מקום מפלט לימי הקיץ – בתי קפה מיוחדים באתונה

על תרבות הקפה ביוון כבר הפלגתי מילים… גם לא מעט בתי קפה קיבלו כאן מקום של כבוד…

העניין הפעם הוא בתי קפה טובים לימי הקיץ החמים…

את הסוד הגלוי לכל תושבי אתונה, כדאי שאגלה גם לכם –  אתונה בקיץ קשה למטייליה… החום עז, הלחות גבוהה ואפילו האתונאים "בורחים" אל האיים או ההרים לכפרי משפחתם או לבית הנופש שבבעלותם…

אבל אם הגעתם בימי יולי אוגוסט ובא לכם לעצור רגע את המירוץ התיירותי נוטף הזיעה, אני ממליץ לכם כאן על כמה בתי קפה או נקודות מפלט לימי הקיץ….

רחוב Iraklidon בשכונת Thiseio

כמה דקות הליכה מכיכר מונסטראקי לשכונת 'טיסיו' יהפכו לכם את תמונת העולם האתונאי הסואן לרחוב מיוחד, עטור עצים וצל מוקף בבתי קפה וטברנות ובמרכזו  מסילת ברזל ישנה…

זהו רחוב Iraklidon. פינת חמד מרחק כמה דקות הליכה מרחוב ארמו, שכונת פסירי, או תחנת מונסטראקי.

ובמשפט אחד"ברוכים הבאים לשכונת 'טיסיו' השקטה, מצפון מערב לאקרופוליס, שכונה של בתים ניאוקלאסיים, בתי קפה, מוזיאונים, מדרחוב מוצל עטור בתי קפה ותחבורה מועטת…"

את בית הקפה שלכם תבחרו לבד (יש מלא).. אני אוהב את קפה אלוסטינס שברחוב הירקלידון 5 … שתו קוקטלים טובים וקרים מהבר, או קפה יווני קר, האווירה התרבותית והצעירה בשכונה תשכיח ממכם את בית המרחץ של יולי אוגוסט ברחובות אתונה….

קפה תרבותי…. מאחורי האחוזה, בחצר מוזיאון המטבעות….

על ביתו של הינריך שליימן, המעוטר בצלבי קרס כבר כתבתי בעבר. (לחצו כאן)... את הבית והחצר תכנן ארנסט זילר שתכנן בתים רבים באתונה ובאירופה. ((1829)

מרגע שתכנסו לחצר, מורגשת השפעת המיתולוגיה היוונית על בעל הבית. היינריך שליימן היה הסטוריון, ארכיאולוג, ואיש עסקים שהלך שבי אחרי תרבות יוון הקלאסית, והחצר מעוצבת בהתאם – פסלי דמויות מיתולוגיות מוצבים בגינה מוקפות בגן עצי פרי ונוי.

מאחרי הבית בחצר הרחבה והמוצלת בין בתי האבן הניאוקלאסיים, מצוי בית קפה קטן הנותן שירות לכל האורחים היושבים בגינה.

היתרון שבמקום: קריר ומוצל. וגם ניתן להכנס לביתו של היינריך שלייזמן (בתשלום) שנתרם למדינה ומשמש כמוזיואון המטבעות של יוון.

מיקום: – Eleftheriou Venizelou 12 בחצר האחורית

קלפסידרה...

על המדרגות היורדות מגבעת האקרופוליס לשכונת פלאקה, קפה קלפסידרה הוא נקודת מפלט רומנטית משאון המרחב התיירותי הסואן של הרובע.

'קלפסידרה' היא קערה ששמשה כשעון מים (בסגנון שעון חול) בבית המשפט האתונאי ואיפשרה למדוד את זמנו הקצוב של הגנב ללמד סנגוריה על עצמו (7 דקות) – קלפטו ביוונית זה גנב – או קלפטומן בשפתינו) במילים אחרות – קלפסידרה היה שעון זמן של גנבים באתונה הקדומה והיום הוא אחד מבתי הקפה הכי אהובים עלי בעיר.

