יש רגע אחד במהלך הטיול באתונה בו פוגש המטייל את עולמו היהודי דווקא דרך אויבו המר…
אדריאנוס קיסר, האיש שהחריב ומחק את בית המקדש, ששינה את שמה של ירושלים ל'איליה קפיטולינה' שהטיל גזרות כרת על אומת ישראל, דווקא בתקופתו ועם הגעתו לאתונה נבנה אחד הפרוייקטים הגדולים של העת העתיקה – המקדש לזיאוס
ארבע מאות שנה ניסו לבנות את המקדש לזיאוס ולא הצליחו. כישלונות ניהוליים, פשיטות רגל כלכליות ומאבקי כח היו המכשול…. עד שהגיע אדריאנוס קיסר רומא ונעשה בית ספר לעולם…
קשת אדריאנוס ממוקמת על הדרך העתיקה והגבול שבין עיר האלים (האקרופוליס) לעיר הרומאית החדשה ומקדשו של זיאוס, היא נבנתה במאה השניה לספירה כשער הניצחון לאדריאנוס, שתקופת שלטונו המשגשגת הביאה עמה את פריחת האומנויות, הציור, הפיסול, הכתיבה והאדריכלות.
עולם האמנות והאדריכלות היה קרוב לאדריאנוס ופועלו התרבותי ברחבי האמפריה נותר כחותם עולמים – הוילה בטיבולי, הרחבת הפנתיאון ברומא ועוד…
אדריאנוס מת בווילה שלו בטיבולי בגיל 62 בשנת 138 . הוא היה קיסר במשך 21 שנים וסביבת חייו הפרטיים גם היא הייתה מרתקת. הוא היה הומוסקסואל (גישה מינית שהיתה מאד מקובלת בעת העתיקה) מאהבו היה צעיר יווני בשם אנטינואוס, שמת באופן טראגי במצרים, דבר שהשפיע על אדריאנוס שהוכה באבל כבד, הפך את אנטינואוס לאל, הקים עיר על שמו, הטביע מטבעות עם תבליטו ופזר את פסליו בכל רחבי האימפריה.
אנקדוטה מעניינת המאפשרת להבין עד כמה אדריאנוס אהב את עצמו, היא הכיתוב על השער: בצידה האחת מופיע הכיתוב "זוהי אתונה, העיר העתיקה של תסאוס" ואילו בצידו השני, הפונה לעיר החדשה, נכתב "זוהי אתונה עירו של אדריאנוס"
במהלך הטיול הרגלי באתונה, נבקר כמובן בקשת, נצטלם ביחד ולחוד ונעמיק ביחסיו של אדריאנוס עם היהודים על רקע מרד בר כוכבא. ההדרכה בעברית במהלך סיור של 4 שעות.
הביקור בקשת ללא תשלום, את מקדש זיאוס ניתן לראות מבמת אבן קטנה שליד הקשת. המעוניינים לבקר במקדש זיאוס יצטרכו להפרד מ 12 יורו.
מומלץ להצטלם מול השער כשברקע נראים קירות האבן הגדולות של האקרופוליס והדגל היווני מתנופף ברוח.