Myrtia – טברנה שכונתית – בשר ואווירה בניאה סמירני

התרחקו כמה תחנות מטרו מהמרכז הסואן ורווי התיירים ותגלו עולם יווני אחר…

שכונת ניאה סמירני החלה דרכה כביתם של פליטי הקטסטרופה הגדולה של 1922… תושביה הראשונים היו אלה שעזבו את עולמם העשיר והרוחני באיזמיר שבטורקיה והפכו לפליטים בשולי העיר אתונה… חילופי אוכלוסיות קוראים לזה ההסטוריונים… "הקטסטרופה" קוראים לזה היוונים, אלה שהגיעו מאסיה הקטנה והביאו איתם את תרבותם האוריינטלית, את המוזיקה, את השירה ואת המטבח…

על ההפתעות של שכונת 'נאה סמירני', על הטברנות והברים, על האי הירוק שבלב השכונה, על המרכז התרבותי שבליבה ועל אפשרויות הלינה, אפרט בנפרד…

הפעם נצא לאכול בטברנה שכונתית בשם Myrtia (עץ הדס בתרגום לעברית) טברנה שכנראה לא תמצאו אותה כמעט בשום מקום במרשתת להבדיל משלל הטברנות הידועות יותר של השכונה עליהן אספר בהמשך….

טברנת Myrtia היא טברנה מהדור הישן… גדולה, מרווחת עם שולחנות גדולים ומפות צחורות, עם חלונות הצופים לרחוב, תפאורה מהדור הישן וצוות עם רמת שירות מעולה…

תיירים אין כאן, למעט פליט אחד או שניים מאחד מבתי המלון שבאזור, אבל בשביל סצנה קולינרית, שכונתית יוונית ואווירה שאין בלב העיר, זה המקום ובעיקר בימי ראשון בצהרים (חייבים להזמין) בשעה שמשפחות מגיעות לחגוג בסעודה משפחתית מסורתית צהרים ביחד… ובלי מוזיקה…

מה נאכל?

החוזקה שלהם – מאכלי בשר, אבל לא סתם בשר… הבשר הטוב ביותר שאני מכיר… בלי גבולות של גודל, משקל וסוג… בקר, חזיר, כבש, עוף, הכל!!!! והכל בגדול ומלווה כמובן בתוספות הכי טובות ודשנות שיש… Myrtia ידועה בסגנון הבישול והגריל האיכותי שלה… זו לא מסעדה לצמחונים!!!!

מומלץ כמובן לקחת גם קצת תוספות טובות מעבר למשולש היווני הקלאסי (סלט, צזיקי, לחם)…. ועל היין או האוזו מיותר לכתוב כאן… כי הרי זו מצווה שכל יווני לא יכול בלעדיה…

ההפתעה שלכם תהיה במנות האחרונות… לוקומדס בדבש ושוקולד…

לסיכום – רוצים לראות ולטעום את החיים מחוץ למרחב התיירותי של הפלקה וסביבתה? קדימה צאו לדרך…

מיקום: aidonia 55, nea smyrni

טיול קולינרי באתונה מודרך בעברית עם אמנון גופר – כנסו לאתר www.greektrip.co.il

טיול מודרך בעברית באתונה – כנסו לקישור

טיולי טברנות עם אמנון גופר – יוצאים בחורף בין אוקטובר לאפריל

אתם מוזמנים לגלוש בקבוצת הפייסבוק שלי או ליצור איתי קשר https://www.facebook.com/groups/371467000472189

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

מלונות בוטיק קטנים ומרכזיים באתונה – המלצת המומחה

מלונות באתונה הפכו להיות עניין מורכב ויקר. גלישה ועיון בכל קבוצות המידע, העדכון, הקהילות ויודעי הדבר על אתונה, מגלה שהבעיה […]

המלצות קולינאריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 4

הטיולים המודרכים שלי באתונה, מסתיימים תמיד בשאלתם של המטיילים – לאן נלך לאכול? ומכיוון שהעיר אתונה שופעת במסעדות, ברים ושאר […]

טברנות באתונה – טיול קולינרי – ההשפעה האנטולית

המטייל ברחובות אתונה איננו יכול "לברוח" מהשפע הקולינרי שמציעה העיר. בתי מאפה ייחודיים, מסעדות לסוגיהן, ברים, בתי קפה ועוד… המגוון […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן