מטעמי המטבח היווני אינם נותנים לי מנוח גם באיזור התיירותי. יצאתי לטעום ולא היה רגע אחד משעמם…
הפעם נצא אל שלש מאפיות הקטנות והמשפחתיות, שהמאפים הם בעיקר עבודה עצמית וכולן מצטופפות משום מה דווקא במרחב התיירותי הקרוב לסינטגמה ועדיין לא נס ליחם.
מאפים בעבודה עצמית – Harry's Kkitchen
רק לפני שנה נפתחה המאפיה, אך שמה מתחיל לעבור מפה לאוזן. מקום קטן. אינטימי, נקי כמו בית מרקחת, חזית צפופה שבקושי מאפשרת להציג את הסחורה.
האופה מסתתר בפנים ועמל על יצירתו, אשתו בחזית ותאפשר לכם לשמוע מה יש בכל מאפה ומאפה.
את העובדה שמדובר בעבודת יד רואים כבר על דברי המאפה, עבודה ביתית רחוקה כשנות אור ממהמכונה התעשייתית.. גם בצורה וגם בטעם…
המטבח היווני אוהב מאפים, עם גבינה, עם טרד, עם תפוחי אדמה, עם נקניק ועוד…
רק תבחרו, מחירים מצחיקים…
מיקום: בסמטה צדדית לא רחוק מ'ארמו'
כתובת מדוייקת Athanasiou Axarlian 2
האוריינטציה העותמאנית – Pide
בצידו המזרחי של מלון אלקטרה מטרופוליס נמצאת מאפיה קטנה וצנועה במתמחה במאפים עם שורשים טורקים.
השפעות המטבח הטורקי על המטבח היווני מורגשות היטב… שנות הכיבוש העותמאני, והעובדה שאוכלוסיית יוון מורכבת בלא מעט מהגרים יוונים טורקים שהגיעו לכאן בשנות העשרים של המאה שעברה בעקבות החלפת האוכלוסיות והסכם לוזן.
כאן תוכלו למצוא 'פידה', 'גוזלמה'. בורק, 'טפאדה', פיצה 'על באלק' ועוד…
מיקום: Voulis 29
120 שנים של אפיה – Ariston
מאפית Ariston נחשבה למוסד בחלק הזה של הפלקה. ההסטוריה של משפחת 'לובוטיס' שבויה בקונספט הבצקי מזה 120 שנים. אתונאים רבים גדלו על מאפי אריסטון וכל המשרדים ברחובות הסמוכים, כולל פקידי ממשלה, גמלאים ושאר עוברי אורח הם הלקוחות השבויים של 'אריסטון'
באריסטון מתמחים בפשטידת Kourou ואין הרבה בתי מאפה בעיר היודעים לאפות את ה Kourou כמו שצריך. ובכלל תמצאו שם פשטידות פטה וקישואים, פטריות, פלפלים ועוד…
מיקום: Voulis 10,
במהלך טיול הטברנות, נצא, נפגוש ונטעם במאפיות המשפחתיות את מיטב המאפים המסורתיים.
לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונה – כנסו כאן
טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים – כנסו כאן