שכונת אקסרכיה הצבעונית, על רבדיה השונים, האנושיים, התרבותיים והפוליטיים מזמנת למטייל ברחובותיה חוויה רב חושית שלעיתים אפילו קשה להכילה.
על החיים בשכונה התוססת הזו ועל אוצרותיה כבר כתבתי בשני הבלוגים שלי : לחיות בלב האנרכיזם.
הפעם נטעם קצת ממטעמיה של השכונה. מאפיה משפחתית קטנה וטברנה עם מאכלים ביתיים כמו במטבח של אמא…
אמנות הבצק – STARATA
גברת וואנה ובעלה באביס פתחו את STARATA קצת לפני הקורונה…. מביאים איתם מחבל תסאליה ההררי שבצפון את אמנות הבצק ישר אל אוהבי הפשטידות, המאפים וכל מה שקשור ומתחבר לתנור האפיה המסורתי ולסגנון הייחודי של הכנת הבצקים…
את STARATA קל למצוא, במעלה הרחובות הצרים והוותיקים שבין אקסרכיה לקולונאקי.
מה תאכלו…
פשטידות עשויות מחומרי גלם טבעיים מכל רחבי יוון: פאי תרד ודלעת, פשטידת חלב מדהימה ואוורירית, פשטידות נקניק וגבינה ועוד לפחות עשרה סוגי מאפים…
הכל מיוצר במקום ולנגד עיני הלקוח… הגברת וואנה מרדדת את הבצק במערוך העץ הקטן ובאביס בעלה יארוז לכם אותו, למרות שכבר לפני שתעזבו את חלון המכירה, יביאו אתכם הנגיסות הראשונות לפתח גן עדן של המאפים הביתיים הקטנים והטובים…
אין ספק – מדובר במאפים מהטובים שבחבל 'אטיקה'…
איפה: CHARILAOU TRIKOUPI 26, אקסרכיה
פתוח כל יום מ 07:00 – 16:00
אטיטמוס – Atitamos – לאכול כמו בבית…
לא רחוק מכיכר אקסרכיון לכוון המוזיאון הארכיאולוגי קיימים משרדים קטנים של חברות שונות וכמובן מתגוררים גם חלק מאנשי השכונה הוותיקים והצעירים הממלאים את בתי הקפה והטברנות.
הטברנה אטיטמוס היא מעוז הביתיות.. כאן תאכלו אוכל מקומי נטול פוזות… כמו בבית, במטבח…
מנות ראשונות, סלטים טריים, זוקיני, חורטה, דגיגונים מוחמצים… מרק בית מצויין וכמובן על האש צלעות, נקניקיות עסיסיות וגולש ואפילו הוספנו … את הכל ליווינו כמובן עם בקבוק אוזו קטן שמלאנו פעמיים… ולסיום יצאנו לאכול במחלבה ייחודית שעליה אספר בפעם הבאה…
מומלץ בחום… בגלל האוכל, האווירה והמחירים העממיים…
עוד המלצות – כנסו לבלוגים הקולינריים שלי באתר www.greektrip.co.il
רחוב: 2Καποδιστρίου פינת סולונוס – אקסרכיה. 5 דקות מאומוניה,
בתיאבון…
לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן
באתר הפייסבוק – אתונה טיולים ומידע תוכלו להעלות שאלות ולקבל מידע עדכני – לחצו כאן