בשנים האחרונות, אני מרבה לשמוע אנשים מדברים על טיולי טברנות ביוון... אמנם מספר התיירים המגיע ליוון הולך וגובר, רובם יוצאים אל האיים והיבשת, אך לא מעט מגיעים לאתונה כדי לטעום קצת מסגנון החיים היווני והשורשי הנעוץ בשלשה מרכיבים דומיננטיים – ההסטוריה, המוזיקה והמטבח היווני…
שלשת אבני היסוד עליהם אפשר לבנות טיול טוב באתונה (הסטוריה, מוזיקה וקולינריה) הם הבסיס למה שהעם קורא – טיולי טברנות.
וכאן גם הטעות הגדולה – טברנה, זוהי מסעדה, כל מסעדה שבה הולכים לאכול, אין לה קשר למוזיקה ואם יש בה מוזיקה אז צריך להודות לבעל הבית שרואה בצלילים המלווים, חלק ממרכיבי הנאתו של הסועד…
אז איך בכל זאת בונים טיול שיהיה מורכב משלשת היסודות המרכזיים – תרבות, מוזיקה, קולינריה. אני מזמין אתכם לטיולי סוף השבוע בהדרכתי באתונה, אך אתם יכולים לנסות לבנות גם לבד.
נפתח בכך שצריך לבחור את העונה המתאימה – חורף! חורף! וחורף!
בין סוף נובמבר לאמצע אפריל העיר אתונה אוספת אל מועדוניה את מיטב הזמרים של יוון. בכל ימי הקיץ הם הסתובבו ויופיעו בעולם ולעת חורף הם באים להעניק ליוונים את מה שהם הכי אוהבים ויודעים לעשות – שמח…
מוזיקה
את הפן המוזיקלי תבחרו על פי שלשה מרכבים אפשריים:
א. זמרים ידועים ואהובים – כל אחד על פי הז'אנר שלו, או הזמר האהוב עליו
ב. מוזיקה ישנה ושורשית – רבטיקו, לייקה בהרכב המוזיקלי המסורתי
ג. הדור החדש של זמרי יוון – מוזיקה פוסט קלאסית (בדרך כלל זמרים צעירים)
מרכיב נוסף לפן המוזיקלי – הוא לא רק ההרכב – אלא גם המיקום וסוג מקום הההופעה:
א. טברנה או אוזריה קטנה, מסורתית עם הרכב לא מוכר אך עם הרבה נשמה ולא יותר מכמה עשרות מאזינים
ב. בוזוקיה – מקום בינוני בגודלו (עד 250 מקומות), עם הרכב מוזיקלי רחב (5 – 7 נגנים) וזמרים מהשדרה המרכזית של המוזיקה היוונית.
ג. מועדון – בין 500 – 3000 מקומות – הרכבים מוזיקליים גדולים, הרבה תפאורה, הרבה זמרי חימום, הרבה שואו. עלויות: באוזריה משלמים על מה שמזמינים ושותי.ם בבוזוקיה ומועדון בין 50 – 100 יורו לזוג על בקבוק יין וקצת מלוחים.
את הסיפור הקולינארי של אתונה אפשר יהיה לנסות ולטעום מבלי להוציא הרבה כסף, אוכל באתונה זול יחסית. המעוניינים באוכל היווני הבסיסי לא צריכים לכתת רגליים, כל טברנה יוונית יודעת לעשות את הדברים הבסיסיים – סלט יווני, צזיקי וקבב. (בקר, עוף כבש ובשר אחר)
בשנים האחרונות מתחילות מסעדות איכותיות לתת למטבח היווני כיוון קצת יותר מודרני, אך לא מהפכני. מסעדות עם אופי יווני מסורתי השומרות על יסודותיו של המטבח היווני הביתי לא חסרות, אפשר להכנס להמלצות הקולינריות בבלוגים שלי.
לצמחוניים אין בעיה – סלטים, גבינות ומיני מאפים נטולי בשר, ממלאים כל דוכן וטברנה. אוהבי קפה ומתוקים – בכל פינת רחוב ניתן למצוא כמה בתי קפה עם מאפים איכותיים. לאנשי הבשר – אתם מוזמנים לקרוא פוסטים שלי מתוך מסעותי הקולינאריים ולצאת למסע אל המסעדות המומלצות.
שווקים – את הטיול הקולינארי שלי אני עושה בלב שכונת פסירי, השווקים שסביב שוק הבשר ומרחב כיכר אומוניה, שם עוד ניתן למצוא את המקומות ששומרים על מסורת קולינרית של עשרות ומאות שנים ובתחומים כמו – קפה, מתוקים, גבינות, זיתים, ריבות, מאכלי איים, מיני דגה ועוד…
טיול קולינרי – ניתן להזמין טיול קולינרי לקבוצה או להצטרף לטיולים קולינרים היוצאים מכיכר מונסטראקי בהצטרפות כבודדים ובהזמנה מראש.
תרבות
אתונה היא ערש תרבות המערב, כמות המונומנטים בעיר הוא מרשים. יש לבחור בקפידה את האתרים החשובים ולאחריהם ללכת לכמה מוזיאונים, או מבנים אדריכליים אחרים. האתרים החשובים: אקרופוליס, הפרלמנט והחלפת המשמרות, קשת אדריאנוס ומקדש זיאוס, מגדל הרוחות, האגורה, איזור קראמיקוס, גני זאפיון ושלשת הככרות המרכזיות – סינטגמה, מונסטראקי ואומוניה. אם תרצו להדר באתרים – צאו אל השלישיה הניאו-קלאסית, אל בית סטאברוס ניארכוס, מוזיאון האקרופוליס, גבעת ליקאוויטוס ועוד…
רוצים לצאת לסוף שבוע באתונה – ארבע ימים של תרבות, מוזיקה וקולינריה?
כנסו לאתר, בחרו תאריך, שלחו מייל ותקבלו תוכנית ועלות
צרו קשר [email protected] או לטלפון 054-654-9191 ניתן גם לבקר באתר הפייסבוק https://www.facebook.com/greektrip.co.il/