכיה עוד בוערת אש… זו האש שמדליקים זרים נטולי בית כדי להתחמם בלילות הקרים, ואש המאבק העיקש שמתנהל עדין בין קבוצות מחתרתיות אנרכיסטיות כנגד סמלי שלטון….

ליד כיכר אקסרכיה בסמטא צדדית ומרוצפת אבן צהובה נמצאת הטברנה רוזליה (Rozalia).

על המדרכה בחוץ גפן עבת גזע מטפסת אל גג הסוכך, שני עצי זית לפתח הדלת וחלל גדול עם תקרה מוגבהת מקבל את פני האורחים.

כדי להגדיר היטב לאן אתם הולכים, אומר משפט אחד – כאן אל תזמינו סלט יווני (לא שאין, אבל יש יותר ממנו)… – מסעדת רוזליה מתמחה בתבשילים ומעשי קדרה, וברוח זו בואו אליה.

מה הזמנתי:

עגל מבושל על פסטה יוונית (דומה לפתיתים), אם שכבת גבינה דקיקה וקצות עלי פטרוזיליה מבושלים על מחבת ברזל בתנור הבית, כוס יין לבן, צלחת ירקות מוחמצים ופאווה.

על מגש יביא לכם המלצר מגש מזטים קטנים כמתאבנים קרים לבחירה מכל הקשת הים תיכונית – מסלט פאטוש לפאווה, חומוס גס, אנשובי או תמנון מוחמצים ועוד… רק תבחרו…

מנה אחרונה קיבלתי על חשבון הבית – עוגת סולת עדינה ומסורתית ורול בקלווה פריך ועדין רווי דבש פיסטוק ואגוזים.

האווירה נעימה וחמה, השירות מעולה! מנות נדיבות! המלצרים מקצועיים!!!

כמה עלה: 19 יורו (מנה עיקרית גדולה ודשנה, שתי מנות צד, כוס יין ומנה אחרונה)

מקום: Valtetsiou 59, אקסרחיה – צמוד לפארק אקסרחיון.

בטיול המודרך בעברית באתונה לשכונות השוליים באתונה אנחנו עוברים ליד המסעדות שבבלוג

בטיולי הטברנות באתונה לסופי שבוע של תרבות מוזיקה וקולינריה נבקר בשכונת אקסרכיה

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

במטבח של דינה – טברנה I Palia Fava בשכונת ניאה סמירני

הימים חולפים, אתונה מקבלת את תייריה באהבה אין קץ, אבל רבות מהטברנות כבר איבדו את תומתן וזהותן והפכו ל"עושות עיניים" […]

מסע הפסאז'ים של רחוב Panepistimiou – חלק ראשון

פסאז', בעברית מפלש וביוונית סטואה (Stoa), הוא מעבר מקורה בין שתי שורות של חנויות או בין שני רחובות. הפסאז'ים המקורים, […]

חושחש באתונה – הפרי שלא כדאי לטעום אבל שווה ליהנות מיופיו

יש איזה יופי כובש בעצי התפוז הנטועים בשולי רחובות ושדרות באתונה… הצבע הכתום בוהק בין עלי העץ וכאילו מזמין אותך […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן