שבלול  Χοχλιδάκι– אוזריה / טברנה מהסוג האחר…

ישנן מעט אוזריות ייחודיות באתונה המציעות תפריט יווני קלאסי עם קריצות קולינריות לאסיה הקטנה או לאחד האיים ושוטחות בפני הסועדים את מרכולתן על מגש גדול ומלא בצלוחיות קטנות ומבטיחות של מזטים קרים כך שאתה יכול לראות, לבחור ולצפות… כי כולם יודעים שהציפיה היא חלק מהעונג שבסעודה…

טברנות / אוזריות בסגנון דומה שכבר כתבתי עליהן היא רוזליה שבאקסרחיה, או Karamanlidika שליד שוק הבשר…

הפעם מדובר באוזריה (OUZERI) קלאסית… אלופת המזטים במחוז אטיקה…

אבל… לפני האוכל אני רוצה לספר את הסיפור של המשפחה המבשלת…

השנה היא 1964…. טורקיה כובשת חלק מקפריסין ומגרשת אלפי כפריים יוונים מבתיהם… באיסטנבול מתחילות מהומות ותסיסה נגד היוונים הגרים בעיר ותוך זמן קצר ב 16 מרץ 1964 מקבלת הקהילה היוונית את ההנחיה הבאה: “כל רכושכם מוחרם ומולאם, לכל משפחה יש אפשרות לקחת 20 קילו רכוש ו 20 דולר לנפש ולעזוב את טורקיה לאלתר”… יחד איתם גורשו גם 300 יהודים טורקים…

זה סיפור הרקע, כשמשפחה של פליטים נטולת רכוש מגיעה לאתונה וכל מה שיש להם זו מזוודה עם זכרונות ומתכונים ישנים של תבשילים ומאפים שהביאה הסבתא מטורקיה… ומכאן הכל כבר הסטוריה…

בבואכם ל”שבלול” זכרו מאיפה התחילו הבעלים את דרכם ומאיפה הם שואבים את ההשראה…
שבלול היא אוזריה שכונתית עם הסטוריה של 35 שנה ומטבח מלא השראה מאנטוליה, קונסטנטינופול ומיקרוקוסמוס קולינרי של יוון על הריה, מחוזותיה והאיים הסובבים אותה.

לפני שנים מספר, בעלי הבית שמהם שכרתי את הדירה ליד תחנת הרכבת פנוראמו גילו לי את סוד המסעדה ואמרו “כל חלומותיך הגסטרונומיים על אוכל יווני נטול פוזות תמצא שם…” ולא שכחו לעדכן אותי שבטברנה אמצא את אוסף הראקי והאוזו הגדול ביותר באטיקה…

כך הגעתי התוודעתי לטברנה ולהפתעותיה הגסטרונומיות… ומכיוון שזו טברנה שכונתית (שכונת ‘פסיכיקו’) ברור לכם שאין פה אפילו קצה קצהו של תייר, אלא רק יוונים תוצרת יוון והשכונה…

המקומיים קוראים לה ‘אוזריה’ והיא בדיוק ההגדרה הנכונה לאוזריה (ויקיפדיה) “סוג של טברנה שמגישים בה אוזו עם מזטים” בשבלול תמצאו את אבי אבות המזטים!!! ואחת לשלשה חודשים מחליפים את התפריט ונותנים כבוד למחוז אחר של יוון או אסיה הקטנה…



בנימה אישית – לא אגזים אם אומר – לטעמי – אחת האוזריות הכי טובות באתונה…

לפתיחה – יגיע לשולחנכם מלצר עם מגש עמוס מזטים קרים כמנות פתיחה וכמובן ישלח אתכם לבחור איזה אוזו / ראקי שירטיב את גרונכם (קחו בחשבון מדובר ב 60 סוגי מזטים ומעל 100 סוגי אוזו מכל מחוזות יוון)
אמנה כאן רק חלק מהמזטים: חצילים מעושנים, פאבה, סלק, פסטרומה בסגנון טורקי ארמני, גבינה מתובלת (kaftery). חריץ גבינה מתובל בנוסח הרי הצפון (אלוורופיטה), סלט צלפים, עלי גפן בנוסח איסטנבול, טאראמה, לקרדה, רצועות סרדין מוחמצות, צלופח מעושן על גחלים, לבבות ארטישוק מוחמצות ועוד… (כל שלשה חודשים קונספט המזטים משתנה)

מנות עיקריות:
אם ישאר לכם כח – תנו למלצר להוביל אתכם למאכלים… כמו למשל טלה בנוסח כרתים, אווז, שרימפס, דיונון, מולים מטוגנים, פשטידת קדירה , קבבים, קציצות בשר ועוד…. והרבה עוד…

מנות אחרונות: תנו למלצר להוביל… לא תתחרטו!

מחירים: הכי עממיים שיש (מחירי שכונה)

שירות: מעולה

אווירה: המסעדה מעוצבת בסגנון ישן ומדליק…

כתובת: אדריאנו 31 שכונת ניאו פסיכיקו

טלפון: 21 0674 6661

חובה להזמין מקום מראש!!!!

בטיול הקולינרי שלי באתונה אנחנו נכנס לאוזריה מקומיתת לטעימת מזטים ולגימת צ’יפורו
בטיולי הטברנות נבלה מדי יום באוזריה אחרת ובטברנות עם מטעמים ייחודיים
בטיול המודרך בעברית באתונה לאתרי התרבות המרכזיים של העיר, מקבלים המטיילים טיפים לבילוי לילי וארוחות ייחודיות באתונה
כנסו לקבוצת הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/groups/371467000472189
רוצים עוד מקומות מעניינים באתונה? כנסו לאתר שלי www.greektrip.co.il

על המדריך אמנון גופר

אמנון גופר, טייל, מורה דרך מוסמך, מומחה לטיולי תרבות, מוסיקה וקולינריה באתונה.

מחבר ספרי טיולים, מגיש תוכניות רדיו, כותב טורים וכתבות שפורסמו במיטב עיתוני וירחוני המסע ותרבות הטיול בארץ.

מתמחה בעשר השנים האחרונות בסצנה התרבותית, המוסיקאלית והקולינארית באתונה. מדריך ומלווה טיולי סוף שבוע חווייתיים בלב הבירה היוונית…

גופר, תושב כפר ורדים, בוגר החוג להיסטוריה באוניברסיטת ת”א, סיים 22 שנות שירות צבאי בדרגת סא”ל, ולאחר מכן יצא לשליחות בדרום אמריקה. לאחר שובו לישראל ניהל תחנת רדיו אזורית והחל להדריך בארץ וביוון בעקבות אהבתו לתרבות הטיול וסיפורי הפולקלור…

טיולים באתונה -
אמנון גופר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן