טברנות באתונה – המטבח של שכונת קוקאקי חלק ראשון

שכונת קוקאקי – כתר ויהלומים.

זהו שיר הלל על יופיה של שכונה שתכבוש את ליבו של כל רומנטיקן.

אנשים מאירי פנים, אוכל מכל קשת הטעמים, צעירים וקשישים, רוחות פוליטיות ואוקיינוס של תרבויות.

קוקאקי היא סוג של ישן וחדש, גס ומעודן ויחד עם ריח פריחת עצי התפוז המעטרים את הרחוב, כמוה כאי בים החיים באתונה הסואנת.

לשכונת קוקאקי הולכים ברגל (עשר דקות מסינטגמה) או במטרו (תחנת מטרו אקרופוליס). היא ממוקמת מאחרי מוזיאון האקרופוליס והכי חשוב – מרחק של תחנה או שתיים מהמרכז התיירותי ומתגלית אתונה האמיתית, נטולת התיירים והפוזות, על אנשיה, מאכליה והאווירה הייחודית.

בכתבה זו הראשונה מארבע כתבות, אני חושף אתכם אל עולמה הקולינארי של שכונת קוקאקי, אך בעיקר מקומות שיתנו לכם את טעמה המופלא של השכונה.

כפתיחה תסתפקו בתמונה מבית קפה שנולד מתוך המצוקה של ימי המשבר הכלכלי ב 2008, כשקבוצה של חברים החליטה לפתוח מקום של קולקטיביות, יחסי כבוד, חברות וסולידריות…

התמונה אומרת כמעט הכל –  מי האנשים, מה השפה וכמה תרגישו כאן בשכונה את הדופק של אתונה היום ובעבר.

לבית הקפה שבתמונה קוראים Pagκaki והוא יושב ברחוב המיוחד Olimpiou 17 ועליו אכתוב בנפרד.

המטבח הכרתי – KOUKATSI

האי כרתים, הגדול באיי יוון יוצר בבדידותו הפיזית מיקרו עולם קולינרי המתבסס על מאכלי הים, תוצרת השדה ומוצרי חלב ומרעה התואמים את אופיו הגיאוגרפי ואופי כלכלתו.

הפעם אני לוקח אתכם לשכונת קוקאקי שמאחרי האקרופוליס אל רחוב DRAKOU שהוא בעצם מדרחוב מוצל ורומנטי שמשני צדדיו בתי קפה וטברנות מסורתיות ישנות וחדשות המאפשרות להנות מכלל קשת הטעמים היוונים ולהרגיש שעדיין לא תמו ההפתעות.

מסעדת Koukatsi המגדירה עצמה כמטבח כרתי יודעת לתת כבוד למטבח הכרתי המסורתי, אבל לא מפחדת לקחת אותו צעד עדין קדימה אל הדיוק העירוני העכשווי, גם באופן ההגשה וגם בתוספת רעננה של תבלינים שהם מעבר לרוזמרין והטימין מלכי התיבלון באי כרתים.

בחרתי לשבת על הבר. השולחנות בצל עצי השדרה היו עמוסי סועדים. התפאורה כמו שתראו בתמונות נעימה ולא בומבסטית כראוי למסעדה המנסה לדייק את מנותיה.

הזמנתי כוס 'ציקודיה' שלידתה באי כרתים (ראקי) ועליו הוספתי סלט 'דאקוס', וכיסוני הבית (קאלטצונה) בעבודת יד הממולאים בגבינת 'מיזיטרה' (Mizithra) המיוצרת בעיקר בכרתים וגם כיסונים ממולאים ב'עשבי העונה'..

החלטתי לוותר על מנה עיקרית, ביקשתי מהברמן שיבחר עבורי את ה'סגיר' של הארוחה וקיבלתי שלשה כדורי 'לוקומדה' מטוגנים בשמן עמוק ומעורסלים בנייר כהה וקערת קרמיקה.

אמר כבר חכם יווני: "היודע לקום ממרבץ סעודתו טרם מלאה בטנו, האלים משלימים לו את יתרת החסר'.

אז קמתי, שילמתי והלכתי. את האלים פגשתי במקום אחר ועל כך אספר בנפרד.

היה מעולה!!!

מיקום: DRAKOU 10 שכונת קוקאקי – 10 דקות הליכה מסינטגמה.

הטובה, העממית והטעימה מכולן – O Lolos – המזטים הכי טובים באתונה

קצת שינוי לאוהבי המקומות הקטנים ולכל מי שרוצה לצאת ממשולש התיירות השחוק של אתונה.

תחליטו אם להגיע לארוחת צהרים, או להגיע לעת ערב.

תרשמו – רחוב Olimpiou שכונת קוקאקי.

מדובר במרחק 2 תחנות מכיכר סינטגמה, 3 דקות במונית או רבע שעה הליכה מהכיכר.

ברחוב Olimpiou ריח ההדרים משכר והטברנות שוקקות חיים כל שעות היממה. הקהל המגוון של השכונה המיוחדת הזו השומרת על צביון עממי ומכבד בין קשישי השכונה הוותיקים הממלאים את האוזריות והטברנות בבוקר לבין הדור הצעיר יותר המגדל את ילדיו ברוגע השמור ליוונים וכמובן המולת הצעירים הגולשים אל השכונה מהאוניברסיטה הקרובה.

הפעם אני ממליץ לכם על טברנה עם האוכל היווני הכי אותנטי, המזטים הכי טובים והמחירים שיפילו אתכם לקרשים.

טברנת  O LOLOS אוספת אל חיקה את כל מה שהמטבח היווני העממי יודע לתת, ובפעמים שהצצתי פנימה אל המטבח הקטן שבחדר הפנימי קשה היה לי להבין איך הם עומדים בלחץ קהל האורחים בפנים ובחוץ על המדרכה הגדושה בכיסאות שולחנות ובנוסף אנשים שמחכים לתורם.

המזטים (צריך לאמר מזה) מהטובים באתונה (הרבה מזט ים), המנות גדושות ומלאות כאילו המאמא המקומית חוששת שחלילה תצאו רעבים מהמקום. הסלטים מדהימים, אכלתי שם כמנות מזה ראשונות – פאבה, טאראמו-סאלאטה (דומה לאיקרה), צזיקי, דולמאדס, פרייד-זוקיני ומרידאס. יחד איתם הגיע בקבוק אוזו שקוף ולחם כפרי רך וטוב.

המנות העיקריות הן אין סופיות בדיוק כמו כמו המזטים וקשה למנות אותן – תפתחו תפריט ותבחרו כיד המלך, ממרק פאסולאדה ומבחר אין סופי של דגים טריים בגריל או בתנור וכמובן מאכלי בשר ביתיים.

לסיכום – O Lolos  היא חלום המטבח היווני בהתגשמותו.

כמה הערות חשובות – ברוב המקרים צריך להמתין בין דקות ספורות לחצי שעה (לא להתייאש, או ללכת לטברנות סמוכות). ממליץ להזמין מקום בטלפון ולהגיע בזמן, והכי חשוב – הסתכלו מה אוכלים היוונים ולכו על אותו פורמט.

מיקום: טברנת O Lolos רחוב Olimpiou 5 .

ייתכן שזו תמונה של ‏‏8‏ אנשים‏

טברנה ΜΑΝΗΜΑΝΗ – כבוד לחבל מאני

מעטים מכירים את חבל מאני שבפולופונז. חבל ארץ הררי שההיסטוריה שלו רצופת מלחמות שבטיות וידוע במגדלי האבן שלו ואנשיו הקשוחים והקנאים לאדמתם.

אתונה בשנים האחרונות מקבלת לתוך עולמה הקולינרי את המטבח היווני למחוזותיו, כשמסעדות רבות לוקחות את המטבח היווני צעד אחד קדימה והמבין בטעמים יודע להבחין בין שמן כרתי לשמן ארגולי, גבינות מהרי הצפון, או גבינות מהפולופונז.

מי שלא טייל בחבל מאני, יכול ליהנות ממטעמיו גם באתונה בטברנה ΜΑΝΗΜΑΝΗ חמש דקות ממוזיאון האקרופוליס או מקדש זיאוס

מבנה ניאו קלאסי הלכוד בין שני בתי קומות יוונים על מרפסותיהם, ולכן יש להתאמץ קצת לא "לפספס" אותו…

מאנימאני היא טברנה (מסעדה) דו קומתית, מהודרת, מודרנית ומעוצבת בקפידה, בדיוק כמו המנות שיצאו מהמטבח.

זוהי מסעדה אנינה וקצת יותר יקרה מהעממיות ולמרות הנראות ה"פנסית", המחירים יפתיעו אתכם לטובה.  אני המנות מיוחדות ומוגשות ברמת שירות גבוהה

הלחם נאפה במטבח המקומי, המנות מוקפדות, החומרים מדברים את שפת הפולופונז – יין מהרי קורינטוס, שמן, זיתים, גבינות ובעיקר בצקים ממולאים ותבשילי נזיד הבאים מהמפרץ מהמפרץ הלאקוני וההרים הפראיים הגולשים אליו מהיבשת.

לדוגמא: מאפה עם תפוז וגראביירה טבולים ביוגורט כבשים עם פלפל ורוד, תמנון על מחית ופאבה, ריזוטו שרימפס או דיונון ועוד.

מנות אחרונות הן על טהרת פארפה שוקולד, קרם קרמל, שוקולד לבן, סילאן, דבש ופירות אדומים.
אני ממליץ בחום!!! המחירים קצת יותר יקרים מעממי, אבל חוויה של אוכל מדרום מערב יוון מובטחת.
מיקום: רחוב Falirou 10 – חמש דקות ממטרו אקרופוליס.
הזמנת מקומות – מומלץ 9218180 210
נ.ב המסעדה זוכה בשנים האחרונות להכרה בינלאומית, לתעודות ופרסים מהשורה הראשונה ביוון…
כנסו לקישור http://www.manimani.com.gr/en/
מעוניינים לצאת איתי לטיול טברנות באתונה – כנסו כאן – בטיול נצא למסע קולינארי בכל מחוזות יוון והאיים.
טיול בהדרכתי באתונה – יוצא מדי יום בשעה 10:30 – ראו פרטים ומועדים שיתאימו לכם – כנסו כאן
מלונות באתונה – בכתבה שלי תקבלו המלצות וטיפים – כנסו כאן

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

מסך האפליקציות האתונאי – כל האפליקציות שיעשו לכם טיול קל…

מסך האפליקציות האתונאי בעידן שבו כל מה שתרצו להשיג נמצא על כף היד, רצוי שיהיה לכל אחד מאתנו ארגז הכלים […]

איפה לבלות באתונה – הבוזוקיה – כתבה ראשונה בסדרה

הבוזוקיה – המועדון "בבואך בשער העיר, הצץ בפני העוברים ושבים, טעם ממזונם והקשב לנגינתם ואז סמטאותיה יקבלו את המשמעות האמיתית…." […]

שתי טברנות שכונתיות – טעימה מהמטבח היווני הקלאסי

שתי טברנות שכונתיות יקחו אתכם אל המטבח היווני ללא פשרות… כל טברנה בשכונה אחרת ושתיהן שונות באופיין… האחת בשכונת מטחורגיו […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן