טברנה שכונתית בפטרלונה – אוכל יווני ביתי…

המשולש התיירותי הקלאסי שכולל את שכונות פלאקה ופסירי יכול לקבל גם תנועה סקרנית ממנו החוצה… שתיים שלש תחנות והכל מקבל תפנית חזותית, אנושית ותרבותית.. 

קשה למצוא היום את הטברנות הישנות והטובות שעדיין שומרות על שנות מסורת משפחתית וגסטרונומית בין סינטגמה, מונסטראקי ואומוניה ולאלה שיחליטו לעלות על המטרו ולצאת ל"מסע" של שתיים שלש תחנות מהמרכז מחכה הפתעה ולא משנה לאיזה כיוון תחליט לצאת…

אין תיאור זמין לתמונה.

 

טברנה של פעם – Oikonomou

הפעם נצא לשכונת 'פטרלונה', שתי תחנות ממונסטראקי, אל טברנה שנוסדה ב 1930 על ידי יאניס אויקונומו ומאז ועד היום שומרת על אותו ליין קולינרי…

שכונת פטרלונה היתה שכונת פועלים קלאסית, אך בשנים האחרונות החלו להגיע תושבים חדשים, צעירים, בוהמיינים וגם משפחות ממעמד הביניים שאוהבים את הרוגע, את עצי התפוז שלאורך הרחובות, את הככרות המוקפות בבתי קפה והקרבה למרכז העיר…
אבל כל אלה לא ישנו את אופייה המסורתי של טברנת 'אויקונומו' שכמעט ולא משנה את תפריטה, מתבססת על מוצרים טריים ובעיקר 20 תבשילי סיר המתחדשים מדי יום… ואתם יכולים להציץ על "מה מסתתר מתחת למכסה"…
קוסטאס דיאמנטיס הבעלים ויורגוס בנו, יחד עם גריפליה אחראים על המטעמים ההגשה והתפריט…
המקום מתמלא מקומיים מהשכונה בשעות הצהרים ויחד איתם אנשי רוח וספר, אינטלקטאלים, עורכי דין ואמנים… כמות האוכל נדיבה וטרייה ותמצאו שם מרק בשר, פשטידות מעולות, תבשילי כבש וחזיר, בשר ארנבות וסטקים שמנים יחד עם המזטים והסלטים היוונים המעולים של המטבח היווני
על הקירות תמונות של ידוענים יוונים שאכלו במסעדה ועדיין באים לטעום ממכמניה… ואתם מוזמנים לבוא, לאכול ולשתף חברים…
את הדרך חזרה למטרו תעשו באיטיות ובדרך תזכרו את הסיפור המעניין על אריסטו הפילוסוף היווני ש"פעם אחת מצאוהו תלמידיו אוכל כבהמה. אמרו לו: רבנו עד כאן? אמר להם: עכשיו אני לא אריסטו, עכשיו אני אוכל…".
נ.ב. לא חייבים לחזור לשם פעם נוספת, כי בבלוגים שלי תמצאו עוד כמה טברנות שכונתיות שיגוונו את טיולכם באתונה… )
מיקום: Toron 41 – Ano Petralona טלפון 210 34 67 555
פתוח כל יום מהבוקר עד 13:00 ובשבת ויום ראשון מהצהרים עד חצות.
טיולים קולינרים באתונה עם אמנון גופר – ראה באתר www.greektrip.co.il
טיולים מודרכים בעברית באתונה – לחצו כאן ו כנסו לאתר 
טיולי טברנות בחורף אל המוזיקה, המטבח והתרבות היוונית – לחצו כאן  ו- כנסו לאתר 
תמונת אילוסטרציה: רוברט אנאש

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

המלצות קולינאריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 4

הטיולים המודרכים שלי באתונה, מסתיימים תמיד בשאלתם של המטיילים – לאן נלך לאכול? ומכיוון שהעיר אתונה שופעת במסעדות, ברים ושאר […]

קפה באתונה – המקומות האהובים עלי – כתבת המשך ולא אחרונה

קפה באתונה תמצאו בכל פינה, אבל קפה טוב, עם סיפור טוב ואווירה ששווה ביקור, יש מעט. תרבות ה Kafenia "הקפה […]

סיבוב מעדניות איכותיות באתונה – חלק א' למבינים בלבד

העיר אתונה רווית מסעדות, ברים, בתי קפה ודוכני מזון מהיר. האזרח היווני אוכל במהלך היום בדרך כלל מחוץ לבית ליד […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן