טיול קולינרי באתונה – המלצת המומחה – שכונת ניאה סמירני – חלק שני

על טיול בשכונת ניאה סמירני כבר פרסמתי בלוג שלם אותו ניתן לראות באתר או כאן בקישור

ניאה סמירני (איזמיר החדשה), היא שכונתם של פליטי ה"קטסטרופה הגדולה" (1922) יוונים נוצרים שעזבו את עולמם העשיר והרוחני באיזמיר וקנסטנטינופול והפכו לפליטים ביוון, בשולי הערים סלוניקי ואתונה… השכונה הפכה לביתם החדש של חסרי הבית שהביאו לכאן את תרבותם האוריינטלית, את המוזיקה, את השירה ואת המטבח האנטולי….

בבלוג הזה תמצאו המלצות קולינריות המשלימות את הטיול בשכונה הנמצאת 6 תחנות מטרו מכיכר סינטגמה.

ניאה סמירני היא שכונה עממית בלבוש נסיכה… ולכן היא מפתיעה בעולמה האנושי, התרבותי והקולינרי.

Chatzis – קפה עם שוט של ליקר וורדים – האחות התאומה של הקונדיטוריה שבכיכר סינטגמה.

בשנת 1908 מקים בסלוניקי סולימאן סולימאנוביץ את הקונדיטוריה הראשונה שלו, עם מאכלים עממיים שמקורם בבלקן עם קריצות לאסיה הקטנה. בשריפה הגדולה בסלוניקי הופכת הקונדיטריה לעיי חורבות ולאחר התאוששות כלכלית מוקמות במהלך השנים 3 קונדיטוריות בסלוניקי ושתיים באתונה.

לקפה Chadzis שבכיכר סינטגמה אני נכנס תמיד בתחושה מעורבת. מצד אחד יש כאן קפה מיוחד ומספר מאפים שקשה למצוא במקומות אחרים, אך מצד שני השירות קר ומנוכר… אצל אחותה בשכונת 'ניאה סמירני' השירות מעל ומעבר…

מה להזמין? אני ממליץ על הקפה היווני Helenico Caffe שאיכותו מצויינת אבל דווקא דרך ההגשה והסביבה האסתטית עושים אותו למושלם.

"הלניקו קפה" יוגש לשולחנכם על מגש נחושת, בתוך פינג'אן קטן ולידו קוביית ראחאת לוקום ושוט ורדרד של ליקר ורדים.

מי שמתפתה לאכול "אקמק עם קיימאק" זו כבר שחיתות שאיננה באחריותי (מאכל מתוק בהשראה טורקית – מאפה מתוק עם שמנת / קצפת).

ממתק

 Myrtia – עץ ההדס

טברנה שכנראה לא תמצאו אותה כמעט בשום מקום במרשתת להבדיל משלל הטברנות הידועות יותר של השכונה עליהן אספר בהמשך….

טברנת Myrtia היא טברנה מהדור הישן… גדולה, מרווחת עם שולחנות גדולים ומפות צחורות, עם חלונות הצופים לרחוב, תפאורה מהדור הישן וצוות עם רמת שירות מעולה…

תיירים אין כאן, אבל אווירה שכונתית יוונית מורגשת ליושבים במסעדה. מומלץ להגיע בימי ראשון בצהרים (חייבים להזמין) בשעה שמשפחות מקומיות מגיעות לסעודה משפחתית מסורתית ובלי מוזיקה…

המסעדה מתמחה במאכלי בשר ואני מעיז לאמר מהטובים באתונה… כל סוגי הבשר ובגדול תמצאו כאן עם תוספות דשנות וביתיות.  Myrtia ידועה במטבח   והגריל האיכותי שלה… אם אתם לא צמחוניים – אל תבואו!!!!!

על היין אל תוותרו כמובן ובעניין המנות האחרונות – אינני מגלה!

מיקום: aidonia 55, nea smyrni

ייתכן שזו תמונה של ‏‏‏פרח‏, ‏עץ‏‏ ו‏פעילות בחוץ‏‏

 Sakis Kebab

הטברנה SAKIS איננה נמצאת על סטריפ המדרכות של כיכר ניאה סמירני. היא נמצאת בשולי השכונה, לא רחוק ממרכז סטאברוס ניארכוס, מלון מאריוט והדרך משם לים היא קצרצרה.

מדובר סופלקיה משפחתית (דור שני) המביאה לשולחן קבבים באוריינטציה השכונתית (אסיה הקטנה) ובאיכות שתחזיר אתכם אליה גם אם תצטרכו לקחת מונית.

ניקולא המארח היווני יקבל אתכם בחיוך, יפרוס בסבלנות רבה את התפריט בפניכם כולל מטעמים תוצרת בית.

ב SAKIS תמצאו את כל סוגי הקבב והבשרים מהמטבח היווני שעולים על  הגריל יחד עם תוספות מעולות בפשטות היוונית הקלאסית.

לסיום ניתן לקבל בקלאווה או כנאפה תוצרת ביתית שתעיף אתכם לעולמה של קונסטנטינופול או איזמיר…

לעיתים מוסיפים בעלי הבית ומהדרים בשירה או בהרכב מוזיקלי.

מומלץ להגיע בקיץ וליהנות מהחצר הנעימה שמאפשרת לאכול בחוץ.

זה האתר http://www.sakiskempap.gr/

וזו הכתובת – Pentelis 47-49

Pizzoteca – פיצה וקפה

במדרחוב הראשי של  Nea Smyrni ה"פיצה קפה" פיצוטקה מביאה משב רוח רענן לעולם הקולינארי היווני הקלאסי. מדובר ברוח המסעדות האיטלקיות המסורתיות של פיצה ופסטה באיטליה.

את המסעדה תיכנן האדריכל זיסיס פפאמיצ'וס. עיצוב מודרני המחלק את המרחב לשני חלקים נפרדים, אחד למסעדה ואחד אספרסו בר.

האדריכל שאב את ההשראה לעיצוב מתחנת המטרו בפריז שאריחי החרסינה הצבועים תפסו את מבטו, אבל בתכנון הפנימי החלוקה דווקא בין שני מרחבים איטלקיים, אזור הפיצות באווירה מסורתית נאפוליטנית ואיזור הקפה בסגנון הזוהר של בר האספרסו במילאנו.

תמצאו כאן את כל סוגי הפיצות וגם ספגטי קרבונרה ופסטה פנה וכמובן לא לשכוח להזמין קאראף קטן של יין מקומי.

הסיפור של הבר-קפה מתאים לשעות הבוקר והצהרים כשהאופה משתמש בבצק האיכותי לאפיית המאפים היווניים האהובים כמו בוגאצה, טירופיטאקי וכו'…

כתובת:   ניאה סמירני בכיכר Maiou 18

סושי ברKenko Modish  – אולי היפנית הכי טובה בעיר

"כשתכנסו לקומה הראשונה של 'קנקו מודיש' שעוצבה על ידי האדריכל קוסטאס גאגוס תתחילו לדבר יפנית…" (א.ג)

מדובר באחת ממסעדות הסושי הטובות באתונה. השפעת התרבות היפנית ניכרת בעיצוב המרחב הדינמי העדין והמינימליסטי, במשחק הצללים והאור, השימוש בעץ וצמחיה ירוקה מוקפדת בצניעות.

התוצאה היא עיצוב יוקרתי-מודרני, לגמרי ראוי למטבח מסקרן כמו זה, למרות שאין דין קומה ראשונה כדין קומת הקרקע.

הסושי מהווה את גולת הכותרת של המסעדה והאפשרויות לקבלו באינסוף וורסיות וטעמים יכולות לספק גם את התובעניים שבאורחי המסעדה.

למרבה הפלא, ואולי לא – המחירים כאן עממיים הרבה יותר מהאיזור של הפלאקה

סושי בר קנקו מודיש

Savvas  – האחות הקטנה של מונסטראקי

בשנת 1928 הקימו את הסניף הראשון של 'סאבאס' בשכונת מונסטראקי.

מדובר במסעדת גריל המתמחה בגירוס, סובלאקי ושאר מיני מאכלי גריל טובים.

אני ממליץ על סובלאקי ביוגורט בסגנון אסיה הקטנה המוגש עם תוספות לבחירתכם. מומלץ לתפוס מקום עם הפנים לכיכר….

Habit

הוא בית קפה/בר הפתוח לאורך כל היום והלילה בכיכר השכונה.

העובדה שהוא פתוח מהבוקר לקפה ומאפים, איננה מגלה את פניו האמיתיות של HABIT הנחשפות אחרי 23:00 ואפילו מאוחר יותר, כשהוא הופך לבר של המוזיקה היוונית הכי עכשווית שיש (לאלינאדיקו) לעיתים ברעש מחריש אזניים עד שתיים שלש לפנות בוקר. המקום היחיד בכיכר שמלא אנשים בשעות הקטנות.

Zuccherino היא גלידריה עם מבחר גדול וממתקים שקשה לעמוד בפניהם!

מקומות נוספים מומלצים בשכונה – יפורסמו בקרוב… כולל טיול רגלי לים…

לכניסה לכל הבלוגים שלי על אתונה – יש ללחוץ כאן

לד

 

דף הפייסבוק שלי על אתונה – יש ללחוץ כאן

בטיולי הטברנות באתונה נצא לילה אחד לטברנה ייחודית בשכונה לפרטים על טיולי טברנות לחץ כאן

לקבלת יעוץ מקצועי, אישי ובניית מסלול המתאים עבורכם לחצו כאן 

לטיול עם סרטון השכונה ביוטיוב – כנסו כאן

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

האקרופוליס: איך מגיעים ומה עושים – כל מה שצריך לדעת

האקרופוליס (מיוונית: העיר העליונה) הוא השריד המרכזי של אתונה העתיקה. מדובר בגבעה מבוצרת שגובהה 150 מ' מעל פני הים ובשל […]

המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 7

הפעם יצאתי לטעום בשתי מסעדות ייחודיות, האחת באוריינטציה אנאטולית, השניה שומרת על המטבח היווני מסורתי אבל מעלה אותו קומה אחת […]

אתונה – תחבורה ונסיעות – מידע שימושי למטייל החדש

התחבורה הציבורית ברחבי אתונה קלה, נוחה ומהירה וניתן לעשותה בשלשה אמצעים: אוטובוס, מטרו ומוניות. רמת השירות גבוהה ובדרך כלל עומדים […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן