המלצות קולינריות באתונה – איזור סינטגמה – אמנון גופר טועם ומדווח

מטעמי המטבח היווני אינם נותנים לי מנוח גם באיזור התיירותי.  יצאתי לטעום ולא היה רגע אחד משעמם…

הפעם נצא אל שלש מאפיות הקטנות והמשפחתיות, שהמאפים הם בעיקר עבודה עצמית וכולן מצטופפות משום מה דווקא במרחב התיירותי הקרוב לסינטגמה ועדיין לא נס ליחם.

מאפים בעבודה עצמית –    Harry's Kkitchen

רק לפני שנה נפתחה המאפיה, אך שמה מתחיל לעבור מפה לאוזן. מקום קטן. אינטימי, נקי כמו בית מרקחת, חזית צפופה שבקושי מאפשרת להציג את הסחורה.

האופה מסתתר בפנים ועמל על יצירתו, אשתו בחזית ותאפשר לכם לשמוע מה יש בכל מאפה ומאפה.

את העובדה שמדובר בעבודת יד רואים כבר על דברי המאפה, עבודה ביתית רחוקה כשנות אור ממהמכונה התעשייתית.. גם בצורה וגם בטעם…

המטבח היווני אוהב מאפים, עם גבינה, עם טרד, עם תפוחי אדמה, עם נקניק ועוד…

רק תבחרו, מחירים מצחיקים…

מיקום: בסמטה צדדית לא רחוק מ'ארמו'

כתובת מדוייקת  Athanasiou Axarlian 2

האוריינטציה העותמאנית – Pide

בצידו המזרחי של מלון אלקטרה מטרופוליס נמצאת מאפיה קטנה וצנועה במתמחה במאפים עם שורשים טורקים.

השפעות המטבח הטורקי על המטבח היווני מורגשות היטב… שנות הכיבוש העותמאני, והעובדה  שאוכלוסיית יוון מורכבת בלא מעט מהגרים יוונים טורקים שהגיעו לכאן בשנות העשרים של המאה שעברה בעקבות החלפת האוכלוסיות והסכם לוזן.

כאן תוכלו למצוא 'פידה', 'גוזלמה'. בורק, 'טפאדה', פיצה 'על באלק' ועוד…

מיקום:  Voulis 29

120 שנים של אפיה – Ariston

מאפית Ariston נחשבה למוסד בחלק הזה של הפלקה. ההסטוריה של משפחת 'לובוטיס' שבויה בקונספט הבצקי מזה 120 שנים. אתונאים רבים גדלו על מאפי אריסטון וכל המשרדים ברחובות הסמוכים, כולל פקידי ממשלה, גמלאים ושאר עוברי אורח הם הלקוחות השבויים של 'אריסטון'

באריסטון מתמחים בפשטידת Kourou   ואין הרבה בתי מאפה בעיר היודעים לאפות את ה Kourou כמו שצריך. ובכלל תמצאו שם פשטידות פטה וקישואים, פטריות, פלפלים ועוד…

מיקום: Voulis 10,

במהלך טיול הטברנות, נצא, נפגוש ונטעם במאפיות המשפחתיות את מיטב המאפים המסורתיים.

לקבלת ייעוץ מקצועי, תכנון ובניית מסלול אישי באתונהכנסו כאן

טיולי טברנות יוצאים כל שנה בין אוקטובר לאפריל – לפרטים כנסו כאן

 

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

נגיעות קולינריות בשכונת פטרלונה

כאילו יד נעלמה הניחה בצפיפות לא ברורה את העולם הקולינארי היווני ברחוב אחד ובסמטא סמוכה בשכונת פטרלונה, למרגלות גבעת פיליפפוס, […]

טברנות באתונה – המטבח של שכונת קוקאקי חלק ראשון

שכונת קוקאקי – כתר ויהלומים. זהו שיר הלל על יופיה של שכונה שתכבוש את ליבו של כל רומנטיקן. אנשים מאירי […]

שתי טברנות וממתקיה – מדריך באתונה – המלצה ממומחה

איזור כיכר אומוניה ובעיקר הסמטאות הצפוניות לו, הוא מקום מפלט לסוחרים ואנשי העסקים של מרכז העיר הישן והוותיק, סוחרים שעדיין […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן