סיבוב מעדניות איכותיות באתונה – חלק א' למבינים בלבד

העיר אתונה רווית מסעדות, ברים, בתי קפה ודוכני מזון מהיר. האזרח היווני אוכל במהלך היום בדרך כלל מחוץ לבית ליד מקום העבודה והארוחה הגדולה היא בערב עם האשה והילדים ולכן במהלך היום יזמין היווני, מזה קל, או מנת סובלאקי בדוכן מהיר.

אבל המטבח היווני הוא יותר ממזה וסובלאקי.. הוא אוצר בתוכו את תנובת השדה והים, ההרים, המרעה וכרמי הזיתים והענבים.

כדי ליהנות מהשפע שיש למטבח היווני להציע, אני ממליץ כאן על חמש מעדניות אתונאיות שמצליחות להביא את מיטב התוצרת החקלאית – מוצרי חלב, בשר, גבינות, נקניקים וזיתים, אחרי שתשבעו מהמצאי, אפרסם בשבוע הבא חמישה מקומות נוספים.

Karamanlidika – מעדניה מסעדה

השילוב המופלא בין המעדניה המתמחה בפסטרמה אנטולית למסעדה הנמצאת באותו חלל הוא שילוב מנצח. מסורת משפחתית עם מטבח מעולה ובעיקר מאכלי מחבת אנינים.

בינואר 2020 נפתח סניף חדש של המעדניה ליד כיכר מונסטראקי.

מיקום:  Sokratous 1 – לא רחוק משוק הבשר

חנות שניה: 119 Ermou ליד כיכר מונססטראקי

ZOURIDAKIS – כרתים

האי כרתים, הגדול באיי יוון יוצר בבדידותו הפיסית מיקרו עולם קולינרי המתבסס על מאכלי הים, תוצרת השדה ומוצרי חלב ומרעה התואמים את אופיו הגיאוגרפי ואופי כלכלתו
בכל מעדניה יוונית יתהדרו תמיד בשלשה מוצרי יסוד כרתיים – גבינות, שמן ומיני צנימים (טוסטים).
במעדניה שליד שוק הבש באתונה תמצאו הכל. גבינות כרתיות מוצרי חלב, זיתים, שמן, פסטה מחיטה כרתית, עשרות סוגי צנימים והכי חשוב – אנשים חביבים ומאירי פנים/
ניתן למלא קאראף קטן של יין מקומי שטעמו המר והבתולי יזרוק אתכם אל כרמי הענבים של כרתים.
מיקום: ליד שוק הבשר. Evripidou 25.

Roe – מספרטה לאתונה

מסורת משפחתית בת שלשה דורות של ייצור מוצרים נלווים לעץ הזית שמקורה בעיר ספרטה שבפולופונז, התאספה לחנות קטנה עם בעל בית חביב, בן למשפחת מגדלים ויצרנים.

אל המפעל של החברה המשתמש עדיין בשיטות ייצור מסורתיות, מגיעים זיתים מכל רחבי יוון למחוזותיה ואייה והמבינים יודעים שאין דין זית מכרתים, כדין זית מהרי הפינדוס, האחד מושפע ממליחותו של ים והשני מגובהם של הרים וכמות משקעים גבוהה.

מקום: רחוב 31Evripidou  שני רחובות מהשוק.

Yoleni's – המרכז לתרבות האוכל היווני

מעדניה בשכונה האריסטוקראטית קולונאקי, הנושאת כזה שם מחייב, צריכה לתת חוויה ייחודית מבטיחה.

ואכן, Yoleni's מקיים את הבטחתו ותחת מעטה מעודן, מאופק ואסתטי של חללים ומרחבים קולינריים, מסתתרים טובי המוצרים של המטבח היווני למחוזותיו מההר ועד האיים הרחוקים.

מדובר כאן בארבע קומות שהם מעדניה, בית קפה, בר איכותי, מטבח אנין, ומרחב חוויתי לכל מי שאוהב אוכל ויין.

המלצות: להגיע בקבוצה וליהנות מטעימת יינות משובחת, או מסדנת טעימות בשר ויין. (הכל בתיאום מראש)

ניתן גם להגיע עצמאית (בבודדים) ולצאת למסע טעימות מבלי לתאם מראש והכי חשוב – תהיו עם ראש פתוח.

כתובת: Solonos 9/. Kolonaki

'זרקאדיאן' – הסוד שלי ושל היוונים

ביום שישי, בשעות אחר הצהרים כשכל דוכני השוק נסגרים ומתכנסים אל תוך עצמם, אני מרשה לעצמי לקחת פסק זמן קטן אצל Zarkadian.

משפחת זרקאדיאן מקורה בארמניה והבן אלכסנדרוס, דור שלישי למשפחה, הוא האיש שלקח את העסק המשפחתי צעד קדימה…

בשולי שוק הבשר, בשעות הדמדומים, המעדניה הקטנה שלהם הופכת להיות מפלטם של יוונים ממעמד בינוני, בעלי טעם טוב שנפגשים ופותחים שולחן צפוף בין המקרר לקיר…

לשולחן יוגשו מעדנים יווניים שכולם שופרא דה שופרא… בחוץ על הגריל האשה תצלה את הנקניקים המיוחדים שלו, בפנים על השולחן יוגשו מזטים איכותיים, גבינות, נקניקים, זיתים, עלי גפן ממולאים ולחם קלוי בנוסח כרתי…

את כוסות האוזו והציפורו כבר אי אפשר לספור אחרי שעה של חברותא… אבל את החוויה זוכרים עד המפגש הבא…

המלצה – לבוא 3 / 4 זוגות לא יותר מזה… (אין מקום) לתת לאלכסנדרוס יד חופשית לפנק אתכם… וזהו…

מקום: ארפידו 28 בשולי שוק הבשר

Ευριπιδου 28

בטיולים הקולינרים המודרכים בעברית אני לוקח את המטיילים לטעימות מהמטבח היווני על כל מוצריו

בטיול הטברנות אני מקדיש יום שלם למטבח היווני במהלך סיור קולינרי מודרך.

כל יום יוצא טיול מודרך בעברית באתונה ובסיומו מקבלים המלצות שלי למקומות עם אוכל איכותי ומסורתי

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

גבינת פטה – כל מה שצריך לדעת

כמה מילים על גבינת הפטה הכנת גבינות היא נוהג עתיק בארצות אגן הים התיכון, וייצור גבינה מחלב עזים או כבשים […]

טיול באתונה עם ילדים – חוויות אטרקציות ועוד…

העיר אתונה יודעת לארח משפחות וילדים שאתרי הארכיאולוגיה אינם בראש מעייניהם. רוב האתרים מחייבים התארגנות מראש בעיקר בענייני הסעות אך […]

Myrtia – טברנה שכונתית – בשר ואווירה בניאה סמירני

התרחקו כמה תחנות מטרו מהמרכז הסואן ורווי התיירים ותגלו עולם יווני אחר… שכונת ניאה סמירני החלה דרכה כביתם של פליטי […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן