יש איזה יופי כובש בעצי התפוז הנטועים בשולי רחובות ושדרות באתונה…
הצבע הכתום בוהק בין עלי העץ וכאילו מזמין אותך – בוא לקטוף אותי!
אבל… אין דין המראה כדין הטעם…
כל עצי התפוז באתונה הם מסוג 'חושחש', (Bitter orange)) מדובר בתפוז מר שדומה מאד לתפוז הרגיל בצבעו ובצורתו, אבל טעמו מריר מאד והוא איננו אכיל, אלא אם נבשלו או נעבד אותו בדרך כלשהי…
בתפוז החושחש משתמשים בתעשיית הבושם והמזון ויש המפיקים ממנו שמנים ותמציות ארומטיות, או מוסיפים אותו למשקאות אלכוהולים.
עדות שונות משתמשות בו ו ותרופות מרפא – בעיקר לבעיות עיכול ונדודי שינה…
העיראקים יודעים להפיק ריבה מעץ החושחש הנקראת – ריבת נרנג' , ומקובל להגיש אותה לאחר צום יום כיפור לפני הארוחה הגדולה…
יצרני ליקר ביתי משתמשים בחושחש כדי ליצור ליקר דרמטי שטעמו יותר לימוני מתפוזי.
באתונה משתמשים בעצי החושחש לקישוט הרחובות ושדרות משום שהוא ירוק עד ואוחז בפריו לאורך זמן…
בטיול הקולינרי שלי באתונה, טועמים ריבת חושחש מעשה בית אצל אשה המתמחה בכך עוד מילדותה…
בטיול המודרך בעברית אל אוצרות התרבות של אתונה נלך בשדרת עצי התפוז ונדבר על עולם המיסטיקה הקשור אליהם.
בתרבויות אוכל סביב העולם פירות החושחש מקבלות מקום בשירה הפואטית רומנטית וכמובן תופסים את מקומם ב"מתכוני סבתא" למיניהם… בחקלאות יש המשתמשים בחושחש לזני הדרים עדינים…
בשירה היוונית דווקא הלימון מקבל מקום של כבוד או יותר נכון האתרוג היווני הפולחני הקרוי גם סיטרון.שבית גידולו היה באי קורפו שבצפון מערב יוון.
בשנים האחרונות כבר אין נוטעים את עץ תפוז החושחש ברחובות אתונה ומקדמים את נטעיעת עצי התות כמקובל בתקופות קדומות יותר.
בכל סביב עירונית או כפרית – אפשר בימים אלה לראות את עצי ההדר בגינות הציבוריות מקשטים בצבעם הכתום והבוהק את המרחב המשותף.
איך מכינים סירופ חושחש?
המצרכים: 6 כוסות מיץ חושחשים סחוט טרי 3 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר ומערבבים את הסוכר והמיץ הטרי עד לרתיחה.
אחרי הרתיחה נותנים לנוזל לבעבע עד שמעלה בועות.
מדי פעם בודקים את סמיכותו על צלוחית.
לסיום אחרי צינון – מכניסים לבקבוקים
עוד פרטים ניתן למצוא באתר שלי – www.greektrip.co.il
לטיול המודרך בעברית באתונה – נרשמתם?
ההרשמה ופרטים דרך האתר
כנסו לקישור www.greektrip.co.il
או לחצו כאן