השולחנות מוצבים על המדרגות ופניהם אל העיר, פרחי העונה בעציצים והתחושה הנעימה של "אל תפריעו לי לשתות את הקפה שלי" יחזירו אתכם לשם בכל ביקור שתעשו באתונה.

בקיץ אני ממליץ לכם לשתות את ה'זגפרדו- קפוצ'ינו' המדהים שלהם ובחורף את מרק העוף המעולה!!!

מנהל את העניינים בקפה האדון 'יורגוס' שעומד בחוץ ומקבל קהל. אם תמסרו לו ד"ש ממני הוא בטח ייתן לכם לפני שתלכו, ללגום איזה שוט קטן של Mastica על חשבון הבית.

מיקום: רחוב Klepsidra – 3 דקות הליכה מכיכר מונסטראקי

 גן "הברווז השחור" 

היו ימי מלוכה באתונה… למלך הראשון והאחרון קראו אוטון (1833) שהיה נשוי לדוכסית אמליה מאולדנברג וארמונם המלכותי והזמני היה היכן שמצוי היום המוזיאון ההיסטורי של יוון המודרנית. (כיכר חביבה עם פסל 2 דקות מסינטגמה)

לכל ארמון יש גן ובמקרה שלנו מדובר בגן הציבורי הראשון באתונה שהקיף את ארמון המלוכה עם מספר כניסות, בריכות ומזרקות והאתונאים קראו לו 'גן הארמון הישן'.

מהגן הגדול נותרו מעט שטחי ציבור, האחד הוא כיכר 'קלפתמונוס', וכיכר  Kolokotroni שבחזית המוזיאון.

אבל…

נווה מדבר קטן עדיין מהווה יעד לתושבי אתונה המסתובבים במשרדיהם בסבך הרחובות הקטנים שסובבו את הארמון, ואני מדבר על גן 'הברווז השחור' הכלוא בין הבתים ומתי מעט יודעים על קיומו…

ניתן לתפוס מקום בצל עצי הגן והבתים שסובבים אותו ולהזמין משקה אלכוהולי צונן לימי קיץ חמים מהביסטרו הפתוח שבפאתי הגן המשמש גם את המוזיאון Black Duck Garden – Museum Bistrot

לסיכום, נווה מדבר עירוני תמיד מהווה מפלטם של המהלכים ברחובות העיר אתונה שימי יולי אוגוסט מביאים אליה תמיד חום בלתי נסבל ולחות כבדה יותר מזו של תל אביב…

מיקום: Ioannou Paparrigopoulou 5 – 7  3 דקות מכיכר סינטגמה.

למטיילים איתי בטיול מודרך בעברית באתונה אני מגלה את סוד המקומות הנסתרים.

ניתן להכנס לקבוצת הפייסבוק – אתונה טיולים ומידע עם אמנון גופר

להרשמה לטיולים המודרכים בעברית – יש ללחוץ – כאן!!!

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

קוטוקי koutouki – טברנות המרתף באתונה

קוטוקי היא טברנת מרתף מהסוג הישן והמסורתי. המילה קוטוקיה koutoukia במקורה היא טורקית ומשמעותה 'משפחתי' וזו היתה התחושה למבקרים במקום […]

טיול קולינרי – מסע אל הטברנות השכונתיות (1) – שכונת Metaxourghiou

חמש שכונות אתונאיות היו לי לבית בשנים האחרונות, בהן למדתי להכיר את החברה היוונית לגווניה, הרחק מהסצנה התיירותית של פלאקה […]

באתונה כדאי שתדעו – הכל על משקאות יווניים – יאמאס!!! לחיים!!!

יאמאס, זה לחיים ביוונית, וקריאות היאמאס נשמעות היטב בחללן של הטברנות ברחבי יוון… במיתולוגיה היוונית מקבלים האלים שני סוגי מזון […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן