במטבח של דינה – טברנה I Palia Fava בשכונת ניאה סמירני

הימים חולפים, אתונה מקבלת את תייריה באהבה אין קץ, אבל רבות מהטברנות כבר איבדו את תומתן וזהותן והפכו ל"עושות עיניים" לתיירים המזדמנים….

אז בואו נצא מאיזור הנוחות…

הפעם נצא לשכונת ניאה סמירני הגובלת בשכונת פאליו פאלירו שתי שכונות אהובות עלי (ראו את הבלוגים שלי על השכונה) ואחרי שתעשו סיבוב בכיכר הגדולה שבלב השכונה (הכי גדולה בבלקן) צאו לטיול רגלי של רבע שעה דרך רחובותיה היפים של השכונה, או קחו מונית ישירות לטברנה שתכניס אתכם ללב ליבו של המטבח היווני –  I Palia Fava

חזית נאה ועציצים, שלט עץ בסגנון ישן, דגל יווני לחיזוק הלאומיות ורחוב יווני מנמנם… זה מה שתקבלו בבואכם לטברנה…

שולחנות העץ מכוסים במפות משובצות, ריח תבשילים נישא באוויר ועל הקירות תמונות ישנות , גזרי עיתון, ציורים נאיביים, וקישוטים שיצאו מסרט יווני ישן, כלי נגינה, מפתות ברזל, חביות ועוד…

התפאורה מושלמת… ועכשיו לאוכל…

הנסיון מלמד שאוכל יווני טוב, צריך לצאת מתחת ידיה של מאמא יווניה שהעבירה את מירב שנותיה בין סירי המטבח בתשוקה ואהבה לבישול, עם עיניים בורקות שמחכות לתחושת השובע של הסועד…

כזו היא דינה… המאמא של 'פאליה פאבה', נולדה בפורוס התחתנה עם האיש מסנטוריני ועברו לגור בניאה סמירני… שכונת מהגרי ה'קטסטרופה' היא גם מקלטם של נודדים אחרים…

את דינה פגשתי במטבח, מעבירה אותי מסיר לסיר, ממכסה מתרומם עד לענן ריחו הכבד של תבשיל ביתי, למגשי המאפים, המוסקה, הקציצות, עלי הגפן הממולאים, השעועית והעוף שטובע ברוטב עמוק של ירקות…

זהו… התיישבתי עם סף רעב גבוה וציפיה אין קץ לחגיגה הקולינרית וזו לא איחרה להגיע…

פתחתי בשלישיה הידועה – סלט יווני, צזיקי ובקבוק בירה 'פיקס', יחד איתם הגיע סלסלת לחם לבן יווני גס וטעים….

ואז הגיע המנה שלי – תבשיל העוף טבול ברוטב של עצמו, עם עגבניות ותפוחי אדמה… רציתי עוד, אבל לא יכולתי יותר…

מנה אחרונה

בדרך כלל אין בשורת מנות אחרונות במטבח היווני, אבל הפעם קיבלתי את אחת המנה האחרונה הכי טעימה שאכלתי בעת האחרונה – תותים ביוגורט כבד שוחים במי סוכר מתוקים וסמיכים… חלום…

זהו… נותרתי עם טעם נפלא ורצון לחזור לשם בקרוב…

בבואכם, אני ממליץ לכם לקרוא לדינה ולבקש סיור במטבח בין הסירים… היא תשמח להראות לכם בגאווה את ממלכתה ותבשיליה…

כתובת: שכונת ניאה סמירני / פאלאיו פאלירו – רחוב  38 Ahaion,

רוצים עוד מידע על טברנות טובות – כנסו לבלוגים באתר שלי

המטיילים איתי בטיולים המודרכים בעברית מקבלים את כל הטיפים כדי לעבור חופשה ייחודית באתונה.

תגיות: טברנות באתונה, מדריך טיולים באתונה, הדרכה בעברית באתונה, טיולים בעברית באתונה, טיולים קולינריים באתונה, טיולים באתונה,

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

אקסרחיה – לגור בלב האנרכיזם – פרק ראשון…

כשלבית הקפה הסמוך קוראים 'גינת הקלצ'ניקוב' צריך לקחת אוויר ולדעת לאן אנחנו באים… חודשיים תמימים גרתי בלב הרובע המרתק ביותר […]

נגיעות קולינאריות קטנות בשכונת Petralona

מסילת הרכבת החוצה את שכונת פטרלונה, עושה חסד עם תושבי השכונה המחולקת ל'קאטו פטרלונה' השכונה העילית שבין המסילה לגבעת פיליפאפו […]

אתונה – טיפים, אמצעי זהירות ואזהרות לתייר המזדמן

העיר אתונה מזמנת לתייר חוויות תרבותיות אין סופיות, אולם לצידן ראוי להציג קצת מהסכנות האורבות למטייל בעיר, כמו בלא מעט […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן