התרחקו כמה תחנות מטרו מהמרכז הסואן ורווי התיירים ותגלו עולם יווני אחר…
שכונת ניאה סמירני החלה דרכה כביתם של פליטי הקטסטרופה הגדולה של 1922… תושביה הראשונים היו אלה שעזבו את עולמם העשיר והרוחני באיזמיר שבטורקיה והפכו לפליטים בשולי העיר אתונה… חילופי אוכלוסיות קוראים לזה ההסטוריונים… "הקטסטרופה" קוראים לזה היוונים, אלה שהגיעו מאסיה הקטנה והביאו איתם את תרבותם האוריינטלית, את המוזיקה, את השירה ואת המטבח…
על ההפתעות של שכונת 'נאה סמירני', על הטברנות והברים, על האי הירוק שבלב השכונה, על המרכז התרבותי שבליבה ועל אפשרויות הלינה, אפרט בנפרד…
הפעם נצא לאכול בטברנה שכונתית בשם Myrtia (עץ הדס בתרגום לעברית) טברנה שכנראה לא תמצאו אותה כמעט בשום מקום במרשתת להבדיל משלל הטברנות הידועות יותר של השכונה עליהן אספר בהמשך….
טברנת Myrtia היא טברנה מהדור הישן… גדולה, מרווחת עם שולחנות גדולים ומפות צחורות, עם חלונות הצופים לרחוב, תפאורה מהדור הישן וצוות עם רמת שירות מעולה…
תיירים אין כאן, למעט פליט אחד או שניים מאחד מבתי המלון שבאזור, אבל בשביל סצנה קולינרית, שכונתית יוונית ואווירה שאין בלב העיר, זה המקום ובעיקר בימי ראשון בצהרים (חייבים להזמין) בשעה שמשפחות מגיעות לחגוג בסעודה משפחתית מסורתית צהרים ביחד… ובלי מוזיקה…
מה נאכל?
החוזקה שלהם – מאכלי בשר, אבל לא סתם בשר… הבשר הטוב ביותר שאני מכיר… בלי גבולות של גודל, משקל וסוג… בקר, חזיר, כבש, עוף, הכל!!!! והכל בגדול ומלווה כמובן בתוספות הכי טובות ודשנות שיש… Myrtia ידועה בסגנון הבישול והגריל האיכותי שלה… זו לא מסעדה לצמחונים!!!!
מומלץ כמובן לקחת גם קצת תוספות טובות מעבר למשולש היווני הקלאסי (סלט, צזיקי, לחם)…. ועל היין או האוזו מיותר לכתוב כאן… כי הרי זו מצווה שכל יווני לא יכול בלעדיה…
ההפתעה שלכם תהיה במנות האחרונות… לוקומדס בדבש ושוקולד…
לסיכום – רוצים לראות ולטעום את החיים מחוץ למרחב התיירותי של הפלקה וסביבתה? קדימה צאו לדרך…
מיקום: aidonia 55, nea smyrni
טיול קולינרי באתונה מודרך בעברית עם אמנון גופר – כנסו לאתר www.greektrip.co.il
טיול מודרך בעברית באתונה – כנסו לקישור
טיולי טברנות עם אמנון גופר – יוצאים בחורף בין אוקטובר לאפריל
אתם מוזמנים לגלוש בקבוצת הפייסבוק שלי או ליצור איתי קשר https://www.facebook.com/groups/371467000472189