שבלול  Χοχλιδάκι– אוזריה / טברנה מהסוג האחר…

ישנן מעט אוזריות ייחודיות באתונה המציעות תפריט יווני קלאסי עם קריצות קולינריות לאסיה הקטנה או לאחד האיים ושוטחות בפני הסועדים את מרכולתן על מגש גדול ומלא בצלוחיות קטנות ומבטיחות של מזטים קרים כך שאתה יכול לראות, לבחור ולצפות… כי כולם יודעים שהציפיה היא חלק מהעונג שבסעודה…

טברנות / אוזריות בסגנון דומה שכבר כתבתי עליהן היא רוזליה שבאקסרחיה, או Karamanlidika שליד שוק הבשר…

הפעם מדובר באוזריה (OUZERI) קלאסית… אלופת המזטים במחוז אטיקה…

אבל… לפני האוכל אני רוצה לספר את הסיפור של המשפחה המבשלת…

השנה היא 1964…. טורקיה כובשת חלק מקפריסין ומגרשת אלפי כפריים יוונים מבתיהם… באיסטנבול מתחילות מהומות ותסיסה נגד היוונים הגרים בעיר ותוך זמן קצר ב 16 מרץ 1964 מקבלת הקהילה היוונית את ההנחיה הבאה: "כל רכושכם מוחרם ומולאם, לכל משפחה יש אפשרות לקחת 20 קילו רכוש ו 20 דולר לנפש ולעזוב את טורקיה לאלתר"… יחד איתם גורשו גם 300 יהודים טורקים…

זה סיפור הרקע, כשמשפחה של פליטים נטולת רכוש מגיעה לאתונה וכל מה שיש להם זו מזוודה עם זכרונות ומתכונים ישנים של תבשילים ומאפים שהביאה הסבתא מטורקיה… ומכאן הכל כבר הסטוריה…

בבואכם ל"שבלול" זכרו מאיפה התחילו הבעלים את דרכם ומאיפה הם שואבים את ההשראה…
שבלול היא אוזריה שכונתית עם הסטוריה של 35 שנה ומטבח מלא השראה מאנטוליה, קונסטנטינופול ומיקרוקוסמוס קולינרי של יוון על הריה, מחוזותיה והאיים הסובבים אותה.

לפני שנים מספר, בעלי הבית שמהם שכרתי את הדירה ליד תחנת הרכבת פנוראמו גילו לי את סוד המסעדה ואמרו "כל חלומותיך הגסטרונומיים על אוכל יווני נטול פוזות תמצא שם…" ולא שכחו לעדכן אותי שבטברנה אמצא את אוסף הראקי והאוזו הגדול ביותר באטיקה…

כך הגעתי התוודעתי לטברנה ולהפתעותיה הגסטרונומיות… ומכיוון שזו טברנה שכונתית (שכונת 'פסיכיקו') ברור לכם שאין פה אפילו קצה קצהו של תייר, אלא רק יוונים תוצרת יוון והשכונה…

המקומיים קוראים לה 'אוזריה' והיא בדיוק ההגדרה הנכונה לאוזריה (ויקיפדיה) "סוג של טברנה שמגישים בה אוזו עם מזטים" בשבלול תמצאו את אבי אבות המזטים!!! ואחת לשלשה חודשים מחליפים את התפריט ונותנים כבוד למחוז אחר של יוון או אסיה הקטנה…



בנימה אישית – לא אגזים אם אומר – לטעמי – אחת האוזריות הכי טובות באתונה…

לפתיחה – יגיע לשולחנכם מלצר עם מגש עמוס מזטים קרים כמנות פתיחה וכמובן ישלח אתכם לבחור איזה אוזו / ראקי שירטיב את גרונכם (קחו בחשבון מדובר ב 60 סוגי מזטים ומעל 100 סוגי אוזו מכל מחוזות יוון)
אמנה כאן רק חלק מהמזטים: חצילים מעושנים, פאבה, סלק, פסטרומה בסגנון טורקי ארמני, גבינה מתובלת (kaftery). חריץ גבינה מתובל בנוסח הרי הצפון (אלוורופיטה), סלט צלפים, עלי גפן בנוסח איסטנבול, טאראמה, לקרדה, רצועות סרדין מוחמצות, צלופח מעושן על גחלים, לבבות ארטישוק מוחמצות ועוד… (כל שלשה חודשים קונספט המזטים משתנה)

מנות עיקריות:
אם ישאר לכם כח – תנו למלצר להוביל אתכם למאכלים… כמו למשל טלה בנוסח כרתים, אווז, שרימפס, דיונון, מולים מטוגנים, פשטידת קדירה , קבבים, קציצות בשר ועוד…. והרבה עוד…

מנות אחרונות: תנו למלצר להוביל… לא תתחרטו!

מחירים: הכי עממיים שיש (מחירי שכונה)

שירות: מעולה

אווירה: המסעדה מעוצבת בסגנון ישן ומדליק…

כתובת: אדריאנו 31 שכונת ניאו פסיכיקו

טלפון: 21 0674 6661

חובה להזמין מקום מראש!!!!

בטיול הקולינרי שלי באתונה אנחנו נכנס לאוזריה מקומיתת לטעימת מזטים ולגימת צ'יפורו
בטיולי הטברנות נבלה מדי יום באוזריה אחרת ובטברנות עם מטעמים ייחודיים
בטיול המודרך בעברית באתונה לאתרי התרבות המרכזיים של העיר, מקבלים המטיילים טיפים לבילוי לילי וארוחות ייחודיות באתונה
כנסו לקבוצת הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/groups/371467000472189
רוצים עוד מקומות מעניינים באתונה? כנסו לאתר שלי www.greektrip.co.il

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

נגיעות קולינריות בשכונת פטרלונה

כאילו יד נעלמה הניחה בצפיפות לא ברורה את העולם הקולינארי היווני ברחוב אחד ובסמטא סמוכה בשכונת פטרלונה, למרגלות גבעת פיליפפוס, […]

טברנות באתונה – המטבח של שכונת קוקאקי חלק ראשון

שכונת קוקאקי – כתר ויהלומים. זהו שיר הלל על יופיה של שכונה שתכבוש את ליבו של כל רומנטיקן. אנשים מאירי […]

שתי טברנות וממתקיה – מדריך באתונה – המלצה ממומחה

איזור כיכר אומוניה ובעיקר הסמטאות הצפוניות לו, הוא מקום מפלט לסוחרים ואנשי העסקים של מרכז העיר הישן והוותיק, סוחרים שעדיין […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן