את חיי באתונה, אני חולק בין אהבתי לאנשים, לתרבות, למוזיקה ולמטבח היווני.
את אהבותי אלה, אני שמח לחלוק עם הגולשים והבאים לטייל באתונה. מנסה לקחתכם למקומות שאינם בלב הסצנה התיירותית, מקומות שבשוליים אבל שווים את הזמן שתשקיעו להגיע אליהם.
והפעם – טברנה אחת מיוחדת ומסעדה מכסיקנית
אתונה זה לא רק סלט יווני – Mamacita המכסיקנית
בשנים האחרונות מסעדות "זרות" פותחות שעריהן למטיילים ומעטות מצליחות לדייק את טעמן.
פריחת המסעדות האתניות באתונה החלה לפני שנים מעטות. מדינה שמרנית כמו יוון שתושביה רואים באוכל חלק מהתרבות ההלנית, יקשה עליה לעבור למטבח אחר…
אבל באתונה החלה פורחת בשנים האחרונות סצנה קולינארית אתנית של מסעדות ומזנונים שהאוכל היווני איננו בתפריט.
הריכוז הגדול של המסעדות הוא סביב רחובות Voulis ו Nikis הנמצאים לא רחוק מכיכר סינטגמה ומטפסים אל תוככי הפלקה.
הקהל היווני הצעיר מהמעמד הבינוני אוהב את המטבח הזר והוא גודש את המסעדות בערבים ובסופי שבוע.
מסעדת Mamacita שמאחרי מלון אלקטרה מטרופוליס פתחה את שעריה השבוע. עוד אחת המתווספת לאוסף הקולינארי הזר באיזור.
אין ספק שיד אומן עיצבה את המסעדה. צבעים חדים המזכירים קצת את פרידה קאלו וגם דמות נשית צבעונית, המוסיפה קצת מניחוח ציוריה של פרידה הבוחנים את זהותה הגנאולוגית ואת המעבר שלה מילדה לאישה…
המסעדה מלאה מפה לפה, התפאורה מושלמת, השירות מהיר ואיכותי ובעניין האוכל – אין ספק שאתונה קיבלה מתנה איכות קולינארית חדשה – את המטבח המכסיקני על שפע טעמיו, תבליניו, מאפיו ואפילו משקאותיו המוגשים בסגנון מיוחד….
הערה קטנה: בשנה האחרונה הוחלף השף של המסעדה בשף הודי – ומשום מה התבלינים ההודים התחילו לקבל ביטוי במנות המכסיקניות – למי שמבין – זו בעיה!!!
אני ממליץ בכל פה…
מיקום: Apollonos 9Β, מאחרי מלון אלקטרה מטרופוליס.
לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן
טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן
טיולי סוף השבוע אל הטברנות, המוזיקה והתרבות היוונית נתארח בחלק מהמסעדות עליהן אני כותב בפוסטים שלי.