שכונת קיסריאני – טיול אל התמימות והקולינריה…

הרוח הקיצית נשבה בין עלי ההדרים שבכיכר קייסריאני... מהכנסיה שממול יצאו המתפללים כנהר זורם ישר אל הכיכר… יום ראשון בצהרים, הכביש הראשי החוצה את השכונה רווי תנועה הגולשת אל מרכז אתונה, שיפולי הר היממטוס המיוער נושקים לבתי השכונה ונותנים לה את החסד שאין לאחרות – פיסת יער ירוק ואפילו שבילי הליכה אל מנזר קייסריאני הצופה אל העיר….

שכונה שלווה היא קייסרייאני למרות נתיב הנסיעה העובר במרכזה בשדרה רחבה…. שלוות חיים המסתירה את ההיסטוריה הקשה של תושביה, פליטי ה'קטסטרופה' הגדולה, תושבי סמירני שבאנטוליה הקרויה היום איזמיר שבאסיה הקטנה. שכונת קייסריאני היתה ב 1922 מחנה פליטים גדול, שלימים על חורבות בתיו העלובים נבנו בתיה החדשים של השכונה…  בקלות ניתן לראות כמעט בכל רחוב בית ישן ומט ליפול, שארית פליטה לשנות העשרים של המאה שעברה….

שכונת קייסאריאני עדיין משמרת ברחובותיה הקטנים ובעיקר באיזור שמצפון לכביש המרכזי ( Antistaseos ) את האופי הישן, השכונתי והמשפחתי שמתנהל בכבדות אופיינית של קיץ אתונאי….

מסביב לכיכר טברנות ובתי קפה רבים היוצאים אל המדרכה הגדולה, גם בשכונה תמצאו המון בתי אוכל, אוזריות, קוטוקיות ומקומות בהם ניתן עדיין לשמוע מוזיקה טובה לצד ארוחה עממית…

את ההמלצות הקולינריות אחלק לשתי כתבות נפרדות ובכל אחת מהן כמה אפשרויות לבחירתכם…

נפתח בכיכר המרכזית, רווית בתי האוכל והקפה שהבחירה לעיתים קשה וכמעט בכולם האוכל נפלא…

בחרתי לכם כאן שתי טברנות, האחת מתמחת בדגים ומועדפת עלי (והיא לא היחידה) והאחת טברנת מזטים בסגנון כרתי.

טברנה Tráta – רק דגים ומאכלי ים

טברנה Tráta היא מהוותיקות בשכונה. הכסאות הכחולים כבר ימשכו אתכם אליה…. מדובר במסעדה משפחתית (כל המשפחה עובדת – שלשה דורות) שהוקמה לפני 35 שנים ונחשבת לטברנת הדגים הכי מבוקשת וידועה. בתפריט ובמטבח תמצאו את כל מה שהים נותן, דגים, מרקים, לובסטרים, דיונון בגריל ועוד… אין ב Tráta מוצרים שאינם מוצרי ים, למעט כמובן הסלטים היווניים הטובים, המאפים המעולים, היין הפשוט והטוב וכמובן תחושת הביתיות והרוגע…

המחירים עממיים: 15 – 30 יורו ואתם עם ארוחה מלאה כולל אלכוהול ופינוקים.

nheuo: כיכר קיסריאני

אין תיאור זמין לתמונה.

מזטים כרתיים –  VERI MEZE

מדובר בטברנה חביבה המתמחה במאכלים כרתיים בעבודת יד והפתעה ביום רביעי…

אני ממליץ עליה כמסעדת מזטים, שבה ניתן לטעום קצת מכל דבר ולא לבנות על מנות גדולות, אלא דווקא להזמין "בקטנה" מצלחות המזה הנפלאות…

ניתן לקבל דולמדס בעבודת יד, טלה צלוי, ציקודיה, צלעות חזיר, עוף בגריל פתוח וכמובן דאקו בנוסח כרתי וכמובן מומלץ ללוות את הארוחה בציפורו או ראקי כמנהג המקום (לא אוזו… ראקי) ועוד….

הפתעה!!!! כל יום רביעי בערב הרכב מוזיקלי ינעים את ארוחתכם.

המחירים עממיים.

מיקום: כיכר קייסריאני

המעוניינים בהמלצות קולינריות באתונה כנסו לבלוגים שלי באתר.

בקבוצת הפייסבוק שלי – תוכלו ללהתייעץ ולקבל סיוע ממומחים – לחצו כאן

בטיול הקולינרי בהדרכתי בשווקי אתונה נטעם משקה כרתי וכמובן דאקוס טעים – פרטים על הטיול הקולינרי כנסו כאן.

הטיולים המודרכים בעברית – יוצאים כל יום מכיכר סינטגמה – בהרשמה דרך האתר – לחצו כאן

לסופי שבוע של טברנות מוזיקה וקולינריה עם אמנון גוופר – יש להזמין כאן (בחורף בלבד)

בפרק הבא: כיכר הוצאה להורג – והמשך הסצנה הקולינרית בקייסריאני

 

 

 

 

נעים להכיר

היי!

שמי אמנון ואני טייל, מורה דרך ומחבר ספרי טיולים.
מעל חמש עשרה שנים אני חי בין ישראל ליוון ומתמחה בסצנה התרבותית, המוזיקלית והקולינרית באתונה, העיר שהפכה להיות ביתי השני.
מלבד ההתמחות שלי באתונה ובתרבות היוונית, אני מדריך טיולי נושא ייחודיים בארץ, מגיש פינות רדיו בגלי צה"ל ורדיו צפון וכותב טורים וכתבות במיטב המגזינים בנושא מסעות וטיולים.
אני מזמין אתכם לגלות את הקסם של אתונה דרך העיניים שלי…
כתבות שלי ניתן למצוא בעיתון הארץ, אתר וואלה, ynet ומסע אחר.

"ללכת איתו באש ובמים, אבל עדיף בבשר וביין…"
רפי אהרונוביץ 'גלובס'

אולי יעניין אותך גם

יוון ואתונה – קורונה ותוכנית היציאה מהמשבר…

אם הייתי צריך לנבא מי המדינה הבאה בתור ליפול תחת משבר הקורונה הייתי אומר ללא היסוס – יוון. אבל המציאות […]

המלצות קולינריות באתונה – אמנון גופר טועם ומדווח – פוסט מספר 7

הפעם יצאתי לטעום בשתי מסעדות ייחודיות, האחת באוריינטציה אנאטולית, השניה שומרת על המטבח היווני מסורתי אבל מעלה אותו קומה אחת […]

פגראטי – ממשיכים לטייל בשכונה הכי IN באתונה – חלק ב'

את סודותיה של שכונת פגראטי צריך לחשוף לאט לאט… קצב החיים כאן איננו בנוי להמולת שכונת פלאקה העמוסה והרועשת… בפרק […]

שליחת הודעה
מעוניינים להזמין סיור באתונה? שלחו הודעה ואשמח לעזור
דילוג לתוכן