אתונה – איפה לאכול בשכונת גאזי – המלצה קולינרית מספר 9

תקופה ארוכה גרתי בשכונת גאזי (Gazi), סופג אל תוכי את אופיה הייחודי והמטלטל בין שכונת פליטים מאסיה הקטנה שהגיעו בתחילת המאה 20, לשכונת פועלי הגאז והזיקוק שגרו כאן עד 1990, בתי הבושת ומועדוני החשיש של תחילת המאה עשרים והמועדונים הגדולים של זמרי יוון המפורסמים. גאזי היא המרקם הנפלא והצבעוני של אתונה ותושביה שחייהם אינם עוצרים לרגע, שכונה שחייה בין הלמות הרמקולים במועדונים וציורי הגרפיטי המדהימים שהם התפאורה הכי יפה בעיר…

הפעם אכתוב כאן על שתי טברנות שכונתיות שהן רק חלק מהמבחר הקולינרי המופלא של גאזי ואת סיפורן של שאר הטברנות, אשאיר לפעם הבאה…

טברנה Gazohori

בפינה של הכיכר הסובבת את תחנת המטרו 'קרמיקוס', מצאתי מנוחה קולינרית מהשורה הראשונה. קוראים לה Gazohori

מסה אין סופית, של טברנות, בתי קפה ומועדונים סובבים את הכיכר, הקירות מקושטים במיטב הגרפיטי האתונאי והמדרכות רוחשות תנועה בלתי פוסקת של בני המקום.

מה שהיה פעם מרכז תעשיית הגז של אתונה, שהוקם באמצע המאה ה 19, הוא היום מוזיאון טכנופוליס ושכונת מגורים רווית מועדונים וטברנות…

לאט לאט אני מאפשר לכם בפוסטים האחרונים לתת הצצה אל השכונה הייחודית הזו, שחלק מתושביה פליטי ה'קטסטרופה', וחלקם פועלי תעשיית הגז שנעלמה ואיננה…

בשנים האחרונות מתחילים לצוץ בשכונה בתי מגורים חדשים ולמעשה ניתן להגדיראותה כשכונה רגועה ביום, אך סוערת בלילה בגלל סצנת המועדונים המסיבית.

טברנה Gazohori נותנת למטבח היווני במה במנעד שבין אסיה הקטנה בצפון מזרח לחבל קלמטה שבדרום מערב.

אין כאן שום התייפיפות, על מחבת, על מגש פח משותף, או בצלחת, המנות מגיעות בנדיבות ובפשטות מושקעת.

אכלתי כאן הכל, וניתן לאכול כאן הכל – תבשילים, דגים, בשרים, פירות ים ומיני מאפי בית… הכל מגיע מהר, טרי ונאה למראה.

מחירים יותר זולים מהשוק של אתונה…

ותיירים? אל תחפשו… אין כאן כאלה… רק אתם.

איך להגיע: תחנת רכבת אחת ממונסטראקי או שניים מסינטגמה.

אפשר גם ברגל ממונסטראקי (רבע שעה)

שירות מעולה!!!!

כתובת: Dekeleon 6, שכונת גאזי – 50 מטר מפתח המטרו

אלכסנדרה – לאכול אצל הבת, האם והמינקת…

פגשתי אותן במהלך מגורי וסיורי בשכונת קראמיקוס… שלש נשים מיוחדות שמחזיקות טברנה קטנה בת 25 שנה ותבשיליהן שואבים את טעמם מקונסטנטינופול (לא איסטנבול – יוונים שהגיעו בחילופי האוכלוסיה המדממים עם טורקיה – אינם נוטים להזכיר את השם איסטנבול)…

גרם מדרגות אל המרתף, פרחים נאים, תאורת לילה נעימה וריח תבשילים ש"בורח" לרחוב…

האוכל ביתי, תבשילים טעימים, לחמג'ון עם בשר וחציל, כבש בתנור, סלק בטעם חלומי, פאבה, ועוד שעשועי מטבח אנינים… והרבה זכרונות מקונסטנטינופול בטעמים, בתמונות ובקישוטי הטברנה…

בשעה 22:00 מגיע הרכב מוזיקלי קטן של שניים או שלשה נגנים (בוזוקי, בגלמה וגיטרה)…
הנגנים פותחים שולחן ואליו מצטרפים חברים המגיעים מבחוץ, פותחים בסבב שתיה ושירי רבטיקו ישנים…

אל תמהרו… יש להגיע בסביבות תשע בערב, חובה להזמין מקום (יש מעט מקומות בפנים) ולאט לאט עם האוכל והמוזיקה לבנות לעצמכם ערב יווני אמיתי…

כתובת – Dekeleon 32 – שכונת קרמיקוס / גאזי

יורדים במטרו קרמיקוס. הולכים 3 דקות ברחוב Dekeleon וכשתראו גרם מדרגות מקושט בעציצים נבלע במרתפו של בית – זה המקום…

ביום שני אין מוזיקה

אנא מכם – שמרו על כבודו של המקום. ראו את היוונים ונהגו כמותם…

https://www.facebook.com/amnongofer/videos/3195669097172470/

בטיולים המודרכים בעברית באתונה אני מספר את סיפורה של שכונת גאזי ותהליך התפתחות הגרפיטי בעיר אתונה.

בטיולים הקולינריים באתונה אני מספר את השפעת המטבח האנטולי על המטבח היווני.

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

טיול מודרך בעברית באתונה – פרטי לחברים / חברות בלבד

אתם מוזמנים לטייל איתי – הטיול המודרך בעברית ברחובות אתונה הוא חוויה יוצאת דופן… להרשמה לטיול המודרך היומי – בדקו […]

גני זאפיון – רגעים של שקט וצל בלב עיר סואנת

בקיץ לוהט ברחובות אתונה, מצאתי עצמי משוטט להנאתי בגני זאפיון Zappeion . צל העצים על השבילים המטופחים, אוושת הרוח בעלים, […]

גבינת פטה – כל מה שצריך לדעת

כמה מילים על גבינת הפטה הכנת גבינות היא נוהג עתיק בארצות אגן הים התיכון, וייצור גבינה מחלב עזים או כבשים […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן