שתי טברנות וממתקיה – מדריך באתונה – המלצה ממומחה

דגים בסטואה אליוס

איזור כיכר אומוניה ובעיקר הסמטאות הצפוניות לו, הוא מקום מפלט לסוחרים ואנשי העסקים של מרכז העיר הישן והוותיק, סוחרים שעדיין מחזיקים בחנויות הקטנות ובמשרדים המאובקים, אלה שיתנו מקום של כבוד לארוחה טובה עם חברים או שכנים לעסקים בשעה שרוח קלילה מנשבת בין צמרות העצים ונעים לשבת בחוץ.

שתי טברנות וותיקות ליד כיכר קטנה שבמרכזה סביל אבן (שוקת) שנותר מימי השלטון העותמאני הבולט ב"זרותו" אך מפריד בין שתיהן.

אתם יכולים לבחור באחת מהטברנות ולסיום לקפוץ לפינת הרחוב הקרובה וליהנות מהממתקים המשובחים של Benetti. בסך הכל מדובר בארוחת צהרים עם יוונים וכנראה אתם תהיו הזרים היחידים.

סופלאקי Leivadia

Souvlaki Leivadia – הטברנה פועלת מאז 1965 היא מהוותיקות בשכונה. בחזית חלון זכוכית גדול המסתיר אחריו את הגריל המסורתי עליו יונח הבשר אותו תחליטו להזמין.

תוכלו ליהנות מכל סוגי הבשרים "על האש" וכמובן בתוספת הסלט המסורתי, עם צלוחית צזיקי, לחם כפרי כבד וטוב וכוס של אוזו אתם מסודרים.

 

אני הזמנתי  pork Kalamaki והעונג היה מושלם…

רחוב Kanigos Gambeta   2– 4   ליד כיכר Kanigos – שתי דקות מאומוניה

סיפור מעניין – בעניין שם הסופלקיה (Leivadia) , גיליתי שבשנת 1951 בכפר בשם זה נוסדה הסופלקיה הממוסדת הראשונה.

סטואה אליוס –  Y Stoa Allios

סטואה באדריכלות היוונית, הוא מעבר מקורה עם עמודים בצידו וכך גם מסעדת 'סטואה אליוס', כלומר "אכסדרה בדרך אחרת" בתרגום מילולי.

מדובר בטברנה משפחתית בת כמעט 30 שנה עם מטבח שמתמחה בעיקר במאכלי ים יווניים וכמובן כל מה שמלווה ארוחה יוונית טובה כמו סלטים, תבשילים ועוד.

אני מעז ואומר – זו אחת מחמשת הטברנות הביתיות הטובות במרכז אתונה, עם קהל לקוחות מקומי ותפריט עשיר הנתן מענה גם לצמחוניים, טבעוניים וטולי גלוטן.

אני הזמנתי מנת קלמרי, פאבה, פטה בתנור שהגיעה טבולה בציר עגבניות ופלפלים חריפים, וזוקיני מטוגן…

המנות גדולות ונדיבות, האוזו נותן בראש ומסביב יוונים שמחים ובאמת לא צריך יותר מזה…

למתקשים בהבנת התפריט באנגלית יש תמונות לבחירת המנה.

מיקום:  amvetta 14

מומלץ להגיע בין 13:00 עד שעות אחר הצהרים.

ולסיום – ממתק…

בתחילת הסמטא שבתי קפה רבים מציפים אותה נמצא בית המאפה Benetti הוא אחד מהסניפים הרבים של הרשת. אך כאן הוא קטן, ידידותי ועם מקום נהדר לשבת בחוץ…

בתיאבון

למטיילים איתי בטיולים המודרכים בעברית אני מגלה את כל המקומות האיכותיים לאכול ולבלות באתונה – להרשמה לטיול מודרך בעברית לחץ כאן

בטיולי הטברנות בסופי השבוע נצא לפגוש את המטבח היווני בבתים פרטיים וכמובן יהיו מפגשים מוזיקליים ייחודיים. להרשמה לטיול טברנות לחץ כאן

 

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

אתונה – נגיעות קולינריות בשכונת קיפסלי – פוסט מספר 1 מתוך שלשה

תענוגות שכונת קיפסלי לוכדות אותך כמעט בכל פינת רחוב – בתי קפה, בארים, טברנות יווניות ומסעדות אתניות. אם אתה יליד […]

פאנגראטי – ממשיכים לטייל בשכונה הכי IN באתונה – חלק ב'

את סודותיה של שכונת פגראטי צריך לחשוף לאט לאט. קצב החיים כאן איננו בנוי להמולת שכונת פלאקה העמוסה והרועשת. (כותבים […]

סופלאקי – המקומות הכי שווים בעיר – חלק ראשון

מה שהתחיל כנראה באיים הקיקלאדים, כשאיכרים צלו בשר על גבי שיפוד ברזל גס בין שני אבנים וגחלים לוהטות, הופך לימים […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן