המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 8

חוויה ושמה Yoleni's

לאט, לאט התחלתי לאהוב את שכונת קולונאקי (Kolonaki) למרות שהשכונה עצמה לא התמסרה לי בקלות, חזותה המעודנת, תושביה הוותיקים והאמידים, בתי העסק ומותגי העל, הברים והמסעדות, כולם משדרים אריסטוקרטיה אתונאית ממעמד בינוני גבוה.
טיול בשכונת קולונאקי מזמן מפגשים עם איכויות קולינריות המתאימות עצמן אל תושבי השכונה. בתי הקפה והמסעדות קוראים תיגר אל הסצנה התיירותית המוחצנת של שכונת פלאקה שמעבר לכביש, ובאופן די מוזר, דווקא מצליחים להתכתב ביתר קלות עם מעשי הלוליינות הקולינריים של שכונת אקסרחיה הנושקת ממערב.
באחד מערבי חודש אפריל הוליכוני רגלי לשכונת קולונאקי ובדרך נשאבתי כבמעשה כשפים לYoleni's Greek Gastronomy center
ובעברית – 'המרכז לתרבות האוכל היווני' שהוא למעשה מעדניה, בית קפה, בר איכותי, מטבח אנין, ומרחב חוויתי לכל מי שאוהב אוכל ויין.

החלום:
החלום של ניקולאוס פיפאס ודורותאוס צ'ציאנואנו לפתוח מרכז קולינארי שיהיה ליבת המטבח היווני למחוזותיו, הפך למציאות בשכונת קולונאקי. למעלה מ 1000 מוצרים וכ 180 יצרנים מרחבי יוון הם השגרירים הנבחרים של "האמפריה היוונית", אותם ניתן למצוא בקומפלקס המיוחד הזה Yoleni's שברחוב Solonos. ,חנות הדגל של החברה בנוסף לשני סניפים בארה"ב.

המעדניה והקפה
במבט ראשון, יולניס נראה כמו חנות מכולת אתונאית מהדור הקודם, מכמניה הולכים ומתגלים מקומה לקומה וממרחב למרחב. החזון המשפחתי, להביא את מוצרי האיכות של המטבח היווני תחת קורת גג אחת ולהנגישם ללקוחות מקבל משמעות במהלך הסיור במעדניה.
קומת הכניסה מעוצבת בקפידה ולא מאפשרת לברוח משלל המוצרים האיכותיים הממלאים את קירות המסעדה. מדפים, ארונות עץ ומקררים קטנים וגדולים הם התפאורה לפינות ישיבה נעימות בתוך חלל עם תקרה מוגבהת ועיצוב פנים חמים ומפתה. ניתן לפתוח לפטופ או לשבת לכוס קפה איכותי משלל המכונות והבאריסטה המומחה שיעמוד לשירותכם יעשה הכל שתקבלו את הקפה הכי נכון שיש.
גרם מדרגות עץ, שתמונות בשחור לבן ולוחות שעם עליהם נכתבו בגיר מחשבות פילוסופיות גסטרונומיות יקחו אתכם לקומה השניה.

היין והאלכוהול
קומת היינות, היא המרתקת מכולם – מכיוון שהמקום מתהדר גם בכובע המסחרי הטוען ש"יש לנו את כל המוצרים היוונים" וגם בכובע הקולינרי – "אצלינו ניתן גם לחוות את החוויה הקולינרית היוונית המושלמת" הצליחו ב YOLENIS להביא את כל סוגי המשקאות מכל רחבי יוון: יינות הר ועמק, יינות איים צפוניים ודרומיים, אוזו, מסטיקה, צ'יפורו, ראקי ובירות יווניות.
קומת היינות מחולקת לבר יין המיועד לטעימות אקראיות מרחב פתוח עם שולחנות הסבה לטעימות קבוצתיות וכמובן חדר יינות עם דלת שקופה וטמפרטורה תואמת המכיל יין ואלכוהול מכל רחבי יוון.

בשר ודליקטסים
בחזון החברה, נכתב: "כולנו בני משפחה יוונית-ים תיכונית". חזון שרוצה לאמר – המשפחתיות שלנו באה לידי ביטוי סביב השולחן והמטבח היווני וכמובן עם המוצרים שנאספו כאן ב YOLENIS כדי להפוך אותנו למשפחה…
קומת הבשר נותנת כבוד לכל חלקי הבשר האפשריים ולכל סוגי הבקר והצאן. הרוב מוצג במקרר הפתוח, ארוז בקפידה ןמבקש רק שתבחרו את הנתח המתאים וכל השאר יבוא בעקבותיו.

לסיכום
Yoleni's. 'המרכז לתרבות האוכל היווני' מקיים את הבטחתו ותחת מעטה מעודן, מאופק ואסתטי של חללים ומרחבים קולינריים, מסתתרים טובי המוצרים של המטבח היווני למחוזותיו מההר ועד האיים הרחוקים.
המלצות: להגיע בקבוצה וליהנות מטעימת יינות משובחת, או מסדנת טעימות בשר ויין. (הכל בתיאום מראש)
ניתן גם להגיע עצמאית (בבודדים) ולצאת למסע טעימות מבלי לתאם מראש והכי חשוב – תהיו עם ראש פתוח.
כתובת: Solonos 9/. Kolonaki
טלפון: 30 21 2222 3623

לקבוצות מיוחדות, היוצאות איתי לסופי שבוע של תרבות מוזיקה וקולינריה באתונה (טיולי טברנות) עם הדרכה בעברית אני מארגן לילה של טעימות ב Yoleni's

בטיולים המודרכים בעברית באתונה אני נותן המלצות על אתרים גסטרונומיים באתונה. כנ"ל בטיול הקולינרי

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

טברנות באתונה – אמנון גופר ממליץ על מסעדה טבעונית וטברנה בשרית

ההמלצות שלי למרחב הקולינרי מנסות לתת מענה לקהל המטיילים הרחב, אך מכיוון שאתונה היא עולם קולינרי שלם, אני מנסה לתת […]

חמילוס 1929 – טברנה שנותנת כבוד ללילה היווני (Xamilos 1929)

את מסע הטברנות האישי שלי אל מחוץ למשולש התיירותי לא אעצור לעולם והציפיה שלי היא לראות תיירים הרוצים להכיר את […]

אקסרחיה – לגור בלב האנרכיזם – פרק ראשון…

כשלבית הקפה הסמוך קוראים 'גינת הקלצ'ניקוב' צריך לקחת אוויר ולדעת לאן אנחנו באים… חודשיים תמימים גרתי בלב הרובע המרתק ביותר […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן