ערב קולינרי בשכונות – בחירה בין איטליה, מכסיקו ויוון – בניאה סמירני

ניאה סמירני

אתם מוזמנים לצאת למסע גילוי והתחדשות יחד עם סערות קולינריות שתגרומנה לכם לשוב פעם נוספת כדי להשלים את המשימה – רבע שעה מכיכר סינטגמה.

נצא לטיול בין ערביים בשכונת ניאה-סמירני, עם אפשרות בחירה בין שלש טברנות אתניות ייחודיות – יוונית, מכסיקנית ואיטלקית.

על ההסטוריה של שכונת ניאה סמירני, אופייה ואוצרות התרבות שלה כבר כתבתי בעבר. (ראו כאן)

מדובר בשכונה עם יופי ייחודי בסגנון הבניה, בשדרות הרחבות, באתריה ההסטוריים יחד עם חיים תוססים והמון בתי הקפה, טברנות, ברים וכיכר אחת גדולה, שפע מזרקות, שטחי ציבור ואוסף אין סופי של מקומות לשבת ולתת לזמן היווני לתקתק בקצב שלו.

מיקום השכונה על הציר הראשי שבין מרכז העיר לקוו החוף והעובדה שחמש עשרה דקות נסיעה ב'טראם' מפרידות בין לב השכונה לכיכר סינטגמה, נותנים לה את היתרונות שאותן אני ממליץ לנצל למי שמוכן לטעום את אתונה ה'אמיתית', נטולת הפוזות התיירותיות.

ניאה סמירני (איזמיר החדשה), היא שכונתם של פליטי ה"קטסטרופה הגדולה" (1922) יוונים נוצרים שעזבו את עולמם העשיר והרוחני באיזמיר וקנסטנטינופול והפכו לפליטים ביוון שהפכה להיות ביתם החדש אליו הביאו את תרבותם האוריינטלית, את המוזיקה, את השירה ואת המטבח האנטולי.

ניאה סמירני היתה לי לבית בעת ביקורי וחיי באתונה, ומדי ערב הייתי יוצא לחיפוש אחרי מסעדות חדשות או בתי אוכל מקומיים ולעיתים הייתי חורג ממנהגי וחוטא בטעימות ממטבחים "אחרים" כמו המטבח האיטלקי, המכסיקני, היפני וכמובן המטבח היווני לגווניו מטברנות מסורתיות, ל'קלמקיה' (שיפודיה) ו'פסאריה' (מסעדת דגים).

הכתבה הזו תיקח אתכם לשלש מסעדות חביבות וטעימות שאתם מוזמנים לבוא בשעריהן אחרי שתעשו סיור קטן בכיכר הגדולה (Platia Nea Smyrni) הנחשבת לכיכר הגדולה ביותר בבלקן.

כדי להגיע לניאה סמירני יש לעלות על ה'טראם' (מטרו עילי) בכיכר סינטגמה ולזכור שהכרטיסים של המטרו והאוטובוס תקפים גם ב'טראם')

יורדים בתחנה Agios Fotini Platia עושים סיבוב בכיכר ויוצאים למסע הקולינרי שתבחרו.

בין יוון, איטליה ומכסיקו – תבחרו מסעדה וצאו לדרך.

האיטלקיה – La Ricotta

מסעדה שמפות השולחן האדומות שלה קוראות לך כבר מרחוק, יכולה להיות בשורה קולינרית נחמדה ואכן היתה זו הפתעה ששווה כמה שורות טובות.

המטבח הפתוח של 'לה ריקוטה' מתבסס על טאבון גדול ממדים המוציא מלועו פוקאצ'ות, מאפים חמים ופיצות  ובחדר העבודה האחורי עמלים על הכנת מיני הפסטות האיכותיות שיגיעו לשולחנכם.

פתחתי במנה ראשונה בסלט קפרזה עם גבינת 'מוצרלה די בופאלו' שהגיע מעוטר בעלי ריחן, זיתים ורצועות בצל דקיקות.

אל המנה התלווה מגש עץ גדול ועליו מונחת פוקאצ'ה חמה ומהבילה שנשאה על גבה אורגנו וגרגרי מלח גס.

מנה עיקרית הזמנתי פסטה פאצ'רי עם עגבניות שרי, חצילים, בזיליקום ובליווי גבינת ריקוטה פיקנטית.

לסיום מתוק ביקשתי 'ריקוטה' (איך לא) שסגרה לי ארוחה נפלאה בשכונה חביבה.

מיקום: Leof. El. Venizelou 25  – שתי דקות הליכה מהכיכר

המכסיקנית  Amigos

אני מודה שמה שמשך אותי פנימה היתה המוזיקה המכסיקנית הקופצנית וכמות הלקוחות שישבו בפנים ובחוץ (זה היה בקיץ האחרון).

התפאורה במסעדה מושלמת! הכל משדר מכסיקו אפילו תאי השירותים הנקיים.

מסעדת 'אמיגוס' היא סיפור אהבה של בחור צעיר אתונאי שנשבה בקסם המטבח המכסיקני ואפילו נוסע למכסיקו אחת לשנה להתעדכן בעולם הקולינרי המכסיקני.

תפסתי מקום בפנים ותוך שניות הגיעה מלצרית חביבה ושאלה באיזה משקה ארצה לפתוח. לא וויתרתי על שוט טקילה שלאחריו עברתי לבירה קורונה שהיטיבה איתי את הדרך לארוחה.

מנות ראשונות הזמנתי צ'יפס ראנצ'רה שהגיע עם רוטב אדום, וואקאמולה היו מנות הפתיחה. ולאחריהן הזמנתי בוריטו מכסיקני שלא היה הכי מוצלח והחלפתי במגש טאקוס רך (מנה שמספיקה לשניים) וסיימתי 'אמיגוס סורבה' חביב שהיווה באמת סגיר יפה לארוחה.

מיקום: Meg. Alexandrou 70  (5 דקות מהכיכר הגדולה)

הטברנה היוונית – Myrtia

Myrtia היא בעיני אחת מחמשת הטברנות הטובות באתונה.

מדובר בטברנה שכנראה לא תמצאו אותה כמעט בשום מקום ברשת האינטרנט להבדיל משלל הטברנות הידועות יותר של השכונה.

טברנת Myrtia היא טברנה מהדור הישן, גדולה, מרווחת עם שולחנות גדולים ומפות צחורות, עם חלונות הצופים לרחוב, תפאורה מהדור הישן וצוות עם רמת שירות מעולה.

תיירים אין כאן, אבל אווירה שכונתית יוונית מורגשת ליושבים במסעדה. מומלץ להגיע בימי ראשון בצהרים (חייבים להזמין) בשעה שמשפחות מקומיות מגיעות לסעודה משפחתית מסורתית ובלי מוזיקה.

Myrtia ידועה במטבח והגריל האיכותי שלה. אם אתם צמחוניים – אל תבואו. על היין אל תוותרו כמובן ובעניין המנות האחרונות – אינני מגלה!

אני אכלתי Veal steak שהיה מנה מנצחת. לתשומת לבכם – כל מנות הבשר שם הם בית ספר לכל הטברנות באתונה. יחד עם צזיקי מעולה, סלט יווני מטורף, בקבוק יין מקומי ומנה אחרונה שאינני מגלה.

מיקום: aidonia 55, nea smyrni

תמונה

רוצים עוד מידע?

כנסו למגזין באתר שלי – ראו כאן

הצטרפו לטיול היומי שלי באתונה (כל בוקר ב 10:30) – לפרטים ראו כאן

ניתן להצטרף לטיול הטברנות שלי – לפרטים ראו כאן.

יעוץ לטיול באתונה – ראו כאן.

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

אתונה – טיפים, אמצעי זהירות ואזהרות לתייר המזדמן

העיר אתונה מזמנת לתייר חוויות תרבותיות אין סופיות, אולם לצידן ראוי להציג קצת מהסכנות האורבות למטייל בעיר, כמו בלא מעט […]

הדרכה באתונה – כל יום טיולים מודרכים בעברית – לאתרי התרבות וטיולים קולינריים

טיול מודרך בעברית באתונה אל האוצרות התרבותיים המוזיקליים והקולינריים עם אמנון גופר, ייתן לטיול שלכם מימד אחר. מתי פתחו לכבודכם […]

פאנגראטי – ממשיכים לטייל בשכונה הכי IN באתונה – חלק ב'

את סודותיה של שכונת פגראטי צריך לחשוף לאט לאט. קצב החיים כאן איננו בנוי להמולת שכונת פלאקה העמוסה והרועשת. (כותבים […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן