קוטוקי koutouki – טברנות המרתף באתונה

קוטוקי היא טברנת מרתף מהסוג הישן והמסורתי. המילה קוטוקיה koutoukia במקורה היא טורקית ומשמעותה 'משפחתי' וזו היתה התחושה למבקרים במקום שבאו להתרועע, לשתות אוזו, ולאכול מזטים בחברה טובה…

רוב הקוטוקיות היו מוצנעות במרתף, מה שאיפשר להשתמש בחשיש, לנגן ולשיר שירת המהגרים, העניים והמנגסים רחוק מעין המשטרה…

המקום יהיה תמיד מעוצב באופן מינימליסטי עם חביות יין שהתיישן ונמזג ישר לקנקנים… המזטים הוגשו כדי לאזן את האלכוהול ולעיתים היו האורחים מוציאים כלי נגינה וממלאים את חלל הקוטוקיה בצלילים מלנכוליים של רבטיקו.

הקוטוקיה היה מקום מפלטם של הגברים, (הנשים נשארו בבית…) וכאן במרתף האפל המרוהט ברהיטי עץ פשוטים עם עשן סיגריות כבד וריח האלכוהול כתבו רבים מיוצרי המוזיקה היוונית רבים משירי הרבטיקה המוכרים לנו…

חיי הלילה המודרניים, הטברנות החדשות והאוזריות בפינות הרחוב ,חיסלו את רוב הקוטוקיות של אתונה והותירו מעט שעדיין פועלות…

על הקוטוקיה המומלצת של אלכסנדרה tis Alexandras ברובע גאזי כבר סיפרתי לכם ועל האוכל הנפלא שלה המושפע ומקבל השראה מקוסטנטינופול אין צורך להוסיף – מקום חובה…   (גאזי – רחוב Dekeleon 32)

גם הקוטוקיה 'די-פורטו' שברחוב סוקראטס ליד שוק הירקות ידועה לבאים לטייל בעיר בעיקר תיירים שאוהבים את חשכת המקום והריח שאיננו עוזב את הבגדים…

אני מכיר עוד שש קוטוקיות באתונה ומשתדל לשמור את המיוחדות שבהן ללקוחות המטיילים איתי באתונה…

הפעם אני ממליץ על אחת מהקוטוקיות הרחוקות, נשכחות ואותנטיות יותר מרוב הקוטוקיות שאני מכיר.

ייתכן שזו תמונה של ‏טקסט שאומר '‏‎ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΟ ΛΕΛΟΥΔΑ‎‏'‏

למקום קוראים – מרתף היין Leloudas והוא נמצא בשכונת ווטניקוס ברחוב סאלאמינאס 8

מדובר בטברנת מרתף בת 100 שנים שהזמן עצר בה מלכת…

אוכל פשוט וטעים… יין חביות מעולה… תבשילים, דגים, קציצות, מזטים וכל מה שחלמתם על האוכל היווני המסורתי… בימי ראשון מנגנים בבוזוקי לאורחים… והחוויה מושלמת… קצת רחוק מהמרכז – אבל שווה

למטיילים איתי בטיול המודרך בעברית באתונה אני נותן המלצות על טברנות ומועדונים איכותיים.

במהלך הטיול הקולינרי המודרך בעברית באתונה נפגוש, נטעם ואספר על תרבות האוכל ביוון

בטיולי הטברנות שהם סופי שבוע של תרבות, מוזיקה וקולינריה נבלה ערב בקוטוקיה השמורה ללקוחותי בלבד.

 

 

 

 

 

 

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

טברנות באתונה – אמנון גופר ממליץ על מסעדה טבעונית וטברנה בשרית

ההמלצות שלי למרחב הקולינרי מנסות לתת מענה לקהל המטיילים הרחב, אך מכיוון שאתונה היא עולם קולינרי שלם, אני מנסה לתת […]

אתונה – טברנה שכונתית – Oikonomou- והפעם בשכונת Petralona

המשולש התיירותי הקלאסי שכולל את שכונות פלאקה ופסירי יכול לקבל גם תנועה ממנו החוצה… שתיים שלש תחנות והכל מקבל תפנית […]

טיול באתונה – טעימות בשכונת קוקאקי

בקטנה (לכאורה) אבל טעים, טעים, טעים – Svoura יש מקומות שיש להם הכל!!!… הכל טעים, הכל מיוחד ובמקרה שלנו – […]