שכונת המגורים החביבה 'טיסיו' היא תמהיל של תרבות, נוף עירוני מסורתי, ותיירות ושמה נגזר ממקדשו של תסאוס, גיבור מיתולוגי ממייסדי אתונה המאוחדת.
במאה ה-19 הפכה Thiseio לאזור מגורים מועדף של אתונאים אמידים, ונבנו בה בתים נאו-קלאסיים מרשימים ובשנות ה-20 של המאה ה-20 נוספו גם בתי מגורים בסגנון עממי יותר, חלקם של פליטים יוונים מאסיה הקטנה.
כיום מדובר בשכונה מבוקשת,של מעמד הביניים, המשלבת תיירות, מגורים, בתי קפה, גלריות וחנויות בוטיק, לצד אתרים היסטוריים והיא פופולרית בקרב אמנים, אינטלקטואלים וצעירים שמחפשים אווירה "אותנטית".
בכתבה הזו אנסה להוביל אתכם לאחד הרחובות המרתקים בשכונה (Iraklidon) ולטברנה המתמחה בצלעות טלה נפלאות…
רחוב Iraklidon
מדובר במדרחוב רחב להולכי רגל, עצי תפוז, עצי תות ועצי נוי אחרים מעטרים אותו משני צדדיו, במרכזו נותרו פסי החשמלית שחלפה כאן במאה שעברה ואופיו האותנטי עדיין שמור כך שבערב תמצאו ילדים משחקים על המדרכה ובמהלך היום קשישים יושבים להנאתם על הספסלים הפרוסים לאורכו.
רחוב Iraklidon הוא שילוב של תרבות, אוכל, אמנות ומרחבים פתוחים ובהתאם לאופי תושביה של השכונה.
בתי אוכל, ברים, חנויות בוטיק קטנות ואווירה שכונתית נינוחה יקבלו את פניכם.
אני ממליץ על כמה מקומות חביבים אבל במהלך הליכתכם לאורך הרחוב תמצאו עוד מלא מקומות ששווים ביקור:
- The Underdog – בית קפה ובר עם אווירה טובה וארוחות בוקר טובות
- Mikra Asia – טברנה קטנה המגישה מזטים בהשראת המטבח היווני מאסיה הקטנה. אוכל מדוייק באוריינטציה של מחוזות ישנים.
- לב השכונה אבל מוסתר קצת מהרחוב — Cafe Stairs Skales Kafeneio – זה המקום הוותיק למפגש אנשי השכונה לקפה, אלכוהול, שיחות פוליטיות ועוד..
ולסיום:
המלצה קולינרית – To steki tou Ilia – צלעות טלה מגן עדן!
לאוהבי הבשר יש לי המלצה שאיננה משתמעת לשתי פנים – הטברנה To steki tou Ilia שבשכונת טיסיו – חמש דקות מהמרכז.
ביוונית עממית To Steki מתאר מקום ביתי, קבוע שבו אנשים מכירים את כולם.
הטברנה 'טו-סטקי טו איליה' היא מסעדה וותיקה בשכונת טיסיו. תיירים אינם באים בשעריה למרות קירבתה למרכז התיירותי, והזמן הכי נכון להגיע אליה הוא בקיץ.
פנים המסעדה איננו מעורר השראה, קצת אפל, בסגנון היווני הישן, עם כסאות עץ שולחנות של פעם ואפילו שולחן קצבים Butcher's block שידע ויודע ימים יפים וטובים.
אבל בקיץ – הכל נראה אחרת…
בקיץ פותחת המסעדה את שעריה בחצר הסמוכה לכנסיה בצל עצי הבוסתן והאוכל מגיע מהמטבח המצוי בצדו השני של המדרחוב.
תמצאו כאן את כל מנעמי המטבח היווני המסורתי, אבל אני ממליץ על המנה המנצחת – paidakia
מדובר בצלעות כבש קטנות עם עצם ומתובלות במרינדה ים־תיכונית של שמן זית,
מיץ לימון, שום, אורגנו, מלח ופלפל.
את הצלעות צולים בגריל פתוח (בדרך כלל פחמים) עד שהן פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים.
המנה מוגשת עם פלחי לימון לסחיטה מעל, תפוחי אדמה אפויים בתנור או מטוגנים, סלט יווני ואפשר הזמין גם צזיקי.
מקובל לאכול את המנה בידיים ואף אחד לא יסתכל עליכם במבט "עקום".
אני אוהב מאד גם את צלע העגל המוגש במקום וכמובן בירה יוונית מעולה, או יין ביתי טוב / מקומי טוב.
כתובת: 5 Eptachalkou Thisio, בשכונת טיסיו – דקות הליכה מכיכר מונסטראקי.
רוצים לדעת עוד?
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי – לחצו כאן
מוזמנים לטיול המודרך היומי שלי – יוצא כל בוקר – לחצו כאן
מוזמנים להצטרף לטיול טברנות – לחצו כאן
רוצים לבוא עם חברים? או אולי לטייל עם כל המשרד? – צרו כאן קשר.