שקוע בעריסתו הטבעית, בין גבעות ארדוס ואגרה נמצא אצטדיון פאנאתינאיקו, אצטדיון השיש היחיד בעולם.
באומה המעריצה משחר ההסטוריה את תרבות הגוף לא פחות ממתמטיקה ומדעים, מוקם האצטדיון כבר במאה הרביעית לפנה"ס ומוקדש לאלה 'אתנה'. האצטדיון הורחב מאתיים שנה לאחר מכן מתוך מטרה להכיל 50,000 מקומות,
בהכנות לאלימפידה הראשונה של העת המודרנית (1896) התגלו שרידי האצטדיון שעבר תהליך של שיקום ושיפוץ על ידי האדריכל הידוע ארנסט זילר והוסב ל 80,000 צופים.
במשחקים האולימפיים של שנת 2004 היה האצטדיון נקודת הגמר לריצת המרתון.
וכאן באה ההפתעה הישראלית – אתם מוזמנים לראות את האצטדיון מבלי להטריח עצמכם לשלם כניסה ולטפס לעיתים בשמש הקופחת לחלקו העליון של האיצטדיון.
המשמעות היא טיול עצמאי ורגוע היוצא מכיכר סינטגמה, חולף על פני גני זאפיון, נכנס לביקור קצר בלב הגנים במבנה המדהים הנקרא 'זאפיון מגארון' שהוא חלק מהמורשת הלאומית של הציוויליזציה היוונית, ובעליו הקודם אוונגליס זאפאס, היה פטריוט ונדיב יווני מצפון אפירוס, חזה את לידתה מחדש של רוח יוון העתיקה והקדיש את חייו להחייאת המשחקים האולימפיים ולקידום האמנויות. המבנה תוכנן על ידי ט. הנסן (1874-1888) והיום הוא אולם הכנסים הלאומי של אתונה.
ממשיכים במדרגות היורדות מימין למבנה (אם פניכם אל המבנה) רחוב Vasilis Konstantinos לחזית האצטדיון, הגדול. פנו משמאל לאיצטדיון לרחוב Agras ותעלו בו עד למשרדי הניהול של האצטדיון (פינת רחוב ארכימדס) – כנסו למשרדי הניהול וטפסו בגרם המדרגות אל מסלול הריצה המקיף את האיצטדיון מבחוץ…
התצפית – חינם!!!! הנוף – סוף הדרך!!!!
האקרופוליס ממול והאצטיון המיוחד פרוס מחתינו כמו שטיח… שלפו מצלמה ואתם מסודרים.
במהלך ריצת בוקר על המסלול העוקף מצאתי אבן מיל רומית עליה רשום "maraton" ולידה סרקופג מעוטר. (לא מופיע בשום מקום, מידע על אבן המיל)
אחרי שתסיימו ליהנות מהנוף ולהתנשף מהעליה הקלה, צאו לטייל בשכונת פאנגראטי המקסימה, או לביקור בבית הקברות הראשון של אתונה שהוא מוזיאון בפני עצמו.
רוצים עוד מידע על אתונה? כנסו למגזין שלי – לחצו כאן.
רוצים להצטרף לטיול בהדרכתי – לחצו כאן
מעוניינים להצטרף לטיול הטברנות או לקבל יעוץ לטיול – לחצו כאן.