חושחש באתונה – הפרי שלא כדאי לטעום אבל שווה ליהנות מיופיו

יש איזה יופי כובש בעצי התפוז הנטועים בשולי רחובות ושדרות באתונה…
הצבע הכתום בוהק בין עלי העץ וכאילו מזמין אותך – בוא לקטוף אותי!
אבל… אין דין המראה כדין הטעם…
כל עצי התפוז באתונה הם מסוג 'חושחש', (Bitter orange)) מדובר בתפוז מר שדומה מאד לתפוז הרגיל בצבעו ובצורתו, אבל טעמו מריר מאד והוא איננו אכיל, אלא אם נבשלו או נעבד אותו בדרך כלשהי…
בתפוז החושחש משתמשים בתעשיית הבושם והמזון ויש המפיקים ממנו שמנים ותמציות ארומטיות, או מוסיפים אותו למשקאות אלכוהולים.
עדות שונות משתמשות בו ו ותרופות מרפא – בעיקר לבעיות עיכול ונדודי שינה…
העיראקים יודעים להפיק ריבה מעץ החושחש הנקראת – ריבת נרנג' , ומקובל להגיש אותה לאחר צום יום כיפור לפני הארוחה הגדולה…
יצרני ליקר ביתי משתמשים בחושחש כדי ליצור ליקר דרמטי שטעמו יותר לימוני מתפוזי.
באתונה משתמשים בעצי החושחש לקישוט הרחובות ושדרות משום שהוא ירוק עד ואוחז בפריו לאורך זמן…
בטיול הקולינרי שלי באתונה, טועמים ריבת חושחש מעשה בית אצל אשה המתמחה בכך עוד מילדותה…
בטיול המודרך בעברית אל אוצרות התרבות של אתונה נלך בשדרת עצי התפוז ונדבר על עולם המיסטיקה הקשור אליהם.
ייתכן שזו תמונה של ‏פעילות בחוץ‏
בתרבויות אוכל סביב העולם פירות החושחש מקבלות מקום בשירה הפואטית רומנטית וכמובן תופסים את מקומם ב"מתכוני סבתא" למיניהם… בחקלאות יש המשתמשים בחושחש לזני הדרים עדינים…
בשירה היוונית דווקא הלימון מקבל מקום של כבוד או יותר נכון האתרוג היווני הפולחני הקרוי גם סיטרון.שבית גידולו היה באי קורפו שבצפון מערב יוון.
בשנים האחרונות כבר אין נוטעים את עץ תפוז החושחש ברחובות אתונה ומקדמים את נטעיעת עצי התות כמקובל בתקופות קדומות יותר.
בכל סביב עירונית או כפרית – אפשר בימים אלה לראות את עצי ההדר בגינות הציבוריות מקשטים בצבעם הכתום והבוהק את המרחב המשותף.
איך מכינים סירופ חושחש?
המצרכים: 6 כוסות מיץ חושחשים סחוט טרי 3 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר ומערבבים את הסוכר והמיץ הטרי עד לרתיחה.
אחרי הרתיחה נותנים לנוזל לבעבע עד שמעלה בועות.
מדי פעם בודקים את סמיכותו על צלוחית.
לסיום אחרי צינון – מכניסים לבקבוקים
עוד פרטים ניתן למצוא באתר שלי – www.greektrip.co.il

לטיול המודרך בעברית באתונה – נרשמתם?

ההרשמה ופרטים דרך האתר

כנסו לקישור  www.greektrip.co.il

או לחצו כאן

 

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

הפרלמנט היווני הישן – מוזיאון בשולי הפלאקה

בכיכר Kolokotronis , בגבול שבין הפלאקה לשכונת קולונאקי, עומד מה שהיה בעבר הפרלמנט היווני. צללית המבנה נבלעת על ידי בתי […]

המלצות קולינאריות בשכונת אקסרכיה – אמנון גופר טועם ומדווח

אקסרחיה, שכונה לא קלה למבקריה, אך מסתירה ברחובותיה את מה שתייר מזדמן לא ידע אלא אם יקחוהו אל חיקה ואחר […]

טברנות באתונה – אמנון גופר ממליץ על מסעדה טבעונית וטברנה בשרית

ההמלצות שלי למרחב הקולינרי מנסות לתת מענה לקהל המטיילים הרחב, אך מכיוון שאתונה היא עולם קולינרי שלם, אני מנסה לתת […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן