אתונה – טברנה שכונתית – Oikonomou- והפעם בשכונת Petralona

המשולש התיירותי הקלאסי שכולל את שכונות פלאקה ופסירי יכול לקבל גם תנועה ממנו החוצה… שתיים שלש תחנות והכל מקבל תפנית חזותית, אנושית ותרבותית…
את הטברנות הישנות והטובות שעדיין שומרות על עשרות שנות מסורת גם משפחתית וגם גסטרונומית קשה למצוא בין סינטגמה, מונסטראקי ואומוניה…
אבל… לאלה שיחליטו לעלות על המטרו ולצאת ל"מסע" של שתיים שלש תחנות מהמרכז מחכה הפתעה ולא משנה לאיזה כיוון תחליט לצאת…
הבלוג הפעם מוקדש לטברנה בסגנון הישן – Oikonomou
 נצא לשכונת 'פטרלונה', שתי תחנות ממונסטראקי, אל טברנה שנוסדה ב 1930 על ידי יאניס אויקונומו ומאז ועד היום שומרת על אותו ליין קולינרי…
ייתכן שזו תמונה של ‏אוכל‏
תמונת אילוסטרציה: רוברט אנאש
שכונת פטרלונה היתה שכונת פועלים קלאסית, אך בשנים האחרונות החלו להגיע תושבים חדשים, צעירים, בוהמיינים וגם משפחות ממעמד הביניים שאוהבים את הרוגע, את עצי התפוז שלאורך הרחובות, את הכיכרות המוקפות בבתי קפה והקרבה למרכז העיר…
אבל כל אלה לא ישנו את אופייה המסורתי של טברנת 'אויקונומו' שכמעט ולא משנה את תפריטה, מתבססת על מוצרים טריים ובעיקר 20 תבשילי סיר המתחדשים מדי יום… ואתם יכולים להציץ על "מה מסתתר מתחת למכסה"…
קוסטאס דיאמנטיס הבעלים ויורגוס בנו, יחד עם גריפליה אחראים על המטעמים ההגשה והתפריט…
המקום מתמלא מקומיים מהשכונה בשעות הצהרים ויחד איתם אנשי רוח וספר, אינטלקטאלים, עורכי דין ואמנים… כמות האוכל נדיבה וטרייה ותמצאו שם מרק בשר, פשטידות מעולות, תבשילי כבש וחזיר, בשר ארנבות וסטקים שמנים יחד עם המזטים והסלטים היוונים המעולים של המטבח היווני.
על הקירות תמונות של ידוענים יוונים שאכלו במסעדה ועדיין באים לטעום ממכמניה… ואתם מוזמנים לבוא, לאכול ולשתף חברים…
את הדרך חזרה למטרו תעשו באיטיות ובדרך תזכרו את הסיפור המעניין על אריסטו הפילוסוף היווני ש"פעם אחת מצאוהו תלמידיו אוכל כבהמה. אמרו לו: רבנו עד כאן? אמר להם: עכשיו אני לא אריסטו, עכשיו אני אוכל…".
נ.ב. לא חייבים לחזור לשם פעם נוספת, כי בבלוגים שלי תמצאו עוד כמה טברנות שכונתיות שיגוונו את טיולכם באתונה… )
מיקום: Toron 41 – Ano Petralona טלפון 210 34 67 555
פתוח כל יום מהבוקר עד 13:00 ובשבת ויום ראשון מהצהרים עד חצות.
ניתן להכנס לקבוצת הפייסבוק שלי -אתונה טיולים ומידע עם אמנון גופר ולקבל סיוע לארגון הטיול באתונה.

בטיולי הטברנות היוצאים בהדרכה שלי כל חורף מהארץ – נתארח בטברנות מסורתיות בשכונות העיר.

בטיול המודרך באתונה בשפה העברית – תקבלו טיפים נוספים שיעזרו לכם לחוות באתונה את הטיול האולטימטיבי.

בטיול הקולינרי שלי באתונה נתארח בטברנות ומטבחים יוונים מסורתיים.

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

המלצות קולינאריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 4

הטיולים המודרכים שלי באתונה, מסתיימים תמיד בשאלתם של המטיילים – לאן נלך לאכול? ומכיוון שהעיר אתונה שופעת במסעדות, ברים ושאר […]

איפה לבלות באתונה – הבוזוקיה – כתבה ראשונה בסדרה

הבוזוקיה – המועדון "בבואך בשער העיר, הצץ בפני העוברים ושבים, טעם ממזונם והקשב לנגינתם ואז סמטאותיה יקבלו את המשמעות האמיתית…." […]

טיול קולינרי באתונה – המלצת המומחה – שכונת ניאה סמירני – חלק שני

על טיול בשכונת ניאה סמירני כבר פרסמתי בלוג שלם אותו ניתן לראות באתר או כאן בקישור ניאה סמירני (איזמיר החדשה), […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן